СБУ прослуховувала закарпатських журналістів і закордонних дипломатів (ДОКУМЕНТИ)

Наприкінці 2013-го - на початку 2014 років працівники УСБУ України в Закарпатській області здійснювали прослуховування телефонних розмов закарпатських журналістів та закордонних дипломатів.

СБУ прослуховувала закарпатських журналістів і закордонних дипломатів (ДОКУМЕНТИ)

Про це йдеться в документах, що їх ексклюзивно публікує інтернет-видання Закарпаття онлайн.

Дозвіл на прослуховування давав особисто тодішній голова Апеляційного суду Закарпатської області Микола Крегул.

Як видно з документів, у часі подій на Майдані Незалежності закарпатська СБУ влаштувала "зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж"  під умовною назвою "Журналіст".

Закарпатських журналістів і власкорів загальноукраїнських ЗМІ на Закарпатті прослуховували відповідно до статті 114 Кримінального кодексу України – шпигунство.

Крім журналістів під "прослушку" охоронців режиму В.Януковича потрапили і іноземні дипломати, зокрема - начальник консульського відділу Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Бібіана Громадова та заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі. Обом дипломатам інкримінувалася "розвідувальна діяльність проти України".

Що суттєво, і в цьому випадку прослуховування здійснювалося відповідно до ухвали судді М.Крегула.

За неофіційною, але достовірною інформацією Закарпаття онлайн Микола Крегул як голова Апеляційного суду Закарпатської області особисто давав вказівки суддям зазначеного суду "штампувати" звинувачувальні "вироки" в апеляціях по адміністративних справах активістів, що захищали площу Народну в Ужгороді. Ця політична розправа здійснювалася за особистою вказівкою тодішнього голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди.

Прізвище М.Крегула фігурує і в іншій скандальній справі. Зокрема, за інформацією Закарпаття онлайн, у 2013-му році в Івано-Франківську правоохоронці затримали банду крадіїв. З'ясувалося, що протягом 2012-2013 року вони активно працювали на території Закарпаття, зокрема в Ужгородському районі, де обкрадали будинки та автомобілі. Затримані - 6 чоловік - дали свідчення, що на Ужгородщині мали "кришу" в особі тодішнього начальника Ужгородського РВ УМВС Романа Стефанишина. Бандити назвали 4 прізвища працівників Ужгородського РВ УМВС. М.Крегул, який є тестем Р.Стефанишина, тиснув на підлеглих суддів, щоби ті не давали санкції на арешт правоохоронців. Утім, 27 грудня суддя Апеляційного суду Закарпатської області Олександр Марчук судовим рішенням таки дав згоду на арешт одного з міліціонерів. Однак з початку січня М.Крегул, перебуваючи у відпустці, намагався "зам'яти" ситуацію з зятем. Судячи з того, що та резонансна справа таки не стала надбанням громадськості, - доволі успішно.

Як сьогодні повідомило Закарпаття онлайнСБУ в часі подій на Майдані прослуховувала також телефони перших осіб Закарпаття .

24 квітня 2014р.

Теги: журналіст, дипломат, Саліпскі, Громадова

Коментарі

До мовознавця 2014-04-28 / 06:43:41
Що впізнали себе? Кафедральчик

мовознавець 2014-04-27 / 16:20:30
Це в "філолога" Шумицької тут дах поїхав з такими постами?

філолог 2014-04-27 / 15:27:58
Хто це сподівається на політичних кілерів - Правий сектор?! Ті хто продає зброю, давно під дахом СБУ і думають, як колись яник, що все безкарно, чи не можуть зіскочити з голки

До філологічної п***до братії послання 2014-04-27 / 08:27:44
Ви щурі продажні, ви гниль міська
Ви пердуни, ви падаль
Ви москалі, ви жиди
Ви "патріоти", коли Вам треба
Ви "борці" за власний гаманець
Ви мертві "науковці" без науки і навчання
Ви пенсіонери
І вам кінець.
"Шановні" кандидати філологічних наук, які так вдало тут тролять, Ви давно вже вижили з розуму, Вас давно пора з почестями відправити на кальварію, Ваш кітч вже пройшов.

12454 2014-04-25 / 23:56:41
12454 2014-04-25 / 23:39:32
Закарпатська СБУ прослуховувала телефони активістів ЄвроМайдану
Про це свідчать документи, що їх оприлюднив власкор Нового каналу на Закарпатті Віталій Глагола. А пані Шумицька чоловіку Вові ще доучила прослуховувати і абонетів з УЖНУ такими прізвищами (інші Глагола , або хтось із добрих журналістів може довідатись ):
Сливка О.Г.
Студеняк І.П.
Барчан В.В.
Пахомова С.М.
Джоганікк Я.І.
Сабадош І.В.
Шпеник О.О.
Бідзіля, Ю.М.
Шаповалова-Гриць Г.В.
Шебештян Я.М,
Сенько І.М.
Суран Т.І.
Брандіс О.С.
Гоца Е. Д.
Пискач О.Д.
Статєєва В.І.
Галас Б.К.
Галас А.М.
Розумик Т.І.
і.т.д.

Менеджер 2014-04-25 / 22:37:51
В.о. Голови суду Віталія Дроботя казав, що продасть свій "Фантом" і стане головою апеляційного суду.

Їжак 2014-04-25 / 20:16:16
В усьому існує причинно-наслідковий зв"язок. Якби СБУ нормально працювала - не було би євромайдану, за яким стояли неукраїнські олігархи та неукраїнські спецслужби. В результаті просрали Крим, посралися з РФ, суспільство розсварене. Джин випущений з бутилки. Слов"янські народи ворогують між собою, а верхівка гаркавих знімає вершки, розповідаючи, з одного боку, про "бандерлог", з іншого - про "клятих кацапів". А народ продовжує чубитись.

Белка 2014-04-25 / 19:08:07
В Венгерском консульстве есть ещё один шпион Губица Габор

права хунта 2014-04-25 / 19:05:06
Щодо суддів і ментів, то їх треба міняти на всі 100 % - хабарники чортові, їх гадів треба відправити у Кіровоград на уранові рудники щоб їм "пуцьки" відсохли! А майно їх конфіскувати!
Щодо працівників СБУ, то це позор!!! Віддати та навіть правому сектору документи під грифом цілком таємно (державна таємниця) у голову не вкладаеться - імпотенти!!! Нормальний чикіст має застрілитись, із нас весь світ сміятись буде! Цікаво, а чи полетять голови цих болванів!
Щодо Саліпського, то це відомо, що він агент тільки дурний як мадярсяка талпа.
Громадова неменьший агент, тільки за її знущання над нашими громадянами в консульському відділі, давно пора прогнати з України!!!!!!!!!
Цікаво, які будуть дії України та наших сусідів?
Гнати таких з України, гнати!!! Присмоктались!

спостерігач 2014-04-25 / 13:08:23
Дуже шкода,що в українському суспільстві прогресує невдоволеність,депресія.І дивуватися нема потреби.Народ має таку державу,на яку заслуговує.

Лариса 2014-04-25 / 11:51:31
А чого тут дивуватись? Усі прокурори, менти, СБУшники, судді ПРОДАЖНІ!!!! Для них посада це хлібне корито , за яке вони заплатили. І , звісно, бажають відбити свої кровно награбовані. Для них посада це бізнес і чхали вони на совість чи закон!!! І Вся держава прогнила цією корупцією!!! Про що ми говоримо?! Силовики очолюють злочинність!!! Те, що ми зараз бачимо на сході України, те як саботують команди із центра, те як у звязці із злочинцями працюють менти, те як легко переходять на сторону ворога і якомусь МУРЛО , який назвав себе полковником росейської армії, ці мусора віддають честь , все це є яскравим свідченням гнилості усієї правоохоронки України!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Це ганьба націїї!!!!!!!!!
І всі вони, на жаль, вихідці українського народу!!!!

Листоноша 2014-04-24 / 23:42:35
Сране СБУ прохрюкало Україну! Покидьки замість того, щоб агентуру фашистського кремля знешкоджувати, роками знищували все, що тільки попадалось попід руки в Україні! Головне, що більшість цих пропутінських "асів" і далі "служить" народу України...

Олександр 2014-04-24 / 23:02:24
ОО....і до Ужгородського РВ добралися? давно пора!!) мабуть і правий сектор брезгує туди ходити)) як і в міськрайонний суд;)

підприємець з Мукачева 2014-04-24 / 21:08:41
А ще суддя апеляційного суду Закарпатської області Фазикош Г. нещодавно винесла незаконне рішення жительці Мукачева, котру незаконно звільнила директор ТОВ "Девіс" Булиніна Маргарета з роботи без її відому та виплати заборгованості зарплати. Ця шахрайка - Булиніна М. всіх повиїдала незаконно і попередніх співвласників. Але гроші та звязки роблять свою брудну справу.Саме Булиніна Маргарета являється кумою і близькою подругою Дроботі Віталія, який тепер і в.о.обовязки Голови апеляційного суду.Як кажуть рука руку миє, тому і вступили в зговір Дроботя В. з Фазикош Г. і скасували рішення першої інстанції, нехай мовляв нещасна звільнена і надалі судиться аж до Європейського суду, що вочевидь і вимушена буде зробити, адже судді-перевертні в Україні ще не перевелися.
А ще суддя апеляційного суду Закарпатської області Фазикош Г. нещодавно винесла незаконне рішення жительці Мукачева, котру незаконно звільнила директор ТОВ "Девіс" Булиніна Маргарета з роботи без її відому та виплати заборгованості зарплати. Ця шахрайка - Булиніна М. всіх повиїдала незаконно і попередніх співвласників. Але гроші та звязки роблять свою брудну справу.Саме Булиніна Маргарета являється кумою і близькою подругою Дроботі Віталія, який тепер і в.о.обовязки Голови апеляційного суду.Як кажуть рука руку миє, тому і вступили в зговір Дроботя В. з Фазикош Г. і скасували рішення першої інстанції, нехай мовляв нещасна звільнена і надалі судиться аж до Європейського суду, що вочевидь і вимушена буде зробити, адже судді-перевертні в Україні ще не перевелися.
http://m-studio.net.ua/blog/2014/04/08/m-studio-novyny-zakarpattya-za-8-kvitnya-2014roku/comment-page-1/#comment-2380

avatar 2014-04-24 / 18:43:26
саме цікаве в верхньому кутку документів - "цілком таємно", що тоді можна говорити про можливості ФСБ на Україні, крегулу мабуть подаватись на венгерський чи словацкий шенген не варто спішити.

Челядник 2014-04-24 / 17:15:44
Всіх мали схопити якщо би була антитерористична оперція в Києві всього по Закарпатській області біля 300 активістів мали бути заарештовані і відправлені на Д анецкіє тюрми

лоці 2014-04-24 / 17:09:32
після оприлюднення вищевказаних документів потрібно розігнати майже півуправління, тих хто допустив це розголошення

абонент 2014-04-24 / 15:54:57
звичайно, прямих фактів не має, але і зараз продовжується прослуховування розмов у т. ч.депутатів

сорри 2014-04-24 / 14:57:55
янучари грьобані

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини