Закарпатець розповів, як "орли Авакова" били патріотів, що їхали підтримати Харків

Ужгородець Віталій Грегор, що разом з іншими активістами Майдану Незалежності вчора вирушив на підтримку проукраїнського Маршу Єдності в Харкові, розповів про те, як поводилися "правоохоронці", що затримали активістів на межі Полтавської і Харківської областей. Силовики, що не поспішають навести лад з сепаратистами на сході, били патріотів з криками „Бандеровцы, чего вы сюда понаежали?!.», «Майданутые, щас вы получите за свой Майдан!», „Это они били наших на Майдане!”, „Получите за наших!”, „Фашисты!”

Закарпатець розповів, як "орли Авакова" били патріотів, що їхали підтримати Харків

"Вчора, близько 17:00, в 40 км від Харківської області ми у складі автоколони активістів із столичного Майдану, що вирушили до Харкова на Марш Єдності, отримали інформацію, що колона київських активістів, які рухалась окремо і вирушила раніше, була зупинена, побита і затримана правоохоронцями. 

Ми від’їхали до Полтави, до райвідділу якої планувалося привезення затриманих активістів. До нас вийшов начальник міліції Полтавської області Іван Корсун, який спочатку спростовував інформацію про затримання, а згодом, зрозумівши, що як ми, так і місцеві патріоти своїх не залишимо і готові до вжиття всіх необхідних заходів по їх звільненню, змінив тон. Він визнав факт затримання, але на звільнення активістів згодився за умови, що ми разом покинемо Полтавську область і поїдемо в Київ. З таким рішенням ми погодились.

І лише близько 22:00 години ми забрали затриманих активістів у свій автобус та вирушили на Київ. Майже у всіх наявні очевидні побої.

По дорозі хлопці розповіли про „мєнтовський беспредєл”, який не тільки не закінчився із поваленням бандитського режиму, а навпаки набирає нових обертів. 

Відтак розповіли, що їхали автоколоною, коли побачили, що на в'їзді в Харківську область, перед КПП Чутово (Полтавська область) та по узбіччях за деревами зосереджена велика кількість людей в чорному одязі з автоматами (близько 100-150), схожого на спецпідрозділ СБУ „Сокіл”, а також поруч стояли „беркутівці” у своєму стандартному форменому одязі і з шевронами „Беркут”

Ці „чорні чоловічки” зупиняли всі, та погрожуючи зброєю водію та пасажирам вигукували „Виходите немедленно или огонь на поражение”. Другій машині вони відразу без попереджень почали прикладами розбивати вікна та витягувати силоміць людей, завдаючи при цьому удари кийками. Одній із машин поставили вимогу відкрити багажник, де побачивши захисний наколінник, „беркутівець” вигукнув „Вяжите их”, після чого повалив всіх людей на землю. Всіх людей, що вийшли з авто або витягли силоміць клали на землю, лицем до низу. 
Пролежавши деякий час, заломивши руки, їх відвели неподалік в бік, знімали шнурки із взуття та ремені, якими зав’язали руки. Десь за годину почали їх грузити в автозаки, при чому по 4-5 людей у двохмісні, по 8-10 у чотиримісні.
Ці „правоохоронці” діяли максимально брутально і цинічно – били, знущались, відбирали все що було: гроші, телефони, документи, в деяких навіть забрали обручальні кільця. Як тільки хто спробував підняти голову – отримував удари кийками.

Практично всі „беркутівці” розмовляли російською мовою. Точніше не розмовляли, а брутально с матами кричали: „Бандеровци чего вы сюда понаежали», «Майданутые щас вы получите за свой Майдан», „Это они били наших на Майдане”, „Получите за наших”, „Вы провокаторы-сепаратисты”, „Фашисты” і все в цьому репертуарі. 
Цікавий той факт, що окрім „беркутівців” із зброєю ходили і люди в цивільному із оранжевою пов’язкою на руці.

Сьогодні станом на 5 годину ранку всі активісти повернулися до Києва і відразу звернулися в Міську лікарню швидкої допомоги для обстеження та зняття побоїв. 

В черговий раз ми впевнились, що міністр МВС Аваков не тільки не фахова людина, яка не відповідає своїй посаді, а тому має негайно бути звільнений, а й те, що він повинен понести персональну відповідальність за проявлену бездіяльність, що призвеоа до практично безперешкодного захоплення адмінбудівель на Сході-Півдні України та розвитку сепаратизму, а вчора фактично „санкціонував” побиття активістів-націоналістів бійцями „Беркуту”, чим оголосив війну власному народу!" - каже В.Грегор.

13 квітня 2014р.

Теги: Майдан, Харкыв, сепаратист

Коментарі

Скептик 2014-04-15 / 12:40:20
Ужгородка, ти сліпа, і не хочеш глянути фактам у вічі. Тобі потрібно дивитись менше фільмів з Джеймсом Бондом. Бачу дуже цікавишся моєю особою. Тоді розкажу тобі. Я корінний мешканець Закарпаття, мої батьки, діди та прадіди народились і жили тут. Жодного разу не був у Росії. Я працюю у сфері міждержавних відносин, своєю роботою долучаюсь до діалогу та співробітництва між Україною та однією з держав-членів ЄС. А ти хто така? І що ти поклала на стіл цієї держави, крім того, що тролиш тут всіляким сміттям? Якби ви українці замість того, щоб постійно звинувачувати когось іншого, почали працювати на свою державу, то Україна по сьогодні була б єдиною та цілісною. Чи ви хочете сказати, що Путін чи ще хтось заважав вам побудувати нормальну державу за 24 роки? Вимкни телевізор і відкрий очі на світ.

ужгородка 2014-04-15 / 12:19:31
Ось ще знайшла спеціально для вас цифри про бажаючих приєднатися до Росії - http://zakarpattya.net.ua/News/122561-Separatyzm-pidtrymuiut-blyzko-20-zhyteliv-Donbasu Як вже казала, після втручання зелених чоловічків путіна ці цифри суттєво відкоригувалися. І не в бажаний для вас і ваших роботодавців з Кремля бік.

ужгородка 2014-04-15 / 12:15:55
У мене нема проблем. Проблеми є у вас. 24 роки з України знущалися антиукраїнські олігархи, яких підтримувала Росія і її аґентура, тобто - такі як ви. І зараз ви продовжуєте робити те саме. Ніякої півУкраїни від'єднатися не хочуть. От перше читала тут на Закарпатті-онлайн, що навіть мер Слов'янська сказала. що після втручання зелених чоловічків з Росії підтримка федералізму в місті впала з 20 процентів до майже нуля. Старайтеся далі. Розправляться з аґентурою кремля на сході - доберуться і до вас на заході. Ждіть.

Скептик 2014-04-15 / 12:07:00
До ужгородки. Я такий самий агент як ти. От бачиш? В цьому то й ваша проблема. Коли у когось своя думка, яка не збігається з вашою, то він одразу "агент". Мені вас просто шкода. Не маючи аргументів, ви вішаєте етикетку "агент" на простих громадян, які просто хочуть нормально жити. Їм набридло, що протягом 24 років над ними знущаються. Що це за держава на армію якої збирають гроші громадяни? Де ті гроші, які ми роками віддаємо для армії у вигляді податків? Чому ви дивуєтесь, що пів України хоче від'єднатись, за те що ви ображаєте російськомовних громадян України, що вони "кацапи", "агенти Кремля", "сепаратисти" і т.д.

ужгородка 2014-04-15 / 11:40:39
Скептик, ти аґент Кремля? Бо патріот України ніколи не напише "Україна не змогла розробити...", бо розуміє, що винувата не Україна, а попередні владні режиими, яких і хочуть позбутися Україна і її народ. І те, що відбувається, це процес. А ти маєш на меті здискредитувати саме поняття Україна.

Скептик 2014-04-15 / 11:34:11
Те що зараз відбувається в Україні, це не процес - ЦЕ НАСЛІДКИ політики минулих 24 років незалежності. За ці 24 роки українські політики, керуючись виключно своїм егоїзмом та задовольняючи свої примітивні потреби, абсолютно начхали на вирішення проблем, які виникли вже на початку 90-х із здобуттям незалежності. По-перше: за ці роки політики не розробили ефективну, та взагалі ніяку стратегію спрівробітництва з національними меншинами та залучання їх до державотворчих процесів, як це зробили наприклад в Румунії. По-друге: Україна не змогла розробити стратегію розвитку української культури (в тому числі створити належні умови для ефективного викладання української мови, як державної для нацменшин. Я філолог, і те що відбувається в школах - це просто провал). По-третє Україна не змогла створити ефективну систему соціального забезпечення, як наприклад в Німеччині. За ту саму роботу в Україні отримують 15-20% тієї зарплати, яку отримують в Німеччині. В Україні взагалі відсутнє медичне забезпечення. А те, що є - приватне. Не маєш грошей - помирай. Люди були б готові платити за дорогі страхування, тільки хай держава створить відповідне безкоштовне забезпечення. І т.д. і т.д. Тому не дивуйтесь, що люди невдоволені і маємо те що маємо.

Скептик 2014-04-15 / 11:14:09
У лютому, коли Верховна Рада усунула режим Януковича, кандидатуру Авакова на пост міністра внутрішніх справ підтримало і ВО "Свобода". Тепер виявилось, що Аваков також ворог. То вирішіть між собою, хто кому ворог, бо через вашу політику страждають прості люди - на сході від військових операцій, а по всій Україні від фінансової кризи. Людям до сраки ваша політика і "бендерівців", і "сепаратистів" - люди хочуть спокійно жити і працювати, щоб їхні сім'ї були у безпеці, хочуть, щоб не було війни і щоб зароблені ними копійки не знецінювались з дня на день... Дайте людям жити.

МѢСТНЫЙ 2014-04-14 / 11:18:51
"орлы" избили патриотов и завернули их на границе Харьковской области, чтобы на следующий день в Харькове палец о палец не ударить, чтобы защитить митингующих за единство Украины от понаехавших озверевших титушек.

нет, Авакян не просто "непрофессионал", по-моему хуже...
все его действия являются скорее предательством чем глупостью.

пора требовать его отставки.

1234 2014-04-14 / 08:07:44
потрібно хоч на 1/2 оновити склад міліції тоді може щось і зміниться.... Те що звільнили пару чоловік нічого не поміняє...

БАМчик 2014-04-13 / 22:13:51
а ментьі як ненавиділи народ так і не навидять ! їх не розігнали ... они і є пятою колоною путіна !

БАМчик 2014-04-13 / 22:08:37
аваков, лунченко ., і всі інші " політики" приходили на Майдан ( погулять и попиздеть) тому таке відбувається

БАМчик 2014-04-13 / 22:03:34
обізьяна ти гнила жека ! гнида ....от і все...

... 2014-04-13 / 21:56:55
Вони прийдуть, ЖЕКА, але зробити нічого не зможуть. Українці, які без зброї прогнали жорстоких нелюдей беркутівців, із зброєю зможуть бути дууже ефектиними. А гратися вже ніхто не буде, встояти проти українців навряд чи хто встоїть, тим більше раби з донецька. Так що тобі необхідно подумати про себе, бо з такими думками ти все рівно десь проколешся, ну і сам розумієш, що залишишся без яєць, чи що там в тебе є.

ЖЕКА 2014-04-13 / 21:08:09


Коментар видалено. Адмін


Копча 2014-04-13 / 20:29:08
Менти ніде не змінилися при нагоді вони і в Закарпатті будуть робити те ж саме

Ivan 2014-04-13 / 18:43:34
Doma navedit porjadok,tam vam ne kyjiv))

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини