Депутат Волошин «прихватизував» ужгородську «Корону» для Медведчука?

В Ужгороді, за повної бездіяльності міської влади, міліції та прокуратури, в історичному центрі міста цинічно руйнується пам’ятка архітектури місцевого значення – комплекс «Корона». Втім, нині вже можна говорити про те, що від пам’ятки сьогодні залишився тільки недоруйнований фасад. Жодних дозволів, які б хоча б позірно прикривали цей злочин, як з’ясували кореспонденти Закарпаття онлайн, немає.

Депутат Волошин «прихватизував» ужгородську «Корону» для Медведчука?

Ні для кого не є секретом, що формальним «автором» цього нахабного знущання над духом старого міста та законом є депутат Ужгородської міської ради Іван Волошин. Формально саме він опікувався кримінальною оборудкою з продажем цього об’єкту, внаслідок якого міський бюджет, за оцінками фахівців, втратив щонайменше 20 мільйонів гривень. Насправді ж цілком очевидно, що за аферою з «Короною» стояли інші, більш впливові особи, здатні перекрити своїм фінансовим потенціалом приватні інтереси усіх учасників цього криміналу, включно з авантюристом І.Волошиним, котрий на момент завершення «оформлення» «Корони» перебував на межі повного фінансового краху.

Нещодавно до рук редакції потрапив документ, яким ще не так давно прикривався в своїх авантюрах колишній кримінальний елемент, а нині ужгородський депутат. З нього видно, що громадська організація «Антикорупція», яку в часі «розквіту» режиму Януковича І.Волошин створив і очолив з метою тиску на чиновників, правоохоронців та активістів, які намагалися стати на перешкоді його злочинній діяльності, виступала партнером антиукраїнської, про кремлівської громадської організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Таким чином, І.Волошин виступав ужгородським представником одіозного прокремлівського політика, його надійним соратником.

Підписання Угоди про партнерство та співробітництво між закарпатською Громадською організацією «Антикорупція» та Всеукраїнським громадським рухом «Український вибір» Віктора Медведчука відбулося 22 грудня 2012 року, всього через чотири місяці після приватизаційного «конкурсу». Тобто, коли таємне стало явним, викликавши суспільний вибух, а значить – виникла необхідність захистити вкладення. Як повідомив тоді приватний інтернет-ресурс І.Волошина, «Керівництво та активісти ГО «Антикорупція» повністю розділяють переконання ініціаторів та учасників громадського руху, а його завдання близькі до завдань, які з самого початку ставила перед собою наша громадська організація». Справді, завдання було спільним – привласнення ласої частки майна громади Ужгорода.

Після цього не важко здогадатися, чому афера такого масштабу як крадіжка за безцінь в громади Ужгорода найпривабливішої в комерційному плані споруди пройшла без особливих ускладнень. Ніхто не бажав протиставлятися не стільки самому І.Волошину, відомому схильністю до шантажу, але й тому, хто вимальовувався за його спиною.

В.Медведчук нині в Україні вже не впливовий, переховується в Росії і справедливо вважається одним з найбільших ворогів України. Натомість Іван Волошин по завершенні Революції Гідності, проти якої активно боровся у тандемі з "Українським вибором", нині старанно перефарбовується у «люстратора», вічного борця з хабарництвом та просто хорошого хлопця. І ніби між іншим у ефірі закарпатського телебачення вчить закарпатців дотримуватися закону, засуджуючи «ревізію» «Правим сектором» закарпатського маєтку свого шефа.

А ще – паралельно продовжує знищувати незаконно «приватизовану» «Корону», користуючись безпорадністю або корисливістю тих, хто вже давно мав би його зупинити.

Довідка

Влітку 2012 року в обласному центрі Закарпаття розгорівся грандіозний приватизаційний скандал. Йшлося про відверто брутальну оборудку з однією із знакових архітектурних споруд початку ХХ століття – історичним готелем «Корона», розташованим у самісінькому центрі історичного Ужгорода. Тоді будівлю у 4000 квадратних метрів було «продано» за смішну суму у 8 млн. гривень, при реальній вартості 30-40 млн. При цьому перехід власності з міської казни до кишень майбутніх власників відбувся шляхом аукціону, в якому брала участь одна фірма – «Проектготельконсалтинг», утворена за кілька днів до самого конкурсу. Зазначена компанія у містян прямо асоціюється з Іваном Волошиним, відомим своїми талантами у сфері шахрайства з фінансовими ресурсами, рейдерства та «жовтої» журналістики. І.Волошин потрапив до депутатського корпусу міської ради під прапором партії Єдиний Центр, однак одразу переорієнтувався на користь провладної коаліції, підконтрольної тодішньому меру-«регіоналу» Віктору Погорєлову.  

Афера стала відома громадськості і спричинила активний протест ужгородців, на боці яких виступили ЗМІ, деякі керівники правоохоронних органів та громадські активісти. Натомість ситуацію, як завжди, з часом спустили на гальмах. Незрозумілим чином вона залишалась непоміченою ані міліцією, ані СБУ, ані прокуратурою. Більше того, доволі кволі спроби «щось зробити», були похоронені у надрах судової системи. Кричущим у цьому аспекті був факт складання на самого Волошина протоколу про корупцію (оскільки він був секретарем комісії з приватизації «Корони», водночас маючи борг близько 500 000 гривень перед директором фірми-переможця) який був скасований судом. Окрім цього, з часом, сама   «прихватизація» була фактично узаконена господарським судом, який відмовив прокуратурі у позові про визнання продажу незаконним. Серед чиновників, що «кришували» тему, називають прізвища колишнього мера Погорєлова, прокурора міста Штефанюка, заступника прокурора області Савченка, голову господарського суду області Ващиліну, заступника голови міськрайонного суду Семерака.

Під час приватизації з інвентарної справи "випали" понад 1000 квадратних метрів приватизовуваної споруди, доля яких не вирішена досі.

01 квітня 2014р.

Теги: Корона, Волошин, Медведчук

Коментарі

Волонтер 2014-04-09 / 20:29:34
Та лишіться вже їх. Там все ясно. Все схвачено, за все заплачено

Наталевіч 2014-04-09 / 19:27:04
Волошин проплатив люстраційникам аби не випали прокуратуру, а прокуратура за це не читатиме ваню

Саня 2014-04-09 / 15:58:45
Бакай не вирішить - він в долі

Стас 2014-04-08 / 15:36:50
Ситуацію з Короною може виправити тільки така порядна людина як Бакай- зовсім не корупціонер

Колян 2014-04-08 / 13:06:46
Хай Волошин будує собі Корошу, нехай лиш доплатить в бюджет ще 10 мільйонів за " пропавші" 1000 кВ. М. І хай не псує пам'ятку архітектури. На це йому дозвіл ніхто не давав

Цукер 2014-04-07 / 01:16:41
Подивіться просто у чому живуть і нашому їздять наші прокурори, майже у кожного Афон останньої моделі . Гляньте на Кузанку, Бокшанку, на Біловара, на Штефанюка на малинича та Бітляна. На Малицького, котрогось за хабар звільнили, а Бакай назад поновив. На братів Братюків, мовчу вже про старого Бенцу. Там мало таких, які не накрали( бо не могли). На посади вдуть лише за хабарі, а потім аідбивають. От в чому біда.

Петруні 2014-04-06 / 22:26:01
Принаймі забули.. Просто всі чекали від вас як прокурора області більш рішучого відбору волошина. Або хоча б помсти. Та видно ви в цьому плані слабші

Петруня 2014-04-06 / 22:07:53


Коментар видалено. Адмін


Ужгороду 2014-04-06 / 21:13:41
Той кому не дали довести Унгварський (Фабрика Дружба)

До народ 2014-04-06 / 21:00:31
Не розписуйся за всіх

Народ 2014-04-06 / 20:49:54
Хто посадить на газ цю Волошина стане народним прокурором однозначно. Громадськість простили Петруні і аварію і статки його сім'ї,які висвітлював волошин на своєму сайті, усі гріхи простила громада лише за те, що той не здавав корону. Олеже Олександровичу, задумайтеся

Uzhgorod 2014-04-06 / 19:57:56
Шановні закарпатські прокурори, припиніть свої розборки. Всі ви одним миром мазані. На це не цікаво, хто з вас буде брати гроші від Волошина. Краще хтось з вас хай проявить професійні навички і зупинить цього вилупка - народ вам пробачить ваші ранішні витребеньки.

Громаді 2014-04-06 / 16:46:08
Кайло і КО, припиніть істерику, ви при бенці дозволяли собі ще й не такі фокуси

Громада 2014-04-06 / 15:18:02
Скажу вам так, до тут поможе лиш нові закони: збільшити зарплату і повна люстрація. Причому, поки хоч одного прокурора за хабар не посадять реально, вони продовжуватимуть. Схеми як працювали так і працюватимуть

Ужгородцю 2014-04-06 / 12:44:21
І не лише з Волошинським хабарем. Наразі його радник Бакай активно впроваджує схему збору хабарів з прокурорів за продовження терміну їх перебування на посадах до виборів. До цього процесу уже підключили курятник Петруні Гангурку, Кузанку, Бокшанку. Кайла відправили тудой, Зарева уже захворів. Корбань своїх заробітчан успів викупити

Ужгородцю 2014-04-06 / 12:32:14
Можеш і не потихи злитися- з Короною він нічого не зробить, почекає, що там нібито Верховний суд скаже, а далі поїде собі додому з Волошинським хабарем

Так 2014-04-05 / 23:26:46
Нічого в цїй прокуратурі не змінилося, там лише Корбаня не хватає, а так всі і на далі продовжують крутити свої схеми, тільки касир Бакакай касу зберає уже не Пшонці, а Голомші

ужгородець 2014-04-05 / 23:02:12
Народ вже починає потихе злитися на нового прокурора, що нічого не робить по резонансних справах - Корона, пл. Народна, аптеки і т.д.

123 2014-04-05 / 22:40:14
Не розраховуйте на нового прокурора, бо через 2 місяці він собі приспокійно поїде, а Корбань у нього був і за файний магарич домовився зберегти Бакая і компанію, котрі продовжують кришувати його схеми. А через 2 місяці отримаєте прокурора Бакая або Зареву чи Біловара тай будете підскакувати і кричати яка цинічна у нас влада.
Шановні, поки ми самі цю наволоч не викинемо з крісел, ніхто за нас це не зробить і не чекайте.

Вільно гора 2014-04-05 / 22:01:50
Як би ця люстрація нового прокурора не зачепила з такими кадрами, які його оточують, бо народ тепіння має, а воно і закінчується

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини