У Тячеві провели мітинг на підтримку кандидата від громади (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 1 квітня, у Тячеві відбувся мітинг на підтримку кандидата на посаду голови Тячівської РДА Василя Мейсароша. Своє зібрання активісти Тячівської районної Народної Ради вирішили провести у формі звіту про свою роботу.

У Тячеві провели мітинг на підтримку кандидата від громади (ФОТО, ВІДЕО)

Перед учасниками заходу виступив голова Тячівської районної Народної Ради, депутат райради Віталій Бенчак, який поінформував  про результати роботи ТРНР. Зокрема, зауважив, що Народна Рада направила звернення до голови Закарпатської ОДА, в якому запропонувала на посаду очільника РДА кандидатуру депутата Тячівської районної ради, одного з ініціаторів створення Комітету опору диктатурі на Тячівщині та активного учасника Майдану Василя Мейсароша.

Також Віталій Бенчак розповів про ініціативи ТРНР щодо боротьби з корупцією у населених пунктах району:

– Члени Народної Ради організували ряд дій на виявлення корупційної складової в органах місцевого самоврядування району, – зазначив голова ТРНР. – До прикладу, в такий спосіб у Бедевлі на благоустрій села було акумульовано гроші від забору гравію – на сьогодні це понад 50 тисяч гривень.

Віталій Бенчак наголосив, що до Народної Ради запрошують всіх небайдужих громадян Тячівщини, хто має слушні думки щодо бачення розвитку району, ділитись досвідом і висловлювати власні пропозиції.

Слово для виступу мав і член Народної Ради, депутат Тячівської райради Іван Куцина. Розповів про роботу антикорупційної комісії, створеної на вимогу ТРНР, про зустрічі з керівниками районних установ, на яких розглядали питання протидії корупції.

Просив громаду започаткувати традицію проводити віче раз на місяць, щоби заслуховувати звіти представників влади про роботу.

До присутніх звернувся ще один представник ТРНР, підприємець Василь Гоблик. Він розповів про те, що наразі в ТРНР створено експертні комісії – з охорони здоров’я та соцзахисту; освіти, культури, науки і спорту; з економіки, підприємництва, інвестицій, сільського господарства та лісів; правоохоронної та правозахисної системи; місцевого самоврядування.

– Склад комісій узгоджується, і ми б хотіли, щоб до нас долучалися і представники громадськості: економісти, юристи, будівельники, медики, освітяни, соціальні працівники, – запросив Василь Гоблик. – ТРНР має вже своє приміщення, яке розташоване на третьому поверсі райдержадміністрації (302 кабінет). Щодня з 9 до 12 години там проводиться прийом громадян. Можете звертатись зі своїми пропозиціями.

Також виступаючий зауважив, що ТРНР планує контролювати прозорість витрат бюджету, зокрема, проведення тендерів, працюватиме над створенням умов для працевлаштування населення району. Зокрема, у планах – створити підрядне підприємство з капітального будівництва, ремонту та будівництва доріг. Активісти мають намір також брати участь у грантових проектах, шукати інвесторів тощо.

Виступили і інші представники ТРНР – Іван Дем’янчук, керівник «Народної Самооборони» у Тячівському районі Сергій Стойка.

До громади звернувся і сам Василь Мейсарош, засудив ганебні дії учасників вчорашнього мітингу на підтримку Петра Голубки.

– Кожен з Народної Ради достойний зайняти посаду голови РДА, тому що пережив усі події на Майдані серцем, – зауважив виступаючий. – Але сталося так, що ТРНР прийняла рішення по мені. Не даймо зараз повернути стару владу, тримаймося разом, бо разом ми – сила.

Також Василь Мейсарош закликав громадян приходити на віче і озвучувати факти, що стосуються корупції, з якою пообіцяв активно боротися.

Наприкінці представник ТРНР, депутат Тячівської райради Петро Дідух подякував учасникам мітингу за те, що прийшли не за гроші, а за велінням серця.

Завершився мітинг спільним виконанням Державного Гімну України.

Наталія Маджара, Тячів

01 квітня 2014р.

Теги: Мейсарош, Тячів

Коментарі

вуйко 2014-04-09 / 21:22:23
Боже праведни, той ДИБІЛ Данацко Яник, з Анталовиць ким хоче боти чорт, весь час з 2000 рок ЧОРНИХ возив люди добрі зайдіть в Анталовці позвідайтеся ко вун такий правий сектор половка з КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО.

Віктор 2014-04-01 / 20:13:30
Голубка вже святкує перемогу у ФЕЄРІЇ!!!

Сергій 2014-04-01 / 20:09:10
До ганебних дій відноситься засвистування проплачених тітушок, Учасників ЄвроМайдану, просто не розібралися "прихильники Голубки" коли можна свистіти а коли ні

363 2014-04-01 / 19:55:53
молодці

Адмін 2014-04-01 / 19:51:24
У Тячеві в сайту Закарпаття онлайн немає власного кореспондента. Крім того, ми не вважаємо за потрібне висвітлювати акції, які, на нашу думку, не мають у собі щирої суті.

Robredo 2014-04-01 / 19:43:31
Маю два питання:
1. До редакторів сайту. Чому про вчорашній мітинг у підтримку Петра Голубки нема жодного слова? Враховуючи, що в Тячеві є власкор сайту?
2. До Василя Мейсароша. Які ганебні дії маються на увазі?

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини