Більше половини своїх доходів (53,7%) витрачало у ІV кварталі 2013р. населення області на харчування ( у середньому по країні – 51,6%).
Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 2605,67 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства) при 2040,98 грн. в середньому по країні.
Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (476,36 грн.), молоко, сир та яйця – 371,03 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 340,68 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 196,12 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 20,9 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,3 кг – м’яса, м’ясо¬продуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць, 1,1 кг – риби і рибопро¬дуктів, 2,0 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, фруктів, ягід, горіхів, винограду, 8,8 кг – картоплі, 11,9 кг овочів і баштанних та 10,8 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з жовтнем–груднем 2012р. зросло споживання: картоплі – на 1,1%, хліба і хлібних продуктів, олії та інших рослинних жирів – на 4,9–5,3%, риби і рибопродуктів, молока, молокопродуктів та масла – на 10,0–11,2%, фруктів, ягід, горіхів, винограду на 20,6%. Залишилося без змін споживання цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, м’яса, м’ясо¬продуктів та сала. Зменшилося споживання овочів та баштанних, яєць – на 4,8–5,3%, повідомили Закарпаття онлайн у Головному управлінні статистики у Закарпатській області.