Архімандрит Бедь закликав православні клір і вірників проклясти імена боговідступників Путіна і Януковича

Організаційний комітет Всеукраїнського православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні» опубікував за підписом його голови архімандрита Віктора (Бедя) Звернення організаційного комітету Всеукраїнського православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні» до представників кліру Української Православної Церкви та науковців з приводу агресії Росії в Україну

Архімандрит Бедь закликав православні клір і вірників проклясти імена боговідступників Путіна і Януковича

Звернення організаційного комітету Всеукраїнського православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні», ряду представників кліру Української Православної Церкви та науковців-богословів з приводу антиукраїнської діяльності московсько-диверсійно-сепаратистських угрупувань в Україні

Возлюбленні у Господі браття і сестри!
Дорогі співвітчизники!

У світлі дні торжества Воскресіння Христового наша Батьківщина, український народ і увесь світ стали свідками того як політичне керівництво Російської Федерації на чолі із боговідступником Володимиром Путіним, нехтуючи святими Заповідями Божими і порушуючи норми міжнародного права та взяті на себе міжнародні зобов'язання щодо гарантування недоторканості державних кордонів та державного суверенітету України, фактично розгорнуло широкомасштабну неоголошену військову інтервенцію на теренах нашої Батьківщини.

В наслідок людиноненависницької політики московських інтервентів породжено протистояння між народами України та Російської Федерації, в Україні пролито та проливається кров невинних людей, світ опинився на грані початку третьої світової війни.

В ході неприхованої спроби домогтись незаконної анексії України, змінити її політичний курс щодо утвердження національної незалежності, розвитку демократії та євроінтеграції, московське політичне керівництво, використовуючи методику масового поширення відверто неправдивої інформації та маніпулюючи свідомістю людей, за прикладом комуністично-радянської та фашистської брехливої пропагандою, через усі доступні інформаційні канали буквально залило брехнею свідомість мільйонів своїх співгромадян, і штучно породило відкриту ненависть між народами світу, та братовбивство в Україні.

Більше того, на сьогодні всі ми є свідками того, що політичне керівництво Російської Федерації відверто організовує, підтримує та забезпечує діяльність злочинних угрупувань в Україні, які здійснюють масові убивства та наругу по відношенню до мирних людей.

Відповідальність за пролиту кров та втрачені життя невинних людей в Автономній Республіці Крим, Харківській, Донецькій, Луганській та Одеській областях України в наслідок диверсійно-сепаратистської інтервенції Російської Федерації цілковито лежить на політичному керівництві Московії на чолі із боговідступником Володимиром Путіним.

В ці важкі для України дні закликаємо всіх співвітчизників виявляти взаємоповагу та взаємотерпимість, бути максимально мобілізованими і боєздатними, не піддаватись на російсько-путінські провокації та брехню, бути готовими як один дати належний відсіч московським агресорам, інтервентам та терористам.

Звертаємось до світового співтовариства, у відповідності до міжнародних зобов'язань надати належну і невідкладну допомогу щодо гарантування державної незалежності та суверенітету України, за потреби і військову.

Вимагаємо від керівництва держави вжити всіх передбачених діючим законодавством заходів щодо наведення конституційного ладу та порядку в Україні, забезпечення дотримання конституційних прав і свобод людини, чим швидшого подолання та розгромлення диверсійно-сепаратистських провокаторів та банд-формувань московських інтервентів і терористів.

Одночасно, закликаємо політичне керівництво України, не зважаючи на тимчасові внутрідержавні та зовнішні загрози, максимально прискорити процес щодо кінцевого підписання міжнародних документів з євроінтеграції та зважаючи на мілітаристську і недружелюбну політику Російської Федерації щодо нашої Батьківщини, яка ставить під загрозу збереження територіальної цілісності, державного суверенітету та миру в нашій державі, невідкладно розпочати процес переговорів щодо приєднання України до складу Організації Північноатлантичного договору – НАТО.

Молитовно звертаємось до всієї повноти Української Православної Церкви, вірних інших діючих в Україні Церков та релігійних організацій з проханням щоденно молитись за відновлення миру, відвернення війни, зупинення та недопущення надалі кровопролиття і братовбивства на теренах нашої Батьківщини, та подолання московського агресора.

Нехай Всекараюча рука Божа воздасть по заслугам всім тим, хто відійшов від Заповідей Божих, у дні святого торжества Воскресіння Господнього організував і спровокував пролиття невинної людської крові та розпочав процес братовбивства, московської військової агресії та інтервенції, розгулу диверсійно-сепаратистських і терористичних банд-формувань в Україні. Нехай імена боговідступників Володимира Путіна, Віктора Януковича, їх посібників, співорганізаторів, виконавців та всіх зрадників які своїми діями запалили вогнище війни та братовбивства на святій українській землі будуть прокляті у віках та знеславленні перед Господом Богом, і всіма народами світу.

У молитві просимо і надіємось, щоб Всемилостивий Господь Бог не відвернувся від нашого боголюбивого українського народу, дарував мир, злагоду, благополуччя та процвітання всім нам, та нашій Богом береженій Україні.

4 травня 2014 року

За дорученням
архімандрит Віктор (Бедь),
голова організаційного комітету Всеукраїнського православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні»,
ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та
Ужгородської української богословської академії
імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви,
президент Міжнародної академії богословських наук

05 травня 2014р.

Теги: Бедь, Путін, Янукович

Коментарі

Косма 2014-05-06 / 12:36:00
Не треба проклинати. Проклинай не проклинай, а все рівно Пудінг пхатиме рученята до нас. Треба вимагати від влади повністю закрити кордони на час доки в Україні не настане спокій, замінувати весь периметр кордону, а на пропускних пунктах вситавити спецпідрозділи. Тільки так можна зменшити вплив Путіна.Потрібно прийняти закон про смертну кару за спробу відторгнення територій. Запідозрених у сепаратизмі перевіряти жорстко. Розпочинати тим, що змушувати цілий день співати гімн України, виголошувати кричалки про Путіна, слава Україні,слава нації, Україна понад усе. Якщо він витримає цей психологічну перевірку, переходити до фізичних дізнань. Хоча думаю, що негромадянин України не захоче цілий день кричати те, від чого його нутро вивертає, а значить він за розбардан України і має каратись жорстко

дима СИДОРофф 2014-05-05 / 21:59:39
а как же быть с "Боже царя храни ? "

солідарний 2014-05-05 / 17:06:15
Правильно! Так само треба, аби за точно такі самі діла закликали проклясти Кирила - Московського паріарха.

цензор 2014-05-05 / 15:29:43
Вот это по христиански. Где в писании написано - прокляни врага своего? Опять православие головного мозга.

pfr 2014-05-05 / 14:12:14
Ти ба, а што на сесе Його Благочестивість о. ДИМИТРІЙ СИДОР? Оголосить Путіна святим?

Лора 2014-05-05 / 13:06:08
Аминь!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини