Закарпаття: "Вибори’2007"

Яка політична ситуація в Закарпатській області і як відбувається підготовка до виборів кореспондент Карпатського інформаційного агенства вирішив запитати у регіонального довготермінового спостерігача Громадянської мережі "ОПОРА" Миколи Яцкова.

— Пане Микола, як проходить формування списків виборів у області ?

— Всього в області працюють 18 робочих груп у всіх 13 районах та 5 містах обласного значення. До складу робочих груп входить 98 осіб. За прогнозами списки виборців будуть готові до середини вересня. Особливих проблем не передбачається.

— Однак, в області є проблемні території, де є реальна загроза не підготовки списків виборців до дня виборів. Наприклад, Іршавська районна та Хустська міська робочі групи отримали не уточнені списки виборців 2006 року. Є великі розходження у кількості виборців. Після селекторної наради з ЦВК 17.08.07 питання не вирішено. Робочі групи досі не мають чітких інструкцій, що робити в такій ситуації. Слід відзначити, що Іршавська районна у своєму складі має тільки 5 членів, Хустська міська – 4. Склад цих груп є недостатнім для ефективної підготовки списків виборців.

— Закарпатська ОДА повідомляє, що область забезпечена виборчими скриньками на 100 %. Це також підтверджують робочі групи на місцях.
Як відбувається формування та робота Окружних виборчих комісій?

— 13 серпня ЦВК згідно з чинним законодавством створила 225 окружних виборчих комісій. Вимога однакового представництва коаліції та опозиції в складі ОВК була дотримана.

Станом на 26.08.07 усі п’ять ОВК області розпочали роботу. Більшість членів комісій прийняли присягу, було визначено осіб, що працюватимуть на постійній основі, затверджено кошторис витрат.

Усі ОВК забезпечені усім необхідним (приміщення, транспортні засоби, доступ до Інтернет, тощо). Щоправда на початку діяльності ОВК № 70 було надано приміщення, що не відповідало вимогам закону та санітарно-гігієнічним умовам. Наразі питання вирішено. Надано інше приміщення, що використовувалось на попередніх виборах 2006 року.

Були зафіксовані факти відмов призначених членів ОВК від керівних посад у комісіях. Такі, випадки були зафіксовані у ОВК № 69, де заступник відмовився від виконання своїх обов’язків. У ОВК № 66,67 та 70 було відкликано членів комісії. Що характерно, на всіх чотирьох ОВК вони представляли БЮТ. Згідно із законодавством їх мають замінити представники цієї ж політичної сили.

— Загалом, як відбувається виборча кампанія на Закарпатті?

— Виборча кампанія в області характеризується незначною активністю політичних сил, відсутністю резонансних подій. Регіональні штаби суб’єктів виборчого процесу на стадії формування. Присутня зовнішньо – політична реклама ПРУ, БЮТ, НУ-НС, Блок Литвина.

— Що таке проект "ОПОРА" та хто реалізує проекту по всій Україні?є

— ОПОРА здійснює кампанії та проекти, які покликані підвищити соціальні та політичні стандарти, індивідуальну відповідальність громадян за процеси в країні, виробити ефективні механізми громадського контролю за діями влади.

За реалізацію проекту спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради на території України відповідає Всеукраїнська громадська організація Громадянська мережа ОПОРА.
Що таке Громадянська мережа ОПОРА? Громадянська мережа ОПОРА є політично та фінансово незалежною загальнонаціональною мережею активістів, громадських організацій, об’єднань громадян з горизонтальною структурою, самоврядним управлінням на засадах багатолідерності.
Карпатське Інформаційне Агентство—Ужгород.нет.уa
27 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

Історик 2007-08-27 / 14:25:00
Адміну, виправте заголовок!!!

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини