Іван БАЛОГА: Житимемо у країні де панує закон, або в державі, де правитимуть "понятія"

Кабмін на чолі з Віктором Януковичем поділив Україну на "білих та чорних". Про це, під час суботньої прес-конференції говорили лідери блоку "Наша Україна — Народна Самооборона" на Закарпатті.

Іван Балога
Іван Балога
Зокрема, за словами керівника штабу "НУ-НС" в області Івана Балоги, цьогоріч із запланованих 10,6 млн. грн на газифікацію краю, надійшло лише два з половиною мільйони та й то лише у липні.. «Це при тому, що ми просили субвенцію на рівні 2006 року і не говорили, по те, що вона станом на 2007-й має бути більшою на 30%, — каже Іван Балога. — За ці кошти ми планували цьогоріч газифікувати 2 райони і провести підходящі газопроводи до 20 населених пунктів області, де люди власним коштом вже побудували внутрішньовуличні мережі. Однак очікуваних грошей ми так і не отримали. Натомість, 8 мільйонів гривень уряд спрямував на придбання лічильників, не забувши вказати, у якого саме підприємства ми повинні їх купити. Тому я звертаюся до людей, які чекають цьогоріч на блакитний вогник у своїх оселях — не чекайте. І не обласна влада у цьому винна, а уряд так про вас подбав. Ми зі свого боку, на сесії обласної ради, рішенням депутатів усіх фракцій, різних політичних сил виділили із бюджету 2 мільйони гривень. Однак цих коштів не вистачить, аби виконати роботи у повному обсязі».

Тим часом, за словами Івана Балоги, Кабмін з усіх сил займається самопіаром, та ще й за чужий рахунок. «Уряд взяв під свій контроль введення в дію усіх об’єктів області, які заплановані на 2007 рік. Більш того, пропонують ще й грошенят підкинути, аби за місяць-два відкрити усі об’єкти. Питаємо — навіщо? Виявляється в область прямує спецпреса, яка працює на одну відому політичну силу і буде показувати на дамбах Нестора Шуфрича, який їх відкриває. Хотів би нагадати Нестору Івановичу, як він під час останнього паводку у Виноградівському районі ходив між людей, позував перед фото- та телекамерами і обіцяв компенсувати усі збитки. До нинішнього дня й гривні по лінії МНС в область не надійшло! А тепер, коли вже закарпатські будівельні організації зробили, відбудували, хоче прийти і провести помпезне відкриття. Інакше як маразмом це не назвеш».

Однак навіть тоді, коли гроші на Закарпаття прямують, дехто із приближених до уряду намагається спрямувати їх у «правильне» русло. «Можу навести конкретний приклад по водопостачанню. Ми попросили, аби Закарпаттю на ці цілі виділили 5 мільйонів гривень. Виділили лише два мільйони. Однак навіть ці кошти, на прохання нардепа-«регіонала» Раїси Богатирьової спрямували у село Кваси Рахівського району. Чому саме туди? А просто Раїса Василівна, через підконтрольну фірму, придбала на аукціоні у цьому селі санаторій «Гірська Тиса». Але, допоки я працюю в облдержадміністрації, ми не будемо йти на поводу чиїхось забаганок. Якщо це субвенція на воду, то вона для всього Закарпаття і попрямує в усі адміністративні одиниці».

І таке ставлення до нашого краю, за словами Івана Івановича зустрічається на кожному кроці. «Начальники відділів у Кабміні зневажливо кажуть — «Ми вам даємо гроші». То я хочу повідомити громаду Закарпаття, що вони нам не дають гроші, а громада і підприємства Закарпаття самі їх заробляють. І якщо скласти разом бюджет області, податкові і митні збори, то в результаті виясниться, що ми навпаки — дотуємо інші регіони України», — стверджує Іван Балога.

«Чому уряди Єханурова і Тимошенко не робили таких речей? Чому не ділили Україну на тих де є наші члени партії і тих де їхні? Та тому що в цих людей є душа, вони вважають себе українцями і знають, що їм і їхнім дітям в Україні жити. Тому на цих виборах перед нами знову постає вибір — або нам жити у цивілізованій країні де панує закон, або в державі, де будуть правити «понятія». Я вважаю, що нинішній уряд декларує такий стиль. Вони живуть вони по «поняттях», розподіляють кошти «по-понятіях» і до всіх людей відносяться «по-понятіях». Я по їхніх «поняттях» жити не хочу і, думаю, що не хочуть такого життя і більшість закарпатців», — резюмував Іван Балога.
Андрій Ганусич, "Старий Замок "Паланок", Мукачево.net
16 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

Перехожий 2007-08-16 / 17:41:00
Ні, молодший трохи хітріший (чи мудріший?). Старший - більш "свій хлоп", і більш відвертий. Врешті-решт, щоб не казали за братів Балог, але Господь їм дає і заробити, і себе, як особистість проявити, і людям допомогти. А ну, хто з наших закарпатських політиків може сказати, що стільки допоміг і храмам, і хворим, і сирітам і багатьом-багатьом інших. Дай Боже цим хлопцям здоров'я і сил.

Великі Лучки 2007-08-16 / 12:04:00
А молодший подібний на старшого: і з-зовні, і хваткою.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини