З життя корупціонерів: Маєтності Мирослава Щербея

Про начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея відомо чимало. Більшості він запам’ятався тим, що у буремні 2000-ні намагався у неприродній спосіб зґвалтувати одну з відвідувачок закладу громадського харчування, однак справу завдяки впливовим покровителям пана Щербея вдалося «зам’яти». Тож будемо вважати, що цього не було, бо якби було, то пан Щербей, мав би судимістю за дуже непопулярною серед в’язнів статтею Кримінального кодексу.

В цьому будинку Щербей мешкає сьогодні - орієнтовна вартість 160 тисяч доларів,

а це, на передньому плані, пожежна частина № 2 - зведена ще в 19 столітті, і де до цього часу  працюють пожежники по охороні правобережного Ужгорода

Однак, полишимо минуле та повернімося до сучасності. Аби краще дізнатися про пана Щербея, звернімося до офіційних джерел. Його трудову біографію нам вдалося знайти на сайті Закарпатської обласної ради. Звісно, що про інцидент у 2000-х там немає ні слова. Тільки про важкий трудовий шлях. При цьому цікаво, що пан Щербей постійно перебував на державних посадах, якщо не рахувати часу, коли він обертався поблизу ФК «Говерла». Тож нам стало дуже цікаво, як йому вдалося заробити на «Мерседеса» C-класу та впродовж кількох останніх років облаштувати собі «гніздо» в одному з найбільш престижних куточків Ужгорода – на вулиці Сріблястій у районі Червениця.

Зрозуміло, що віднайти декларацію про доходи пана Щербея за 2013 рік нам не вдалося, а, як переконують наші джерела в УДСНС України у Закарпатській області, їй не варто дуже сильно довіряти, оскільки пан Щербей всі свої маєтності переписує на сторонніх осіб, аби ретельно приховати він громадськості, чим насправді він володіє, оскільки набуте воно у дуже сумнівний спосіб.

Зокрема, у декларації за 2009 рік, а це остання, яка була у відкритому доступі, пан Щербей заробляв 55 тисяч гривень на рік, а у його володінні значиться квартира на вул. Насипній в Ужгороді та на вул. Росвигівській у Мукачеві, не рахуючи земельної ділянки у с. Ключарки.

У 2010 році, пан Щербей купляє квартиру в Ужгороді в районі так званої «Малої рафанди», яка за оцінками ужгородських ріелторів тоді вартувала до 80 тисяч доларів. Одразу треба пояснити, що придбати квартиру в районі «Малої рафанди» в Ужгороді, це те саме, що придбати квартиру на Хрещатику у Києві. Зважаючи на те, що офіційні доходи пана Щербея коливалися у межах 55 тисяч гривень, зрозуміло, що жив він далеко не на гроші, отримані від держави.

Однак, на сьогоднішній день, пан Щербей не мешкає вже й тут. Його новим набутком у 2013 році став будинок у престижному районі Червениця. За непідтвердженими даними будинок йому продав один з колишніх однопартійців, який має стосунок до готельного бізнесу. Як наслідок, пан Щербей отримав будинок, вартість якого сягає від до 160 тисяч доларів.

Це скрін-шот з популярного сайту, який торгує нерухомістю, де повідомляється, що ціна на будинки на Червениці може сягати майже 300 тисяч доларів

Будинок одразу набув скандального розголосу, оскільки для його ремонту пан Щербей набрав бригаду будівельників, яким платив, працевлаштувавши їх на роботу до гірського пошуково-рятувального загону АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області. Тож, замість виконання своїх безпосередніх обов’язків по рятуванню людей – люди доводили до ладу місце, де мав оселитися Щербей. А вже нещодавно у місцевих ЗМІ було оприлюднено й схему, за якою облаштовувався цей будинок – один із працівників Управління розповів, як вони «діставали» будівельні матеріали у підприємців, «переконуючи їх», що вони необхідні для будівництва Консультаційного центру на території АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області. Насправді ж матеріали відправляли у напрямку Червениці для розбудови родинного гнізда пана Щербея.

Серед маєтностей пана Щербея є й так звана «дача» у Жденієві. Насправді «дача» є туристичним комплексом «Лісова казка», який, аби не платити податків, фігурує як приватна власність. Її будівництво розпочалося одночасно з будівництвом розташованої поруч славнозвісною дачею В. Медведчука. Як розповідають, звідти ж «тягнулись» і будівельні матеріали. За оцінками ріелторів, сьогоднішня вартість «Лісовою казки» складає близько 1 млн. доларів. Сучасного вигляду вона набула вже по тому, як пан Щербей отримав посаду начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області. І коли ужгородська інспекція стягувала будівельні матеріали для будівництва будинку на вулиці Сріблястій, то районні інспектори звідусіль звозили матеріали для облаштування «дачі».

Так виглядає "дача" Щербея,

 

а в таких халабудах служать пожежники

«Дача» –  офіційне «місце прийомів» паном Щербеєм. Раз на місяць сюди звозять «данину» начальники міськрайвідділів Управління ДСНС України у Закарпатській області. Сюди ж приходять і воловецькі прохачі. Тут вирішується доля кожного – кому скільки дати і на яке місце облаштувати.

 Як розповідають інсайдери з оточення Мирослава Щербея – ця інформація про маєтності пана майора не є остаточною – однак про інші ми розповімо в наступних публікаціях… Далі буде

03 липня 2014р.

Теги: Щербей, ДСНС

Коментарі

Ніка 2014-07-09 / 07:47:08
У владних структурах немає бідних. Там усі хабарники. Але прокляття людей все-таки паде на їхні голови. "Багаті теж плачуть". І хай плачуть.

Мирчику 2014-07-07 / 21:55:43
Мирку а скільки типирьььььь будеш челяді казки розповідати що шараничу заніс хабара?догаздувався ? Пора стригти баранів вже сильно обросли

Родич 2014-07-06 / 23:19:42
Щербей це мерзенна гнида він ще своє отримає по заслугам

лісник 2014-07-06 / 21:28:26
Ці два підлючі брати брали з воловецьких підприємців по 4 додаткові долари за кубик лісу і всім пояснювали, що це на потреби партії регіонів. Самі ж клали ці долари до власної кишені, і таким чином кидали і партію регіонів і підприємців.
Підприємці звернулися до обласного керівництва, у відповідь старшому продовжили термін роботи в МЧС, а меншому в лісництві, от і робіть висновки.

небайдужий 2014-07-06 / 17:57:17
Закарпатці не забули.як цей керівник МНС із своїм братом, який скоро подавиться державним лісом, відправляли на Антимайдан на підтримку Януковича дрова та гроші. Обласне керівництво це добре знає, але видно їм також вигідно поки-що мовчати. Нічого - кінець і тому буде. Ніякі лікарняні не спасуть.

Ужгородець 2014-07-05 / 22:04:50
Та іди з своїм кумом в гуз.цю.

Мірко Щербей з Щербовця 2014-07-05 / 21:33:51
а я глушу Віскарик,нюхаву кокс файний трахаву вшитких Баб в себе в МЧСІ кого хочу і юристок і телефоністок,і бухалтершів,і май дужче Медработничків і на вшитких плюю з висока! Бо муй Цимбора є Кум Путіна Вітько Ведмідчук муй сусіда по Дачі в Жденієві!

алібі 2014-07-05 / 06:46:11
Слабісь е пуцьвірінки щось Славику зробити, а він на вас клав.

прохожий 2014-07-04 / 23:22:40
Мірко "засунув свій язик в гузицю" Медвечуку і вже давно не висовує звідти, тому і керує в Дснсі.

алібі 2014-07-04 / 14:45:01
Свідку.

Якщо сь такий розумних та правильний, то напиши прокурору та приклади докази, а якщо не беруєш це зробити то засунь язик в гу..цю.

ДСНС 2014-07-04 / 13:45:48
А є фотьки де Мирко своїм пуцликом махать у волівці, дам грошей, бо у нас в управлінні хочуть його на дошку пошани завісити, бо лим таким його будуть тут згадувати

Свідок 2014-07-04 / 13:42:02
А я осибисто бачив як на службовому автомобілі L-200 який закупили для гірських рятувальників возили Щербею стройматеряли на вул.Срібляста до його будинку, навіть фотки маю, можу передати їх в слідчі органи якщо хтось почне вже накінець то слідство, та й ще є багато цікавих матерял ів і свідків теж.

Гасич пяний 2014-07-03 / 23:58:19
Думаву шо ті 50 штук шо Мірко каже шо заплатив Лунтіку за погодження контракту будуть останніми в нього бо Штімі здасть всю касу в Сізо і сидіти ханигові Воловецькому тоже паскуді

Жденієво 2014-07-03 / 21:49:29
Цей олень Щербей мабуть думає, що буде жити декілька століть, настроїв каштилі за награбовані гроші, чи хоч встигне в них пожити? Бо життям це не назвеш.Багатство приносить неспокій, страх та нещастя...

Фатьов 2014-07-03 / 17:04:38
Но насмішили сьов статтьов!А хтось раховав, які маєтки у Улинця Енюя. Та тот на мілліони настроїв у Мукачеві та й районі, уже не кажучи за квартири у Києві. Юра птіца-лебедь тоже ся настроїв сегінь: собі хижу, синам по хижі в Ужгородови. А ще синови квартирку у Кийові прикупив - "мусив", бо малий там робить...

Воловець 2014-07-03 / 16:03:51
Сю дачу і другоє строять пожарники,а платить ім щербей зарплатов і мало преміі добавлять. Такого злодія ще пожарка не віділа. Дасть бог та прийде му кониць

Столиця 2014-07-03 / 15:56:56
Хоч вбийте - не розумію, куди дивляться керівники силових структур? Добре - закарпаття далеченько від братської могили небесної сотні, а що голова Бочковьский, міністр МВС Аваков (через якого скеровується діяльність ДСНС)? Як? Як можна поставити підпис під призначенням такої людини на керівну посаду? Як це відбувалось за Партії Регіонів - зрозуміло, але зараз? Заживемо по-новому? ну ну....

!!!! 2014-07-03 / 15:13:43
Стосовно дач пожарників то пожарниками я би їх не називала. Пожарники - це бійці, котрі роблять на 2000 тис грн в місяць,(без премії і надбавок)лізуть в огонь без жодної страховки, так як застрахованими і премійованими є лише ті "трудяги" шо в кабінетах висиджуються і по фірмах "данину" збирають.

Рятувальник 2014-07-03 / 15:12:27
Стільки уваги для одного нікчемного щербейчика, а от вчора ще й на хабарі його " людину" взяли, який рахується там " парішатєлєм" , шо б..... Цтво в цій державі і надалі відбувається, депутат регіАНал і надалі розкрадає нашу державу, чинить свавілля в системі Мнс http://vilna-pravda.ucoz.ua/news/a_teper_shherbatij_ja_skazav_shherbatij/2014-06-28-32

злий 2014-07-03 / 14:31:23
Ви ще могли викласти фото дач пожарників які побудували на Березнянщини в урочищі Термачув!Де при будівництві використовувала техніка мнс, та крали із річки Уж гравій!!!!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини