На засіданні міжвідомчої робочої групи правоохоронців Закарпаття пріоритетом визначено боротьбу з сепаратизмом

Попередження, розкриття та розслідування проявів сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, запобігання посяганню на безпеку держави – основні пріоритетні завдання правоохоронців краю

На засіданні міжвідомчої робочої групи правоохоронців Закарпаття пріоритетом визначено боротьбу з сепаратизмом

У прокуратурі Закарпатської області проведено засідання міжвідомчої робочої групи, в межах якого, з метою реалізації координаційних повноважень, визначено пріоритетні завдання у її діяльності - протидію, попередження, розкриття та розслідування кримінальних та інших правопорушень пов’язаних з проявами сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, запобігання посяганню на безпеку держави, її територіальну цілісність і недоторканість, недопущення фактів розпалювання ворожнечі за мовною, релігійною або національною ознакою, а також вироблення єдиних підходів, єдиного алгоритму дій та системної міжвідомчої взаємодії для досягнення визначених цілей.

Міжвідомчу робочу групу з питань боротьби, протидії та запобіганню проявам сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України на території Закарпатської області створено 7 травня наказом прокурора Закарпатської області.

З цього часу вже вжито ряд заходів по недопущенню проявів сепаратизму серед населення краю в тому числі і виявленню та попередженню, розкриттю кримінальних правопорушень пов’язаних з таким незаконними діями окремих громадян.

Це і кримінальне провадження розслідування якого розпочато 20 березня слідчим відділом Управління Служби безпеки України  в Закарпатській області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110, ч.2 ст.15 ,ч.3 ст.190 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та шахрайство).

Як відомо, фігурантом у ньому виступає славнозвісний самопроголошений прем’єр-міністр Республіки Підкарпатська Русь Петро Гецко. Останній, перебуваючи на території іншої держави розповсюджує у російських та окремих українських ЗМІ різні звернення русинів Закарпаття зокрема і до Президента РФ Путіна В.В. з проханням здійснити миротворчу операцію, відновити та визнати державність Республіки Підкарпатська Русь.

Як вже повідомлялося, 25 квітня слідчим СВ УСБ України в Закарпатській області винесено, погоджене галузевим відділом прокуратури області, повідомлення про підозру  Петру Гецку у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.110 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, одночасно його було оголошено в розшук у зв’язку з тим, що в ході слідства здобута оперативна інформація, що останній переховується від органів слідства на території Російської Федерації.

Це і кримінальне провадження за ч. 1 ст.161, ч.1 ст.110 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань, посягання на територіальну цілісність та недоторканість України), розпочате 12 червня за матеріалами газети «Рабоче-крестьянская правда» які містять заклики до проведення та визнання легітимності проведеного, в порушення вимог законодавства України референдуму про визнання державної самостійності «Донецької (Луганської) Народної  Республіки», спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті.    

Відтак, слідчим відділом СБ України в Закарпатській області проводиться досудове розслідування, з'ясовуються обставини вчиненого, процесуальне керівництво розслідуванням здійснює прокуратура області.

Керівник міжвідомчої групи наголосив, що швидке, повне та неупереджене розслідування кримінальних правопорушень пов’язаних з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, направлені на розпалювання національної ворожнечі, дестабілізації політичної ситуації в державі зокрема і на території області - є одним із першочергових завдань правоохоронних органів краю.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

16 червня 2014р.

Теги: сепаратизм

Коментарі

Азеф 2014-06-18 / 14:45:51
СБУ.........агов СБУ???????? Скільки ви будете ХЕРНьЕВ займатися??? То заводити справи розробок на того ДУРНЯ Гецка та й свого агента Сидора+агента ФСБ, то їх закріваете. Коли вже перестанете займатися ОЧКОВТЕРАТЕЛЬСТВОМ????

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини