У Берегові депутат-"регіонал" на сесії став на коліна (ФОТО)

27 лютого об 11.00 у залі берегівської мерії було розпочато засідання 31 сесії Берегівської міської ради VIскликання. 27 народних обранців взялися розглядати 76 проектів рішень порядку денного.

У Берегові депутат-"регіонал" на сесії став на коліна (ФОТО)

Окрім запрошених гостей (депутатів облради, представників політичних партій, очільників правоохоронних структур, податкової) у залі зібрались близько двох сотень представників громади. Були там і незнайомі люди у військовому камуфляжі, бронежилетах, касках, з іншими елементами обмундирування.

Засідання міський голова Золтан Бабяк розпочав з хвилини мовчання за померлими під час сутичок, а далі депутати спільно з усіма присутніми проспівала український та угорський гімни. Вже після цього лунали депутатські звернення. Так, одне з них адресували до Верховної Ради з проханням скасувати вертикаль державних адміністрацій, аби вдосконалити самоврядування. Інше звернення стосувалося негайного повернення РСБ «Закарпаття» та винзаводу у власність громади. Також від імені депутатів лунала подяка підприємцям, які допомагали активістам Майдану. Пропонувалося  встановити паркомати для водіїв.

Далі колишній регіонал Василь Моцяк, який єдиний з колишньої фракції наважився прийти на засідання, попрохав слова за трибуною. Проте висловити свої думки йому так і не вдалося, адже представники ВО «Свобода» змушували його піти із зали, бо, на їхню думку, екс-учасник Партії Регіонів не мав права виступати перед громадою, а також закликали депутата стати на коліна перед людьми. Василь Моцяк сказав, що судити його можуть тільки Господь та історики – і став на коліна у сесійній залі. Такий акт викликав бурю емоцій у залі.

Після цього в.о. головного редактора газети «Берегова» Тетяна Сойма, адже, як відомого колишнього редактора Михайла Папіша було звільнено з посади, проінформувала присутніх про те, що газета й надалі буде працювати. Так, депутати затвердили програму підтримки міської газети на 2014 рік. Далі народні обранці продовжили роботу розглядом «земельних» питань. Таких виявилося цього разу 67 – інформував Володимир Буднік, начальник управління комунального майна та земельних відносин.

Після прийняття рішень із комунальної та фінансової сфер, депутати перейшли до основних питань цього дня – про утворення виконавчого комітету міської ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу та про саморозпуск Берегівської міської ради VI скликання. Ці два важливі пункти стали приводом для бурхливих обговорень,  емоцій та різких фраз. Адже, нових членів виконкому громада не обрала. При цьому «оживилися» люди в одязі військових. Саме тому тиск на депутатів з боку громади наростав. Деякі народні обранці висловлювали занепокоєння присутністю на вигляд агресивно налаштованих громадян, тим паче, що деякі з них були нетутешніми, а з Виноградівщини та Іршавщини. Обговорювалося навіть закриття сесії, адже у такій напруженій ситуації було важко приймати мудрі рішення. Однак виступи підприємців, працівників освіти, небайдужих громадян, спільною думкою яких було виважене ставлення до ситуації: «місто повинне працювати», засідання продовжили. Так, місцевий перевізник поскаржився, що через бездіяльність виконкому не зможе перевозити пасажирів та з 25 березня буде змушений припинити свою роботу.

Страждає від невизначеності, що складалася і освітня сфера, бо напряму пов’язана з роботою міської ради. Тому було запропоновано позбавити членства у колишньому виконкомі учасників ПР та тих, хто вийшов на пенсію: Віталій Кайнов, Михайло Папіш, Михайло Мештер і Наталія Данкай. Оце рішення більшістю голосів підтримав депутатський корпус. Не підтримали народні обранці саморозпуск міської ради, ініційований депутатом Едуардом Пуканичем Після цього сесію було закрито. Отож, робота міста  та його життєдіяльність продовжується в нормальному режимі.

 

28 лютого 2014р.

Теги: Берегово

Коментарі

філософ 2014-03-02 / 16:52:03
Шановні Берегівчани.Долучайтесь до обговорення.На мою думку поступок Василя Моцяка заставляє нас задуматися.А чи не кожен з нас є відповідальним за те що сталося на майдані.

Еріка 2014-03-02 / 12:04:30
Моцяка Василя знаю особисто.Дуже чесна,порядна,справедлива і саме головне добра людина.Я і вся моя сімя голосували за нього як за особистість.Вважаю його гідним депутатом,який відстоює інтереси нашої громади .Не розумію за що його звинувачують.Щось помінялось в кримінальному кодексі.Сьогодні приналежність до певної партії це вже злочин.

максим 2014-03-02 / 11:48:27
Сейчас в Берегове как и во всей стране идет борьба за власть. Даже не борьба , а целая война.
Василий Моцяк храбрый воин, не побоялся выйти один против кучки переодетых клоунов. А где же его соратники по партиии которых он поддерживал ?...
Сейчас главная сила не в воинах – на смену воинам пришли слизни в цивилизованных костюмах. Главная ударная мощь не в вооружении – на смену оружию пришли СМИ, сети, коммуникации. А высшей доблестью считается уже не храбрость в бою, а умение сплести хитроумную ловушку из слизи и паутины.
Нет, конечно, кровь и сейчас проливается – цивилизация не стала гуманнее, нисколько. Просто методы изменились.
Стыдно все это. И за своих, и за чужих, одураченных, стыдно. Оттого и бессилие, как в том письме, и за дедовскую шашку схватиться хочется. Так разве ж слизь ею возьмешь?
Получается, сейчас побеждает тот, кто хитрее, кто больше поднаторел в лживой демагогии, у кого средства дезинформации лучше налажены. Странные времена настали.

філософ 2014-02-28 / 20:30:44
на мою думку зміна складу виконавчого комітету нічого не дасть тому що всі люди одинакові тобто всі не без гріха.і поки ми з вами не змінимось не варта чекати якихось змін від зміни виконкому ,мера ,депутатів чи навіть президента.

Istvan 2014-02-28 / 15:21:40
Гайдош знаходиться у Верховній раді. Вчора особисто розмовляв з Турчиновим. Після виходу з фракції ПР він вже з"явився в оточенні В. Литвина.

До Istvan 2014-02-28 / 14:43:33
Думаю, що Берегівчанин мав на увазі не звичайних простих угорців, і навіть не представників партії КМКС, а саме УМДС, яких представляє І.Гайдош. Іштван, будь ласка, я дуже поважаю угорців, знаю серед них багато хороших людей, але таких продажних, як наш депутат не треба захищати, бо Гайдош і тепер невідомо де переховується, у Верховній Раді його нема.

Istvan 2014-02-28 / 14:09:27
Ви липше не втручайтесь у справу угорців, бо якщо вони внезапно об"єднуються, то за добу всіх українськи радикалів виганяють з берегівщини...

Берегівчанин 2014-02-28 / 08:56:33
Чому з виконкому вигнали лише осіб, які представляли Партію Регіонів? Угорська партія УМДС - де Іштван Гайдош був керівником, чим краща, їх теж треба гнати.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини