Міліція фальсифікує підстави для затримання головного редактора "Закарпаття онлайн" Олега Диби (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області з’явилася інформація, яка прямо свідчить про фабрикування кримінальної справи проти головного редактора інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Олега Диби. Підставою для таких дій є спільні інтереси осіб, що є фігурантами резонансних публікацій на нашому ресурсі – претендента на посаду головного міліціонера області Сергія Шаранича, працівників Ужгородського міськвідділу міліції, причетних до фальсифікації свідчень проти захисників площі Народної в Ужгороді, та Івана Волошина – особи, що стоїть за «прихватизацією» і руйнуванням пам’ятки архітектури «Корона».

Міліція фальсифікує підстави для затримання головного редактора "Закарпаття онлайн" Олега Диби (ФОТО, ВІДЕО)

Закарпатська міліція, що її в форматі в.о. очолює Сергій Шаранич, вдалася до безпрецедентних кроків. Йдеться про прямі фальсифікації з боку правоохоронців, що спільно з колишнім криміналітетом зараз прискореними темпами фабрикують кримінальну справу щодо головного редактора одного з найвпливовіших інтернет-видань краю.

Сьогодні, 7 травня 2014 року, коли журналіст виходив з дому, міліціонери, які досі не висували журналістові жодних звинувачень і не спромоглися в передбачений законом спосіб надіслати йому повістку про виклик до слідчого, без пояснень змусили його проїхати в Ужгородський міськвідділ міліції. У кабінеті слідчого М.Опаленика О.Диба попросив пояснити причини та законність його затримання, однак слідчий відмовився це зробити. Як наслідок, О.Диба покинув кабінет і вийшов з приміщення, попросивши викликати його в міськвідділ в передбаченому законом порядку, тобто – через повістку. Перебіг цієї короткої розмови записано на відеокамеру мобільного телефона журналіста.

Після цього на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області з’явилося коротке інформаційне повідомлення наступного змісту:

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ПІДОЗРИ 

28 лютого до ЄРДР було внесено відомості про те, що в містіУжгороді відбулася бійка на площі Поштовій. В сутичці брали участь два ужгородці, представники інтернет видань області.

На усне запрошення слідчого Ужгородського міськвідділу міліції, один з фігурантів сьогодні з’явився до амінбудинку міськвідділу, де в присутності понятих він ознайомився з повідомленням про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Після ознайомлення з повідомленням про підозру у вчиненні кримінального правопорушення останній відмовився від його отримання та без будь-яких пояснень самовільно покинув міліцейський відділок. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу відносно цієї особи.

У відповідності до КК України в подальшому всі матеріали справи, після відповідних слідчих дій, будуть скеровані до суду.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

«Викладена на сайті УМВС України інформація є грубою фальсифікацією. Я не ознайомлювався ні з яким повідомленням про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що чітко зафіксовано відеозаписом. Загалом йдеться про фальсифікацію кримінальної справи під спільні інтересів криміналітету в особі приватизаторів історичного комплексу «Корона» (Іван Волошин), їх «журналістської» прислуги (Віталій Голуб) та так званих «правоохоронців» в особі С.Шаранича, що нині претендує на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області, за участі керівництва і працівників Ужгородського міськвідділу міліції, що фігурують у судовій справі про фальсифікацію свідчень проти захисників площі Народної в Ужгороді, що її я ініціював. Про безпрецедентність ситуації і її важливість для міліцейського начальства говорить сам факт публікації, адже досі інформацію про оголошення підозри сайт УМВС публікував тільки у випадку, коли йшлося про злочинців серйозного масштабу і справді резонансні справи», – каже Олег Диба.

Активізація дій правоохоронців пов’язана з тим, що буквально днями  на сайті Закарпаття онлайн з’явилося кілька публікацій, які прямо свідчать про злочинну бездіяльність С.Шаранича у плані формування на Закарпатті загонів територіальної самооборони та, як свідчить заява «Правого сектору» Закарпаття, підготовку особисто ним можливих провокацій під час відзначення Дня Перемоги 9 травня.

Також під час прес-конференції прокурора Закарпатської області буквально вчора, 7 травня, саме Олег Диба порушив питання про незаконне руйнування пам'ятки архітектури, якою є «Корона», і замовчування факту «зникнення» в процесі її приватизації понад 1 тисячі квадратних метрів площі відповідних приміщень.

(Запитання О.Диби по "Короні" - на 2.15 хв)

Більше того, сами в ці дні в Ужгородський міськвідділ міліції надійшла ухвала Львівського апеляційного адміністративного суду, що, відповідно до заяви журналіста, в кінцевому підсумку загрожує криміналом кільком працівникам цього підрозділу міліції, зокрема заступнику начальника Володимиру Кувику – за фальсифікацію протоколу затримання і свідчень в рапортах міліціонерів у справі по площі Народній. Судове засідання призначене на 5 червня. І міліціонери вже отримали повістки.

В основу нинішньої «справи» покладено заяву В.Голуба – «журналіста»-кілера, що обслуговує інтереси Івана Волошина – колишнього представника кримінального світу, а нині особи, через яку в злочинний спосіб було «приватизовано» і, по суті, зруйновано пам’ятку архітектури місцевого значення «Корона». Йдеться про, начебто, «середньої тяжкості» «побиття» В.Голуба, після якого, щоправда, той без будь-яких ушкоджень брав участь у висвітленні роботи сесії міськради, що відбулася одразу після події, на яку посилається В.Голуб.

(В.Голуб перед столом президії - лисий у куртці -на перших секундах репортажу)

«На завершення Майдану я мав по собі від влади Януковича чотири кримінальні справи, остання – за два дні до кривавого 20 лютого, за, начебто, «організацію масових заворушень». Та ж сама міліція так само за участі криміналітету в аналогічний спосіб намагається заткнути мені рота сьогодні. Приклад площі Народної, схоже, нікого нічому не навчив. Цій владі і цій міліції в нинішньому вигляді залишилося «жити» до кінця місяця. Я почекаю. Навіть, якщо доведеться, – в тюремній камері», – каже Олег Диба.

Детальніше про всі обставини цієї справи журналіст обіцяє розповісти під час прес-конференції в прес-центрі «Закарпаття» в понеділок.

07 травня 2014р.

Теги: Шаранич, Голуб, Волошин, Корона

Коментарі

Свідок 2014-05-17 / 01:27:32
Вилижіть йому зад земляки! пес брехливий!

О.Д. 2014-05-13 / 00:31:54
Адміністративний суд - лише проміжний етап. У нас з міліцією попереду довга дорога в дюнах )) На доброму слові, Лео, дякую.

Лео. 2014-05-13 / 00:16:42
Шановний пане Олег, якщо в позовній заяві йдеться про вчинення оганами державної влади кримінальних діянь, то це не підпадає під юрисдикцію адмін. суду. Думаю, що апеляція Вам відмовить. Такі справи повинні розглядати міськрайонні суди. Але всерівно, бажаю Вам успіхів. Було б більше таких Людей як Ви, то мабуть і порядок настав би швидше.

О.Д. 2014-05-12 / 23:30:08
Адмінсуд закрив провадження, щоби не йти проти тоді ще чинної влади і не доводити до криміналу "своїх" міліціонерів. Класична змичка інтересів влади, суду і правоохоронців. Тому мета позову в ширшому розумінні - відстояти справедливість і завершити справу "по-чесному", у вужчому, конкретнішому розумінні - покарати конкретних правоохоронців за сфальшовані рапорти і протокол, які були покладені в основу справ активістів по площі Народній, і в основу моєї справи - зокрема.

Лео. 2014-05-12 / 22:49:06
Пане Олег, а яка мета позову та чому адмін.суд Закапатської області закрив провадження?

мусорок у 2014-05-11 / 14:31:46
А що? Аваков і читати вміє?! На посаду міністра МВС потрібно призначати трьох ментів. Одного, який вміє читати, другого, який вміє писати, а третього аби "капусту" рахувати.

О.Д. 2014-05-11 / 00:51:19
Дякую))

Берегівчани 2014-05-11 / 00:22:31
Олеже, тримайтеся! Берегівчани з вами. Якщо треба допомогу - влаштуємо за вас майдан перед міліцейським відділком. Звертатеся до Наталки. Це сміття вже не довго бруднитиме наш край.

KRUK 2014-05-09 / 13:01:58
Povna dehradacija
pravoochoronnich orhaniv!!!!!!!!!!!!!! Pane Olege! Podajte pozov do sudu pro nezakonnij privod v miliciju. BEZPREDEL NE PROJDE!!!!!

О.Д. 2014-05-09 / 11:56:10
Кому і куди треба буде втікати, побачимо вже незабаром))

пужанський 2014-05-09 / 06:28:06
, тікай до Донбасу!

Док 2014-05-08 / 21:17:09
Ганьба яка для Закарпаття... То Юлька приволокла сюда всю цю наволоч і такі янучарські методи роботи. Юльку геть! Шаранича геть! Лунченка геть! Слава Україні!

убоз 2014-05-08 / 13:43:04
Олег, це справді вже буде недовго. Начальником міліції буде Рахівський. Шаранич про це вже знає. Саме тому Аваков відклав оголошення результатів конкурсу

иштван 2014-05-08 / 13:15:33
ОЛЕЖЕ тримайся ужгородці з Тобою.

Євгенія 2014-05-08 / 12:58:25
тримайтесь Олег, Ужгородці Вас не залишать

Мукачево 2014-05-08 / 12:46:56
Тримайтеся. Треба вистояти!

Віка з Правого сектора 2014-05-08 / 11:09:52
Ну то ####єц!

журналістка 2014-05-08 / 09:37:47
Руками бандитів і міліціонерів влада хоче знищити найкращий сайт Закарпаття. Що суттєво - під час передвиборчої кампанії

Віктор Лендєл 2014-05-08 / 09:07:30
Голуба треба каструвати, щоби зло в його особі не мало здатності розмножуватися. Пане Олеже, тримайтеся. Ужгород знає, хто є хто, а тому ми з вами.

О.Д. 2014-05-08 / 00:15:47


2 Мусорок

А смисл? Шаранича поставив Аваков.

Крім того, сайт Закарпаття онлайн моніториться міністерством внутрішній справ. Захочуть, то побачать. А ні, то почекаємо до 25 травня.


НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини