Верховна Рада АРК прийняла постанову "Про незалежність Криму"

На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК сьогодні, 17 березня, прийнято постанову "Про незалежність Криму", за яку проголосували 85 депутатів, повідомляє прес-центр ВР АР Крим.

Верховна Рада АРК прийняла постанову "Про незалежність Криму"

У прийнятому документі зазначається, що Верховна Рада Автономної Республіки Крим, "виходячи з прямого волевиявлення народів Криму на референдумі 16 березня 2014 року, яке показало, що народи Криму висловилися за входження до складу Росії і, отже, за вихід зі складу України і за створення незалежної держави, керуючись Декларацією про незалежність Республіки Крим, прийнятою на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим 11 березня 2014 року і позачерговому пленарному засіданні Севастопольської міської Ради 11 березня 2014 року, постановляє проголосити Крим незалежною суверенною державою - Республікою Крим, в якій місто Севастополь має особливий статус".

"Республіка Крим має намір будувати свої відносини з іншими державами на основі рівності, миру, добросусідства, інших загальновизнаних принципів політичного, економічного і культурного співробітництва між країнами. Республіка Крим звертається до Організації Об'єднаних Націй, до всіх держав світу із закликом визнати незалежну державу, створену народами Криму", - йдеться у повідомлені.

При цьому з дня набрання чинності цієї постанови на території Республіки Крим не застосовується законодавство України, не виконуються рішення Верховної Ради України та інших державних органів України, прийняті після 21 лютого 2014 року. Законодавство України частково застосовуватиметься на території Республіки Крим до відповідних нормативних актів Республіки.

Крім того, діяльність державних органів України на території Криму припиняється, їх повноваження, майно і грошові кошти переходять до державних органів Республіки Крим, визначених урядом Республіки Крим.

"З метою захисту прав і свобод громадян та суб'єктів економічної діяльності суди України на території Республіки Крим продовжують функціонувати, при цьому їх рішення, що стосуються застосування законодавства України на території Криму, не повинні суперечити цієї постанови. Вищими судовими органами на території Криму є відповідні апеляційні суди, що знаходяться на територіях Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя. Всі установи , підприємства та інші організації, що засновані Україною або за її участі на території Криму, стають установами, підприємствами та іншими організаціями, заснованими Республікою Крим. Державна власність України, яка перебуває на день прийняття цієї Постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим", - йдеться у документі.

При цьому власність профспілкових та інших громадських організацій України, що знаходиться на день прийняття цієї постанови на території Республіки Крим, є власністю підрозділів відповідних організацій, що знаходяться в Республіці Крим, а якщо таких немає - державною власністю Республіки Крим.

"Республіка Крим в особі Верховної Ради Автономної Республіки Крим звертається до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації як нового суб'єкта Російської Федерації зі статусом республіки", - йдеться у тексті постанови, яка набирає чинності з дня його прийняття.

Нагадаємо, голова комісії з проведення кримського референдуму Михайло Малишев під час виступу на на позачерговій сесії ВР Криму повідомив, що за об'єднання Криму з РФ проголосували 96,77% виборців, а за статус Криму як частини України - 2,51%. За об'єднання Криму з РФ проголосували 96,77% учасників референдуму, а за знаходження Криму в Україні - 2,51%. Крім того, 0,73% бюлетенів було визнано недійсними. Загальна явка склала 83,1%.

 

17 березня 2014р.

Теги: Крим, незалежність

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини