До підміни дітей в Ужгородському "роддомі" причетна раніше засуджена за продаж немовлят особа?

Схожі випадки з можливою підміною немовлят сталися на Закарпатті, Миколаївщині та Донеччині.

До підміни дітей в Ужгородському "роддомі" причетна раніше засуджена за продаж немовлят особа?

За даними Генпрокуратури, торік в Україні померло понад 6 тисяч дітей різного віку Троє пар батьків звернулися до ТСН.Тиждень зі схожими здогадками та твердженнями, що їхніх новонароджених дітей підмінили у пологових будинках, а їм видали чужих мертвих немовлят. Такі випадки сталися на Закарпатті, Миколаївщині та Донеччині.

Історії, що сталися з цими трьома родинами, ніби написані під копірку: жадана вагітність без ускладнень, раптове проведення кесаревого розтину, незрозуміла смерть немовляти. І купа підозр - дитину підмінили.

Страшні звинувачення можна б було списати на батьківські емоції, якби журналісти не побачили докази.

На Миколаївщині трагічний випадок стався навесні 2012-го. Ольгу з немовлям одразу після пологів перевели у Миколаївську обласну лікарню. На десятий день дитині раптово стало зле. Батьки розповідають, що лікарі не поспішали, їх довелося вмовляти про допомогу. Реанімаційні дії були запізними. Хлопчик вижити не зміг. Тож бажання батьків бути присутніми при патологоанатомічному розтині і дізнатися, хто винен, було зрозумілим. Але їхні вимоги проігнорували.

Чоловік Ольги Михайло запідозрив змову. І взяв зразки нігтиків та волосся з врученого їм тіла та відправив на ДНК-аналіз у приватну клініку. Результати дослідження вибили землю з під ніг родини вдруге – аналізи показали, що це не їхня дитина. І взагалі це мертва дівчинка.

Довести провину лікарів батьки не можуть. Аби провести незалежний ДНК-аналіз в іншій області, у батьків немає грошей. Тож ТСН допоможе їм провести медичне дослідження. Про його результати повідомимо в одному з наступних випусків ТСН, який не покине історію з незрозумілими історіями у пологових будинках, поки винні не будуть покарані.

Подібна, і вже дуже свіжа історія, сталася в Ужгородському пологовому будинку. Тут у жовтні 2013-го Еріці зробили кесарів розтин. Здорова на перший погляд дитина на четвертий день впала в кому. Не допомогла ані реанімація, ані переливання крові. Через кілька днів дитинка пішла на той світ. Але найстрашніше виявилося згодом, коли судмедексперти з'ясували – Еріка і її чоловік поховали немовля, яке народитися у них не могло. У батьків – друга група крові. Дитина ж, яку поховали, мала четверту, несумісну з батьківською, групу крові.

Виявляється, на пологах була присутня лікарка, яку вже судили за торгівлю дітьми. Два роки тому вона намагалася продати дитину за 12 тисяч доларів. Але потім визнала провину і поновилася на роботі.

Новопризначений головний лікар виправдовує колегу з кримінальним минулим.

Чому прокуратура інкримінує випадок як недбальство – не зрозуміло, адже є документальні підтвердження того,що пара поховала чуже немовля.

"Досудове слідство проводиться за статтею про відповідальність медпрацівників. У разі, якщо буде встановлено маніпуляції, порушення, то буде вирішуватися питання про додаткову кваліфікацію", - говорить прокурор Ужгорода Володимир Гаврилюк.

А от про розслідування смерті дитинки Ірини з Маріуполя на Донеччині вже не йдеться. Підміну дитини, в якій впевнена Ірина, за десять років так ніхто і не зміг довести. Справу закрили за терміном давнини. У 2004 році Ірина теж народжувала не самостійно. Коли відійшла від наркозу, сказали: "Твоя дитина померла". І винесли їй тіло закам'янілого немовляти, яке вдвічі більше, аніж те, що попередньо показувало на УЗД.

Показовим було й те, як лікарі замітали сліди – не дали жодного документу про виписку чи народження. І надто наполегливо пропонували кремувати дитину. Коли ж породілля сама взялася за розслідування можливого злочину, то з офіційних документів виявилося, що в першому пологовому будинку Маріуполя вона взагалі ніколи не народжувала.

Головний лікар-гінеколог Міністерства охорони здоров'я В'ячеслав Камінський не йме віри, що в нашій країні можуть викрадати чи продавати дітей. Але говорить, що аби у майбутніх мам не було сумнівів після пологів, просто необхідно завчасно підготуватися - потрібно знати, в якій клініці ви будете народжувати, прийти, познайомитись з персоналом тощо.

07 липня 2014р.

Теги: немовлята, торгівля, тіло

Коментарі

Ніка 2014-07-07 / 10:15:02
Лікарка-злочинниця в Ужгороді знову на роботі?!!! Куди дивляться органи? Раз вони нічого не можуть вдіяти, то підказка для майбутніх мам: ідіть народжувати в Угорщину. Там є якийсь договір між державами про безплатні пологи. А в Ужгороді не доплатитеся.

НОВИНИ: Кримінал

11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
» Всі новини