Форсовані спроби арешту головного редактора «Закарпаття онлайн» – спільний міліцейсько-бандитський інтерес Шаранича та Волошина (ФОТО, ВІДЕО)

А Віталій Голуб – кишеньковий «журналіст»-кілер «некорупціонера» і «прихватизатора» історичної будівлі «Корони» І.Волошина, на підставі заяви котрого зараз пришвидшеними темпами штампується кримінал на головного редактора одного з найбільш впливових та авторитетних видань області, лише «прокладка» між інтересами криміналітету та міліції. Про таке сьогодні під час прес-конференції у прес-центрі «Закарпаття» розповів головний редактор «Закарпаття онлайн» Олег Диба.

Форсовані спроби арешту головного редактора «Закарпаття онлайн» – спільний міліцейсько-бандитський інтерес Шаранича та Волошина (ФОТО, ВІДЕО)

Як розповів Олег Диба, посилаючись на факти, а також джерела в правоохоронних органах, кримінал нині йому знову, як і під час відстоювання неторканності Народної, «шиється» з єдиною чіткою метою – спробувати заткнути рота та залякати. При цьому, головними «дійовими особами» цих спроб є депутат міської ради Іван Волошин, відомий оборудкою з привласненням історичної пам’ятки місцевого значення – архітектурного комплексу «Корона», в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич і нинішній заступник начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик. Перші двоє є «героями» численних виправдано-критичних публікацій інтернет-видання «Закарпаття онлайн» і відомі громаді сумнівним минулим. Останній є автором фальсифікацій адміністративних справ проти громадських активістів, що у листопаді минулого року захищали від руйнування пам’ятку архітектури – площу Народну в Ужгороді.

«Головним аргументом у звинуваченні мене в побитті з нанесенням середнього ступеню ушкоджень є відео з камери зовнішнього спостереження. На ньому не можливо ідентифікувати людей, час, саму суть подій. Але в інформаційний простір воно одразу викидається під назвою «підлий напад Диби на журналіста», і вже саме з такою констатацією тиражується через специфічні ЗМІ. Втім, звинувачення, що мені їх зараз інкримінують, тримаються більшою мірою навіть не стільки на цьому відео, скільки на «свідченнях» кількох осіб. Скажімо – Даніели Геворкян, колишньої заступниці Погорєлова, відлученої від влади значною мірою саме завдяки принциповій позиції  Закарпаття онлайн. Чому вона готова свідчити проти мене, навіть якщо на зазначеному відео не видно жодної жінки, зрозуміло. Ця людина була б, певно, дуже потішена, якби мене «закрили». Причому, разом з І.Волошиним, з яким вона працювала в одній системі владних координат, – каже Олег Диба. Мотиви інших «свідків» можна буде з’ясувати після того, як стануть відомими їх прізвища.

Інцидент, який нині намагаються інкримінувати головному редакторові Закарпаття онлайн відповідно до заяви «постраждалого» В.Голуба, трапився, як стверджує останній, 28 лютого, за кілька хвилин до засідання сесії Ужгородської міської ради. Однак, активні дії щодо передачі справи в суд із попередньо сфабрикованим «врученням підозри у вчиненні кримінального правопорушення», оминаючи усі попередні законні процедури, почалися лише минулого тижня. При цьому, свідчення В.Голуба, який твердить про «побиття середнього ступеню важкості», явно розходяться з об'єктивною дійсністю: буквально через кілька хвилин після «заявленого» інциденту «постраждалий», абсолютно неушкоджений, перебував на сесії міської ради, кількаразово потрапляючи в кадр телекамер. А потім, замість лежати на лікарняному ліжку, не раз потрапляв на очі колегам під час висвітлення тих чи інших подій.

Головний редактор Закарпаття онлайн стверджує: «Я не завдавав Голубові ушкоджень середньої тяжкості, як це подає сам Голуб. Тобто, те, що покладено в основу цієї кримінальної справи, насправді не має під собою жодного підґрунтя. З огляду на це, маю на меті подати клопотання у міліцію щодо дослідження того, хто, коли і в який спосіб видав В.Голубу відповідну медичну довідку. Бо, як на мене, йдеться про очевидну фальсифікацію, яку органи правопорядку взяли в розробку, навіть не намагаючись дослідити всі обставини справи».

При цьому, як акцентував Олег Диба, він з задоволеннням зробив би те саме, що зробила людина на відео. Тому що переконаний: В.Голуб – не журналіст, а кілер від журналістики, який, продукуючи і тиражуючи різного роду гидоту про тих, хто насмілився протистояти його роботодавцеві – Івану Волошину, нівелює всі принципи та засади журналістики, дискредитуючи цю професію як таку. Свою тезу О.Диба підкріпив численними прикладами з діяльності В.Голуба як щодо нього особисто, так і щодо інших журналістів, громадських активістів та інших людей, що опинилися на авантюрному шляху І.Волошина.

Саме принципова і послідовна позиція Закарпаття онлайн щодо крадіжки у міста за заниженою онайменше на 10 мільйонів вартістю історичного комплексу «Корона», певен Олег Диба, змусила І.Волошина шукати можливостей закрити рот йому особисто і керованому ним ресурсу. А діяти радикально саме зараз змусило те, що буквально за день до активізації дій правоохоронців журналіст задав питання по «Короні» на прес-конференції прокурора Закарпатської області Олега Сидорчука. Йшлося і про пришвидшену руйнацію пам’ятки архітектури без жодного з цілого переліку необхідних навіть для реставрації документів,  і про те, що в процесі оцінки приміщення для викупу безслідно зникли понад 1000 квадратних метрів, гроші за які, відповідно, також не потрапили до міської скарбниці.

На думку Олега Диби, Іван Волошин, що нині прикривається статусом депутата міськради, насправді –  «бандит, і не тільки колишній, але і сьогоднішній, який затероризував усе місто». Причину його безкарності, окрім вроджених цинізму, наглості та безпринципності в методах з’ясування стосунків з опонентами, Олег Диба з’ясував, дослідивши установчі документи та з’ясувавши особи співвласників велнес-готелю «Унгварський», що, начебто, належить І.Волошину. Йдеться про відверту корупцію, яка мала би бути покладена в основу нової справи по «Короні»: як, виявилося, співвласником "Унгварського" (до речі, заставленого під мільйонний кредит) є особа, яка ще донедавна займала високі посади в СБУ. Спершу, в закарпатському управлінні, потім – в центральному органі. Звідси, доречі, і резонансна тема прослуховування і фіксування на відео компромату на високопоставлених осіб в номерах та сауні «Унгварського».

До всього, стверджує О.Диба, майже зі стовідсотковою упевненістю можна говорити про зв'язок Івана Волошина з одіозним політиком Віктором Медведчуком, з вини, зокрема, якого Україна зараз переживає один з найважчих періодів своєї історії. Опосередковано цей зв'язок підтверджує договір про співпрацю, укладений  між так званим ГО «Антикорупція» І.Волошина та медведчуківським «Українським вибором», а також неодноразове проведення  заходів «Українського вибору» саме в «Унгварському».

Ще один фігурант, зацікавлений на фальсифікації та пришвидшенні кримінальної справи щодо журналіста, – особисто в.о. начальника обласного УМВС Сергій Шаранич. З часу призначення його тимчасовим головним міліціонером області Закарпаття онлайн неодноразово привертало увагу громадськості до його особи.  «Шаранич – людина, яка за жодних обставинах не має права обіймати посаду головного міліціонера області. І це не тільки моє тверде переконання, але й позиція Громадського люстраційного комітету Закарпаття, Правого Сектору Закарпаття, депутатів Закарпатської облради і, взагалі, більшої частини притомної та активної громади Закарпаття. Всім відомо, що ця людина була одним із фігурантів «мукачівських виборів», на яких прямо працювала на СДПУ(о), а значить – на все того ж Медведчука. І, що суттєво, саме тепер С.Шаранич претендує на крісло головного міліціонера Закарпаття вже без приставки в.о., беручи участь у оголошеному міністром МВС Арсеном Аваковим конкурсі на заміщення відповідної посади. У цьому контексті поява на сайті «Закарпаття онлайн» матеріалів по Шараничу останньому дуже невигідна: цей сайт – один з кількох регіональних інтернет-ресурсів, що моніторяться Міністерством внутрішніх справ. А тому для «тимчасового» очільника обласного УМВС життєво необхідно закрити рота Дибі та керованому ним інформаційному ресурсу.

Спільні інтерес і мета І.Волошина і С.Шаранича – очевидні і підтверджені джерелами в правоохоронних органах, стверджує Олег Диба.

У цьому контексті журналіст в ході прес-конференції повідомив про ще один дуже незручний для регіональної міліції нюанс: як виявляється, він є єдиним з усіх активістів, які свого часу звинувачувалися у «злісній непокорі» міліції під час подій на площі Народній, хто, в підсумку, довів свою невинуватість у суді – в порядку апеляції. Після чого вже в нових, післямайданних обставинах ще й звернувся до Львівського апеляційного адміністративного суду з оскарженням фальсифікованих міліцейських протокола та рапортів. Разом з рядовими міліціонерами пояснювати факти цих фальсифікацій вже 5 червня у Львові буде і їх керівник – тоді в.о., а нині заступник начальника міськвідділу міліції Володимир Кувик. Повістки про виклик до суду правоохоронці вже отримали на руки. У випадку ж, якщо міліціонери не зможуть адекватно виправдати безпідставність та надуманість сформульованих у протоколі та рапортах звинувачень, яка прямо засвідчується безперервною зйомкою з місця подій, на них очікує вже кримінальна відповідальність.

«Тому абсолютно зрозумілим є те, чому таким поспіхом зараз міліція в контакті з бандитами, використавши свідчення відкинутої журналістською спільнотою особи, пробує, оминаючи етап початкового слідства, вирішити питання з «обранням запобіжного заходу» для мене. Повторюсь: відео, про яке ми говорили на самому початку зустрічі, зроблене, як стверджується, 28 лютого. Нині маємо 12 травня – і справа швидко «закрутилась» тільки зараз, після мого минулотижневого питання обласному прокурору щодо «Корони», незадовго до оголошення конкурсу на посаду головного міліціонера області, президентських виборів і вже згаданого судового засідання в Львові. Борючись на Майдані за зміну влади, ми, наразі, поки цієї зміни не отримали: суть, методи, підходи владні не змінились, на місцях ті ж самі люди, ті ж самі люди в міліції, ті самі бандити, які працювали при минулій владі, тепер протискаються у владу «оновлену». І залишається сподіватись, що після 25 травня щось таки поміняється. І чи буде Диба на той момент сидіти в СІЗО – абсолютно не має значення. Тим, хто сьогодні замовив і фабрикує цю справу, необхідно усвідомити, що мене в такий спосіб не можна ні залякати, ні зламати, ні змусити замовкнути. А «Закарпаття онлайн» працюватиме в будь-якому разі та за будь-якого розвитку ситуації на тих же принципах», – розповів Олег Диба.


P.S. Після завершення прес-конференції до приміщення прес-центру «Закарпаття» таки завітали співробітники міськвідділу міліції, які намагалися вручити Олегові Дибі повістку про виклик до слідчого. І знову, як переконалися присутні журналісти, без відповідних на те повноважень. Аби не давати підстав для наступних надуманих звинувачень, Олег Диба дочекався слідчого, який особисто виконав цю процедуру з дотриманням відповідних норм. Таким чином, зустріч зі слідчим журналістові призначено на 10.00 16-го травня.

13 травня 2014р.

Теги: Диба, Волошин, Шаранич

Коментарі

Народ 2014-05-13 / 22:14:07


Диба єдиний, хто завжди відкрито заявляв і відстоювавсвою позиційтеся! Серед усієї журналістської файти Закарпаття він вічно докопується до істини. А Закарпаття онлайн - найкрутіший сайт області. Тримайтеся! Нормальні люди з вами! Скоро, так , як і на Ващука, Погорєлова, прийде страшний народний суд і на Волошина, Шаранича.... і всяку нечисть, яка вонить у нашім краї.


В'ячеслав Федченко 2014-05-13 / 18:03:22
Пане слідчий! То я набив писок середньої тяжкості пану Голубу. Роблю офіційну заяву.Хто-хто, а Олег не міг такого вчинити - він взагалі противник будь-якого насилля.

городянин 2014-05-13 / 17:10:53
Надавати Голубу по писку вже хоче півміста. Всіх не пересадите.

ідіотам ментам 2014-05-13 / 12:34:41
Подебрій цією справою копає яму під Шаранича. Впадуть туди обоє разом

Океан Ельзи 2014-05-13 / 12:26:11
"Все буде добре..." (Славко Вакарчук)

журналіст 2014-05-13 / 10:13:00
Залишилося терпіти цих шараничів 12 днів. Олег, тримайся, все буде добре.

Йовжі діджей 2014-05-13 / 09:08:14
Думаю що падла шарраніч чи як го кличуть в Львові " ШАРРІК" песик -захарченка дустав видко бабло уд І ванка зняцівського за дескридитацію Диби

правда 2014-05-13 / 08:38:34


Диба, тримайся


НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини