Майстерня європейської політики стартувала в Ужгороді та поїхала в ЄС

У понеділок, 23 лютого, в Ужгороді, на базі Генерального консульства Угорщини, стартував четвертий етап проекту «Майстерня європейської політики». Майстерня покликана сформувати нових лідерів для України, які сповідують європейські цінності та прагнуть євроінтеграції. Перед виїздом в ЄС з учасниками зустрівся Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї, Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр юСолонтай та директор Україно-Угорського Центру регіонального розвитку Йосип Торпої.

Майстерня європейської політики стартувала в Ужгороді та поїхала в ЄС

У своєму вітальному слові Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї, відкриваючи захід  відзначив, що країна, яку він представляє підтримує євроінтеграційні прагнення України і готова цьому сприяти й наділі. Усім присутнім він подарував збірник поезій, в якому вміщені твори Шандора Петефі українською та Тараса Шевченка угорською мовами. З його слів, це поети говорили великі речі для своїх народів, і це гарна нагода дізнаватись один про одного більше. Угорська мова є однією з офіційних мов Європейського Союзу, однак пан консул висловив сподівання, що дуже скоро українська також отримає цей статус. Кожен день Угорщина робить багато, щоб цей час швидше настав. Угорщина теж колись проходила важкий час, і дуже багато нам вдалось змінити і здобути в співпраці з країнами ЄС. У вас буде унікальна можливість ознайомитись з цими реформами та їх наслідками.

Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зазначив, що сьогодні важливо перебирати досвід європейських країн. І цей проект гарна нагода Україні отримати нових обізнаних фахівців. Адже сьогодні наш Євроінтеграційний курс серйозно зміцнів. Ми європейська держава, європейська нація, і ми заслуговуємо жити в достойних умовах євроспільноти. Сьогодні Україна робить для цього багато, до прикладу, в уряді сьогодні при кожному міністерстві є окрема посада з євроінтеграції. Дуже скоро українці побачать як країна змінюватиметься в кращу сторону. І Угорщина, Словаччина, Польща та Прибалтика є нашими партнерами в цьому та адвокатами серед європейських країн.

Йозеф ТОРПОЇ, Директор Україно-Угорського Центру регіонального розвитку в своєму слові зазначив, що його колеги з Угорщини по-доброму заздрять українцям кажучи, що у нас є потужний інтелектуальний потенціал. , щоправда, сьогодні багато з них ідуть звідси. Угорщина веде зразкову політику як поводитись із етніними національними меншинами. Це також дуже гарна можливість отримати важливий досвід.

Четвертий етап проекту відбуватиметься протягом 10 днів, у форматі навчальних візитів до Угорщини, Словаччини та Польщі. Така участь відкриває багато перспектив, оскільки країни "Вишеградської четвірки" мають досвід вирішення проблем, які пов’язані з євроінтеграційними процесами. Учасники зможуть ознайомляться з парламентським досвідом та системою місцевого самоврядування цих держав, роботи місцевої поліції, освіти, юстиції, охорони здоров’я тощо, повідомили Закарпаття онлайн в Інституті політичної освіти.

Довідка: «Майстерня європейської політики»  –  це проект, започаткований Інститутом Політичної Освіти на початку 2012 року за підтримки донорської спільноти та низки дипломатичних місій іноземних країн.

Метою проекту є створення про-європейської мережі з числа нової хвилі перспективних політичних діячів та активістів, яка впливатиме на місцеву, регіональну та державну політику через сприяння європейській інтеграції та генерування синергії зусиль українських учасників та європейської спільноти. 

Учасниками проекту є молоді люди, переважно віком до 40 років, з лідерськими набутками у сфері політичної діяльності, державної служби, бізнесу, медіа, юриспруденції та готовністю продемонструвати прагнення до змін. При цьому забезпечується рівне представництво від різних регіонів, різних секторів та гендерний баланс.

 
23 червня 2014р.

Теги: майстерня, школа, політика

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини