Лунченко ознайомився з соціально-економічним станом Закарпатської області (ФОТО)

У середу, 5 березня 2014 року, голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко провів робочу нараду з керівниками обласних структурних підрозділів держадміністрації в заслухав інформацію про стан справ в основних сферах життєдіяльності краю.

Лунченко ознайомився з соціально-економічним станом Закарпатської області (ФОТО)

За словами директора департаменту фінансів ОДА Петра Лазара, впродовж січня-лютого п.р. до бюджетів усіх рівнів Закарпатської області надійшло податків і зборів у сумі 581,3 млн.грн. До держбюджету мобілізовано 371,6 млн.грн. До загального фонду місцевих бюджетів надійшло обов’язкових платежів у сумі 165 млн.грн. Станом на 1 березня ц.р. заборгованості із виплат зарплати працівникам бюджетних установ немає. На вчорашній день в органах казначейства не оплачено платіжних доручень за видатками державного та місцевих бюджетів в обсязі 38,4 млн.грн. В основному,  це - незахищені статті видатків.

Як доповів директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та  інфраструктури ОДА Віктор Лукеча, станом на 05.03.14 опалювальний сезон у всіх населених пунктах області проходить без суттєвих зривів. Закарпаття має досить високий рівень по сплаті за енергопостачання. Заборгованість по опалювальному сезоні наразі відсутня.

А начальник  головного управління Пенсійного Фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек розповіла, що фінансування з пенсійного відомства надходить згідно графіка. Станом на 4 березня 2014 року профінансовано виплату пенсій у сумі 43,7 млн.грн., або 12 %. Сьогодні очікують ще 22 млн.грн. для виплати військовослужбовцям. Потреба у коштах на виплату пенсій та грошових допомог на березень становить 376,4 млн. грн.

Віктор Мацола – директор департамент соціального захисту населення ОДА повідомив, що нині боргів із соцвиплат в області не має. 133 тисячі сімей отримують передбачені види соціальних допомог. Проте, є загальні борги у сумі 15 млн.грн., з яких 7 млн. – з житлово-комунальних послуг та 8 млн. – перевізникам. Через місяць-два, по мірі надходжень субсидій і дотацій, борги буде погашено, все функціонує в системному режимі.

Заступник директора департамент агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо доповів про стан підготовки з проведення весняно-польових робіт в краї. На сьогодні забезпеченість посівним насінням у сільгоспвиробників становить 100,3%, пестицидами у всіх категоріях господарств – 64%, мінеральними добривами – 85,1% до потреби. Готовність техніки до проведення весняно-польових робіт становить 99%. Водночас, є проблема з виплат компенсацій, зокрема не виплачуються дотації по великій рогатій худобі. Також існує проблема по радгоспам, де все розкрадається, є заборгованість із зарплат. Відтак, голова ОДА Валерій Лунченко доручив підготувати пакет пропозицій щодо вирішення проблем в АПК.

Начальник  Головного управління Державного казначейства України у Закарпатській області Іван Шоля доповів, що наприкінці лютого п.р. у Держказначейство була зроблена заявка на 100 млн.грн. на незахищені статті. Станом на 04.03.14 виплачено 38 млн.грн. Інші соціально спрямовані кошти виплачені – на 50 відсотків.

За підсумками наради керівник виконавчої влади краю Валерій Лунченко дав цілий ряд доручень керівникам структурних підрозділів, спрямованих на забезпечення стабільності і керованості соціально-економічної ситуації в регіоні.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

05 березня 2014р.

Теги: Лунченко

Коментарі

cft 2014-04-27 / 22:04:12
Треба ввести поняття "вимушено непрацюючої особи". Наприклад, державна установа шляхом фіктивної ліквідації змінила код ЄДРПОУ, звільнивши у зв"язку з цим деяких працівників та прийнявши на їх посади інших працівників.
Пропоную звільненим з роботи у результаті таких псевдоліквідацій та непрацевлаштованим присвоїти статус "вимушено непрацюючої особи", а також вважати таких осіб постраждалими від дій держави.

Свалява 2014-03-16 / 17:13:13
Прийшов час говорити правду,не тільки підкуповувати виборців і думати що все мене.Зараз потрібно звернути увагу на тих взятників які сидять у кабінетах білого дому і кричать"Слава Україні!Героям слава".Щоб з економити бюджетні кошти труба саме зараз звільнити хочаб на 40 відсутків,а саме Русина і його світу.Про щл раніше говорив голова райради,але час пройшов а кабінетні "попандопало" як сиділи так сидять.Доречі,мені як батькові, надоїло здавати кошти на освіту мовби у бюджеті грошей нема.Нетреба було давати 13 зарплату(вчителі здивовані,що начальсво отримало а вони ні).І за медалі Клара оцінює по отриманні сіточки(моя кума сама їй давала за свою дочку).Саме такмх людей треба гнати,подумай голово Дрогобецький,бо вони позорять тебе.

Косма 2014-03-07 / 18:54:57
Корінний свалявець це часом не Каменяш?

??? 2014-03-06 / 14:25:31
Які "всі ці сайти"?

Іван 2014-03-06 / 14:15:36
Інтересно, що би писали всі ці сайти якби на місці Лунченка був Каменяш, що цілком реально. Ану подумайте.

не патриот 2014-03-06 / 13:37:13
говорим "партия", - подразумеваем "Ленин". В данном случае - шнырь Кулявлоба, подстилки Тимошенко, варианта "В" в кремлевском сумасшедшии. Очнись, страна. Под корень...

Русин 2014-03-06 / 13:10:05
Шановна громадо!
За шо боролись - на то и напоролись.
Що за керівник шмаркач з луни впав і знайомиться з соц-екон. станом у синьому костюмі. Вірю, що є порядні люди-професіонали які працюють давно в ОДА і краще знають ситуацію.
Кожен викладач як мінімум 3 роки розробляє один курс, щоб в ньому добре розібратися, а тут посада керівника від управлінських рішень якого залежить життя цілої області.
І така ситуація по цілій країні.
Щоб потім не нарікали, що Януковичі винуваті.
А всім безмозглим, що кричать ВІВАТ-Лунченко, очевидно в силу родинних, корпоративних, партійних, чи меркантильних інтересів - співчуття.

ОДА 2014-03-06 / 10:59:44
Найбільший корупціонер із дуполизів Ледиди-начальник Головного управління юстиції у Закарпатській області - гнида Петро Ільницький Фактів настільки багато, що їх неможливо описати у короткому коментарі. Все вам можуть розповісти працівники управління та підпорядкованих районних управлінь. Настійливо просимо Вас недопустити можливості переходу в іншу партію

Оксана 2014-03-05 / 23:20:55
ХТО ВІЗЬМЕТЬСЯ ВІДПОВІСТИ ЩО ЗА ВЕЛИКИЙ ЗАМОК З ВИДОМ НА РІЧКУ УЖ БУДУЄ НАША ПОДАТКОВА В УЖГОРОДІ? ЗА ЯКІ КОШТИ? БУДІВНИЦТВО У ЧАС, КОЛИ КОЖНА КОПІЙКА ВАЖЛИВА! НЕГАЙНО ПОТРІБНО ЗАМОРОЗИТИ ЦЮ БУДІВЛЮ СТОЛІТТЯ

Ужгородець 2014-03-05 / 23:09:08
Вельмишановний Валерій Валерійович - Ви сміливець! - з Великої букви, якщо хочете працювати з певним під-на-(відпрацьованим) колективом. Можливо вони стали чесні??? А Ви як думаєте???

P.S. Краще формувати молодий устрій,більш наполегливіший до роботи,але чистий що-до корупційних схем. З повагою!

громада Свалявщини !!! 2014-03-05 / 22:50:49
ДО ПРАВОГО СЕКТОРУ !!! потрібна ВАША допомога з вирішення питання люстрації декількох посадовців в Свалявському районі - це НАЧАЛЬНИК БТІ РУЩАК О.О. роками розкрадав ліс будучи на посаді ДП Свалявське ЛГ тепер працює керівником БТІ без освіти !!! ціни на інверт справи коштуюють заоблачні суми за 2000,0 грн !!! ліві працівники за яких він вибирає зарплатні !!! ДИРЕКТОР СВАЛЯВСЬКОГО ВОДОКАНАЛУ - ГРИГАШ М.М. ціна на воду в Сваляві становит 10,24 це набільша ціна но воду в Україні !!! а може у Європі !!! він тупо потрошить кармани громади без совісті і честі !!! причом при таких колосальних пибутках показує збиткове підприємство !!! також відповідної освіти не має !!! вода в Сваляві коштує як бензин !!! має кремінальне минуле !!! СВАЛЯВСЬКОЇ ЦРЛ - СУРАН О.О. на примальному відділенні заставляють купляти навіть перекись !!! ліві працівники так звані мертві душі !!! харчування в лікарні ніяке !!! кажуть що він тримає свою свиноферму !!! НАЧАЛЬНИКА ОСВІТИ РУСИНА В.П. -який бере взятки ха те щоб устроїтись на роботу по 5 тис.дол !!! також запрошую відвідати оселі цих керівників їхні домоволодіння не мегнші ніж горе ЯНУКОВИЧА !!!

Довбуш до Юри 2014-03-05 / 22:21:53
Юрику, контроль - це як, довгонога секретарка, котра на роботі і після тебе "контролює"?!

zemlenoi 2014-03-05 / 21:59:11
Да обласні фінансити знають закрутити голову заказали 100 млн. грн. виплатили 38 млн. заборгованість 38.4 млн. а 23.6 млн куда і для чого непонятно і це в такий важкий для держави час

юра 2014-03-05 / 21:49:18
начальники управлінь є й толкові порядні люди ,які знають роботу.хто хоче чесно працювати міняти не обовязково.Але контроль за кожним мусить бути.

кмітливий 2014-03-05 / 21:22:48
Свого часу Лесьо сидів у сізо за розкрадання АПК Ужгородський, але патрон його витягнув

Довбуш 2014-03-05 / 20:45:15
Заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо - ого-го де виплив, це ж правий пуцер Медведчука на Закарпатті у часи, коли той був у зеніті слави та влади. Видно вже примазався до нової влади і відхрестився від бувшого патрона, котрий його щедро фінінсував. Ми що вже через тиждень забули про ЛЮСТРАЦІЮ?!

небайдужий 2014-03-05 / 20:43:11
Потрібно міняти усіх начальників відділів в усіх РДА області.Вони суки сидять на престолах і лише міняють шапки. ПРИСЛУХАЙТЕСЬ пан Лунченко.

Корінний Свалявець мораль !!! 2014-03-05 / 20:35:13
мені подобается Лунченко молодий !!! нові погляди !!! це добре !!! це вже переміни !!! одне прохання призначення на місцях голів рда потрібно погоджувати з громадкістю бо таких колишніх праціників від опозиції (БЮТ) багато які вже будучи на посадах в 2004 році себе проявили як безглузді працівники які лише діяли безлад та набивали свои кармани !!! тому прислухайтесь до громадкості !!! бо зажирівшихся пердунів які шапки міняють послідовно за партіями багато !!! які вгризлися в свое кріло і сидять по 45 років !!! молодим дорогу !!! в них інше бачення !!! і таким що мають повагу серед населення !!! а не просто базікають за майдан і зразу всі герої самозванці !!! в рідних містах де все життя живуть проявили себе як нахабні і людей не поважають !!! тільки до власті рвуться будь яким шляхом такий у нас у Сваляві Понижан, який був заступником голови райради все життя регіонал депутат,мент взяточник!!! списочник від партії регонів у міській раді а тепер представля УДАР ( будучи списочником у міськраді від регіонів) думаю там моралі ноль !!! такий і пан Штулер партія Свобода який працював на посаді заступника голови РДА і коли його звільняли 2 роки судився так як не міг попрощатися із кріслом !!! підтримки в громадкості ньоль !!! оргшанізовує віче а збераються не більше 5 - 10 чоловік і то не гуманні ті які пють каву у короваї - пенсіонери !!! такий і Удворгелі який працював головою РДА нічого для района не добився !!! Адам який розікрав Кришталеве джерело та продав за безцінь !!! Грабарька яка в душі БЮТівка і насамому ділі списочник у райраді від Регіонів мораль і поваги до себе ньоль !!! всі в районі памятають її корупційні схеми продажу форм для діточок які коштували в магазинах за 250 грн а вона добровільно примусово їх заставляля купляти у визначених викладачів за 450 !!! тай ще стала елітою нації !!! Кеменяш який просто тупо будучи депутатом ВР два скликання тупо розікрав Свалявшину і здав на метолобрухт устаткування заводів !!! Ревтій який свалку в місті розташував на чонках щоб в місті люди скорше уздихали !!! Гончарук який є членом партії регіонів а працює з БЮТом порізав оріхи в місті та продав щоб збагатити свої крмани !!!засновник корупційних схем розкрадання міста !!! і теперішній наш мер Ланьо який має 3 заступників особливо перший верховинець Сверлович мент пенсіонер !!! який в рік обкрадає бюджет міста в 170 тис.грн. це річна зарплата плюс премии та за 5 років буде під мільон !!! за ці кошти можнаб було одну вулицю заасфальтувати більший бувби хосен !!! взагалі політику яку веде мер нікому зараз не зрозуміла !!! видно конкультанти які його оточують копають йому самі яму !!! продаж на аукціоні вільних прибудинкових територій !!! на що колосальне обірення громадкості міста !!! і взагалі за якого ми розумного мера голосували що йому потрібно 3 заступників тай секретарь щоб він на роботі був 15 хвилин !!! Гартавел який який агітував за Януковича та Ланя а зараз себе важає патріотом опозиціонером який обкрадає із Грігашом та Рущаком комунальні підприємства !!!водоканал встановивши ціну на воду 10,24 !!! у нас у Сваляві вода яка тече самотоком коштує як бензин !!! це шокує !!! таких список нескінчений !!! тому пан Лунченко робіть висновки !!!

Русин 2014-03-05 / 20:18:45
Най дивит добре кого призначає в Міжгіря! Бо щось Риги дуже довольні ходят останнім часом.

*** 2014-03-05 / 19:07:29
А що вони і далі залишаються працювати і за що тоді стояв майдан. Шоля що далі буде збирати від 10% із проплачених сум. І що далі....

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини