Начальник УМВС України в Закарпатській області написав заяву на звільнення (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Це сталося під час пікету Правого сектора під адміністративною спорудою обласної міліції та наступного протестного заходу на площі Народній.

Начальник УМВС України в Закарпатській області написав заяву на звільнення (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Як повідомив Василь Турдай, він напише заяву на ім'я міністра МВС України Арсена Авакова.

Сталося це після того, як пікетувальники змусили В.Турдая перейти на площу Народну, де задали йому ряд незручних запитань, на які він не зміг дати чіткі відповіді - про обставини його призначення на посаду, про його "кришування" резонансної справи Павла Нагірного, про хід розслідування замаху на життя в.о. міського голови Ужгорода Віктора Щадея тощо. Згадали протестувальники і той факт, що наразі в Хусті продовжують локально діяти облаштовані місця з ігровими апаратами, а на його відповідь, наче це неправда, запропонували керівнику обласної міліції одразу їхати разом в Хуст для спільного рейду.

Спершу В.Турдай не хотів погоджуватися на вимогу пікетувальників подати рапорт на звільнення, мовляв його призначав міністр А.Аваков, але потім, після нагадування, що він сам обіцяв подати на звільнення у випадку, якщо його призначення не буде сприйняте громадою, написав відповідну заяву.

У рапорті начальник УМВС вказав, що заяву він написав у звязку з тим, що громада не хоче його бачити на посаді керівника обласної міліції, а відтак, він просить міністра звільнити його з займаної посади.

Пікетувальники понесли її на реєстрацію в УМВС, а згодом мають передати голові Закарпатської ОДА Валерію Лунченку для передачі в Київ. А тим часом, поки міністром МВС буде розглянуто рапорт В. Турдая, останній виконуватиме обовязки начальника міліції.

 

06 березня 2014р.

Теги: Турдай, відставка, Аваков

Коментарі

русин 2014-03-07 / 14:17:17
Невже нема порядочного міліціонера в області?

Бурда 2014-03-07 / 09:15:24
Гоніть Шекету із Міжгір'я!!!!!!!!! Правий сектор!!! Вставайте!!!!

депутат 2014-03-07 / 08:40:13
турдай чесна людина

Русин 2014-03-07 / 08:09:37
Паскуду Лунченуа коли тіряєме? Дайте знати! Закарпатці більш не дадут собі на голов срати! Що сесе за закулісні призначення, чому посади керівникі РДА не обговорюються з народом? А не єдного такого керівника не пустім у райони!

ОПЕР 2014-03-07 / 03:56:12
Лунченко почав створювати навколо себе корупційну павутину. Він почав з начальника УМВС , а в подальшом ведуть переговори по прокурору області , де пихають Кайла , якого знає вся область , а особливо Виноградівщина . Ця скотина збила в Підвиноградові жінку і віткла з місця ДТП , але справу замяли і засудили нібито брата Кайла і то умовно. Кайло крав дизель та нафту з нафтопровода , сигарети , чорні ... машини міняє кожні 2 роки на нові, на фотографія в обнімку з Пшонкою . І лунченко тяне цього урода на прокурора області. І ОСОБЛИВО ЗВЕРТАЮ УВАГУ , ЩО КАЙЛО БУВ ПЕРЕПРИЗНАЧЕНИЙ НА ПОСАДУ ПРОКУРОРА ХУСТСЬКОГО РАЙОНУ 18.02.2014РОКУ- САМИМ ПШОНКОЮ ЦЕ ТОДІ КОЛИ ВБИВАЛИ ЛЮДЕЙ . Все, ця чихарда, з призначенями для того щоб взяти в області всі грошові потоки в руки , ДЕ ПАЦАНИ З ФРОНТУ ЗМІН ХОТЯТЬ КОНТРЛЮВАТИ ОБЛАСТЬ І ЗАРОБИТИ КУПУ ГРОШЕЙ .

ТОР 2014-03-06 / 23:55:01
Чесно кажучи, справа Нагірного відразу набула резонансу, та була на суспільному контролі, у звязку з чим необхідно було запобігти його ухилення від законного покарання через заходи, які так і заваються "запобіжні", серед яких був єдиний необхідний - тримання під вартою, строк дії якого, при необхідності, можна прожовжити. Яка роль начальника районної мілії в прийнятті рішення при обранні такого заходу судом. Вчитаєтесь в комантар "РОЗДУМИ", ось де зло. Одні надають УСНІ вказівки, які не можливо відслідкувати, інші приймають прішення за внутрішнім переконанням, а коли "бє грім", шукають крайнього "босяка", який вже нікого не переконає. Необхіно приймати розумні закони, бо вже набридло слухати в сусідів з заходу "чому придумовуєте вже давно придумане".

бувший хустянин 2014-03-06 / 21:21:35

Думаю, що вся «сіль» цієї події з В.Турдайом, якраз у тому, щоб розірвати порочне коло «корпоративної етики» у міліції, яка зберігалось при любій владі:
«порішаєш у Києві, на «інше» не звертай уваги».

А тепер наступник В.Турдая 100 разів подумає, чи варто з «рилом у пушку» нариватись на повну публічність та прозорість, навіть у приватному житті.

Чи краще піти на покій, зберігши «нажите непосильною працею», давши дорогу більш-менш незаплямованим, без віл та мерсів, на міліцейську платню.

Ужгородець 2014-03-06 / 21:08:32
Завтра напише Лунченко відставку, після оголошення недовіри.

Слава 2014-03-06 / 20:54:07
Дайбог цим правим розглядати так під мікроскопом кожного керівника силових структур яких зараз начнуть пачками призначати в податкову, прокуратуру, суди, на митницю в СБУ і т.д. Інакше правий сектор на Закарпатті точно не поймуть, бо там будуть фамілії покруче в плані корупції, чим цей нещасний Турдай. Отже, чекаємо панове справедливості до всіх, обєктивно і без понятних заохочень

так 2014-03-06 / 20:32:44
Вірний та виважений крок, інакше бути і не могло.Чиновники, які слугували бандитській владі не місто надалі займати владні високі пости, тим більше правоохоронні.

007 2014-03-06 / 20:00:59
Супер!!!!!!!!!

земляк 2014-03-06 / 17:44:59
Круто! По-революційному! А головне, що – справедливо...

Мабуть сучасні «революціонери» не читали світової історії революцій, які були до них...
Хоча, чому дивуватись? За роки незалежності, загальноосвітній рівень громадян та молоді – далі нікуди: хлопчики прагнуть попасти на ХЛІБНІ місця у державі, а дівчата мріють – якнайшвидше повискакувати заміж за... олігархів!

Зате тепер – можна, вступивши в якесь «самооборонне» утворення – качати права... революції!

Дійсно, навіщо думати та робити щось конкретне й корисне для власної держави, коли "достатньо" - СПОСТЕРІГАТИ-КОНТРОЛЮВАТИ... чиновників цілої країни!

Натомість, якби «самоохоронці» (цікаво від чого та від кого охороняються, після втечі головних злодіїв України?) уважно вчили історію, то зрозуміли б: чому Ленін покликав назад «спеців» та запровадив НЕП!

P.S. Кожен з українців знає де "лежать гроші", а жид знає не тільки це, але й "як їх взяти"!

P.P.S. Ленін помилявся, коли казав, що "кожна кухарка може керувати країною". Скоро з Іллічем погодяться всі (головне, щоб не було пізно, або щоб це розуміння не прийшло із російським спецназом, ФСБ та путіноїдами)...

роздуми 2014-03-06 / 17:29:20
Про Турдая не хочу нічого говорити, всіх нас потім розсудять...і кожен з нас заплатить певну ціну за свої діяння... мене просто вражає той факт, що після стількох жертв і такої дескридитації системи МВС, ніхто з політиків навіть не робить хоча б найменших кроків на її реформування..... Чому ніхто не відкриває очі людям, що діючий на даний момент кримінально-процесуальний кодекс написаний юристом сім'ї - Портновим, протягнутий партією регіонів у ВРУ виключно для однієї особи колишнього ген.прокурора Віктора Пшонки.
Ніхто ж з простих людей, не заглиблюється у роботу міліції, їм це не потрібно і я їх розумію їм потрібно одне - міліція яка захищає їхні інтереси.... Але як міліція може захищати інтереси під час розслідування кримінальних проваджень, якщо у бідного молодого(саме молодого, досвідчених всіх практично вижили з системи особливо за останній рік) під час розслідування повністю звязані руки і в нього нема права не те, що на якесь індивідуальне планування слідства - він завдяки такому "хорошому КПК" взагалі позбавлений власної думки тому, що є одна думка - це думка прокурора, яка є єдиною правильною, а саме головне ця "Думка прокурора" законодавчо закріплена у цьому ж КПК "Портнова-Пшонки" та визначає весь хід розслідування всіх справ.
ПОВІРТЕ МЕНІ ЛЮДИ НЕ ВИЗНАЧАЄ МІЛІЦІЯ ХІД І НАПРЯМОК РОЗСЛІДУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ БО ЗАКОН КАЖЕ ЩО НА ТО - Є ВОЛЯ ПРОКУРОРА , а не виконання вказівки прокурора до речі тягне кримінальну відповідальність

ВСІ Закони сьогодні підстроєні під прокуратуру, хочете міліцію європейського зразка і захисту своїх прав не люструйте посадовців – кожного з них система рано чи пізно зламає.

Вихід один вимагайте у депутатів законів які б, заберали НАДПОВНОВАЖЕННЯ від прокуратури, від’єднали слідчих від міліції, а міліції залишили виключно повноваження з розслідування легких та середньої тяжкості злочинів.
А так поки слідчі залежні від міліції та не можуть заперечити будь які вказівки прокурора ваші дії повністю безглузді змініть хоч 300 керівників міліції, результату не буде. Міняйте ЗАКОНИ які перетворили роботу міліції у ляльковий театр під назвою «ЗАБАГАНКИ Прокурора»
АЖ противно(((((

бувший хустянин 2014-03-06 / 16:56:33

Можна лише привітати такий крок офіцера міліції.
Вважаю, що це європейський приклад вирішення подібних проблем.

Громадська думка, яка має однозначний резонанс в суспільстві (жоден з правоохоронців не став на захист колеги по справі П.Нагірного!) – це самі сильні ліки від корупції в державі.

Пане Турдай, впевнений, що Ваш сьогоднішній вчинок буде далеко не поодиноким, як для Закарпаття, так і України у цілому.

Ваш приклад має стати в нагоді для інших «фігурантів» по справі П.Нагірного:

- судді, що випустив П.Нагірного на підписку;
- прокурора І.Кайла;
- головного лікаря Берегівської психіатричної лікарні;
- адвоката П.Немеша.

Не зволікайте, панове.
Невинна кров жінки з дитиною і на ваших руках!

Бакай 2014-03-06 / 16:36:02
Я буду сдесь жить!!!

справедливість 2014-03-06 / 16:13:42
Новий начальник міліції мав би розслідувати діяльніст Турдая також

Лунтік 2014-03-06 / 15:34:56
А гроші плачені

бувший мент 2014-03-06 / 15:33:54
Ну і правильно! Заплямованим нема місця в ПРАВООХОРОННИХ органах!!!

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 8
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини