Спроба «люстрації» «Правого сектору» з подачі І. Кайла провалилась, а ПС пообіцяв, що кримінальних призначень на керівні посади не допустить

Сьогодні в обласній прокуратурі Закарпаття під головуванням нового прокурора області Олега Сидорчука відбулась координаційна нарада силових та правоохоронних структур краю. Слово мали чільники УМВС, управління СБУ, представники судової гілки влади та Мін доходів. І чи не вперше на нараді були присутні представники громадськості, зокрема, «революційні» сили – активісти «Правого сектору» та афганці.

Останні завітали на захід у якості запрошених гостей: «правосекторівців» та афганців запросили на нараду ще тоді, коли у порядок денний планувалось включення питання «Про активізацію діяльності правоохоронних органів з попередження та припинення фактів самоуправства та самосуду». Фактично, таке питання, що було ініційоване до розгляду поки ще першим заступником прокурора Іваном Кайлом, передбачало спробу перешкоджання чи утруднення діяльності Правого сектору та самооборони, активісти яких і досі намагаються не допустити призначення на ключові посади в області осіб із сумнівним минулим.

Але от спроба повпливати на діяльність активістів провалилась: напередодні наради «Правий сектор» за підтримки громадськості домігся приїзду на Закарпаття для перевірки колишньої діяльності Івана Кайла Генпрокуратури та відправлення заступника прокурора на цей час у відпустку за власний рахунок. 

Певно, у відпустку Іван Кайло вже відбув, в усякому разі, сьогодні під час наради він був відсутній. Та й ініційоване заступником прокурора питання про «попередження та припинення фактів самоуправства та самосуду» не розглядалось: силовики та правоохоронці обговорювали поточну ситуацію в області? радились, як не допустити її погіршення та, навпаки, стимулювати покращення.

Слово надали і представникам громадськості. До правоохоронців, зокрема, звернулись представник афганців Михайло Куцкір та "правосекторівець" Богдан Пилипів. 

Так, Михайло Куцкір зазначив: зараз усі, і він в тому, числі, бажають, щоб «ми вже завтра змогли спокійно жити і працювати». А для цього, наголосив, правоохоронці нарешті повинні почати працювати саме на сторожі дотримання прав та свобод громадян. «Зрозумійте, революція трапилась і в головах, і люди вже не дадуть вам працювати так, як раніше. Тому у мене одне до вас прохання: змініться, почніть працювати, ви носите мундири, ви офіцери і, в першу чергу, – це стан душі, а не звання», – зазначив Михайло Куцкір. Додавши при цьому, що наразі критично необхідно убезпечитись від призначення на посади людей, які «мають за собою негативний шлейф».  

Схожі думки озвучив потому і представник «Правого сектору» Богдан Пилипів, категорично заявивши: жодна людина з кримінальним минулим не буде призначена на посади. Богдан Пилипів розповів: "Правий сектор" багато їздить районами задля спілкування з громадою. «Люди вже ситі по горло діями влади і працівників владних структур. Це стосується і податкової, і прикордонників, і міліції, і прокуратури. Ми маємо багато інформації від людей – зараз вона вся систематизується, а відтак, озвучуватимуться висновки і побажання тої чи іншої громади... Люди на місцях затуркані настільки, що бояться не те що слова сказати, а з дому вийти. Це стосується, насамперед, віддалених гірських районів – Тячівського, Рахівського, Воловецького», – розповів Богдан Пилипів. 

А відтак, озвучив вимогу до правоохоронців: «Якщо хочете працювати по-новому – працюйте. Але старих методів вже не буде. І, пане прокуроре, прошу звернути увагу на дії нової влади – як вони оточують себе кримінальними елементами, і це ми бачили по мітингу (на підтримку новопризначеного «губернатора» – ред.), як вони підтягують під себе кримінальні структури місцеві, ви все це прекрасне знаєте, панове правоохоронці. Так от цього більше не буде».

 
21 березня 2014р.

Теги: люстрація, Правий сектор, Кайло, спроба

Коментарі

студений 2014-03-23 / 09:30:20
люстрацію повинен проходити і поплічник Яреми І В Буришин М , нехай вони розкажуть людям на які кошти вони придбали квартири в Киеві ???

міжгіря 2014-03-22 / 12:37:42
а пристосуванець бездарь в Міжгірю Ярема Іван Васильович, коли буде проходити люстрацію.А то в нас до його багато запитань, то він був вже у всіх партіях які лиш є. Розвалив Міжгірський район обікрав негровецьку і Синевирськї школи накупував сомі в ужгороді квартир і землі , Ярему І В ГЕТЬ, йому не місце в Міжгірській райраді ! Бездаря і пристосуванця Ярему І В на люстрайію !

НОВИНИ: Соціо

22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини