Правий сектор підтримав дезінтеграцію України через "вибори" начальника міліції Закарпаття

На Закарпатті відбуваються цікаві процеси. Серед них акцентовано несподіваним сприймаються події, що відбуваються в середовищі правоохоронних структур краю.

Правий сектор підтримав дезінтеграцію України через "вибори" начальника міліції Закарпаття

За інформацією Закарпаття онлайн, сьогодні в залі клубу УМВС Закарпатської області зібрався колектив управління для того, щоб вибрати собі керівника.

Ці сумнівного змісту збори відбулися на тлі інформації про зняття Василя Варцаби з посади начальника УМВС України в Закарпатській області, про що на зборах повідомив сам екс-керівник.

Натомість закарпатські міліціонери вирішили скористатися міжчассям і міжвладдям, аби втриматися при владі в, по суті, дотеперішнній системі координат. За присутності і, по суті, підтримці представників Правого сектору на Закарпатті міліціонери, всупереч чинному законодавству вирішили самостійно обрати собі керівника.

Як підтвердили кореспондентові Закарпаття онлайн в Правому секторі Закарпаття, їх представник на зборах Олександр Сачко справді заявив, що міліція Закарпаття добре проявила себе під час революційних подій, а тому має сама обрати керівника, не чекаючи, коли його призначать з Києва.

У підсумку, на зборах керівником закарпатської міліції на зборах було проголошено щойно відставленого Василя Варцабу - міліціонера однозначно одіозного, який заплямував себе 2004-му році активною співпрацею з тодішньою владою, через що змушений був тривалий час переховуватися від арешту в Російській Федерації, а потім був призначений режимом Януковича на посаду івано-франківської міліції, а згодом - і закарпатської.

Зрозуміло, що такі дії закарпатських міліціонерів і представників Правого сектору викликають цілий ряд запитань, бо зрозуміло, що, в кінцевому підсумку, вони ведуть до дезінтеграції держави. Не важко здогадатися, що буде, якщо, вслід за Закарпаттям, "власних" міліціонерів обиратимуть регіони сходу та півдня України. Адже йдеться про правоохоровану вертикаль, яка має бути абсолютно керованою, ттим більше - в умовах перехідного періоду, а не про посилення місцевого самоврядування шляхом, скажімо, прямих виборів населенням області голови місцевої обласної адміністрації.

Інформацію про "вибори" одразу підхопили всі змі, що перебувають в орбіті Партії регіонів та її сателіта, екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка. Через власкора УНІАН на Закарпатті, яка є, водночас, редактором друкованого органу ПР на Закарпатті, її поширили на загальноукраїнському рівні.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 24 лютого голова Закарпатської обласної ради Іван Балога звернувся до нових керівників держави з листами,  в яких сформульовано прохання при призначаюченні нових посадовців в області погоджувати кандидатури з керівництвом обласної ради та місцевим Майданом. Окремо йшлося, про консультації у разі звільнення В.Вацараби. Станом на 25 лютого новий начальник управління МВС України в Закарпатській області не був призначений.

Закарпаття онлайн Фото "Карпатської Січі".

25 лютого 2014р.

Теги: міліція, Варцаба, Правий сектор

Коментарі

правий сектор 2014-02-26 / 00:41:48
нічого подібного Саша не заявляв, сам сьогодні з ним розмовляв....де відео??.....приходьте до нас в ОДА...спитайте його вживу

віктор 2014-02-25 / 23:54:56
такого я від правого сектора не чекав, це ганьба

до виборця 2014-02-25 / 22:25:09
іще додай,ігровий бізнес,який покривали і кришували турдай і кайло.Варцаба при свідках в Хусті мало не клявся Пригарі, шо менти будуть наказані!і кого наказали? пару дайців,рядових.за турдая хустяни Много чого можут розказати,і прийдут із бітами розказувати,по чьом нині білет в "коргаз"

Хуст 2014-02-25 / 22:16:05
Поремчук правий,Хуст сьогодні в шоці від чуток за турдая!Тупий ригоанальний прихвостень,разом із прокурорчиком кайлом.гнати в шию,здерти погони і в шию.головного обласного і районний поліцменів повинна вибирати громада,люди,голосуванням,прокурора також.Правий сектор,закарпатці, ВСіх під мікроскоп,бо ця "кругова порука" ніколи Не закінчиться!Не за це гинули люди на майдані!Слава Україні і за вільне(від всякої нечисті ) Закарпаття!

Робін 2014-02-25 / 21:48:17
Не позорьте тих хто загинув ,ви з роз уму зі йшли ,яки.й варцаба придирки,правой сектор ,якщо ви у цьому приймає те участь у вас. Не мае майбутнього.

Darth Vader 2014-02-25 / 21:44:14
Краще Цьоку Івана Степановича)

мент 2014-02-25 / 21:27:41
повірте нічого не зміниться, ні при Варцабі, ні при тупорилому Трудаю, ні при самозакоханому понтарю рахівському, чи при балогіському Чіпаку, оскільки це система: Краще там, де нас нема!!!

НІК 2014-02-25 / 21:21:36
Рому Уса на начальника, розумна мудра людина!

З бітою в руках 2014-02-25 / 20:54:59
Зараз ментів опустили нижче плінтуса, ніхто нічого не робить і розлідувати їх злочинну діяльність до революції скоріше що нико і не збирається. Та треба потрясти семи та шосте управління, де покидьки Захарченка палили машини активістів, проламували їм голови і не лише в області. Та зараз каждий з "перевіряючих" думає лиш як збити нове бабло з грошовитих ментів, яких уже в органах осталось робити і не так много. Не цікаві розслідування подвигів міліції і правому сектору, бо в гавнє мало ко хоче колупатися. А шкода.

Darth Vader 2014-02-25 / 20:21:53
Сьогодні в клубі Ужгородського МВ було проведено нараду, на якій було проведено таємне голосування, щодо Варцаби і 80 з 99 присутніх офіцерів проголосували проти повернення його на пост начальника управління.

виборець 2014-02-25 / 19:27:14

Підтверджую інформацію про кандидатуру В.Турдая, начальника Хустського РВ УМВС, на начальника УМВС.

Але це повний нонсенс! Якщо вся заслуга цього чоловіка в тому, що він як 2 дні тому, разом з рай. прокурором І.Кайлом, записався у хустську самооборону, то це верх зневаги до хустської громади, насамперед.

Справа В.Пригари, коли «орли» В.Турдая відпустили в Берегівський «коргаз» п’яного П.Нагірного, вбивці двох людей, не вилучивши водійського посвідчення, а потім ще й дали змогу безперешкодно виїхати за кордон – це лише один фрагмент «професійності» цього «міліцішти».

Думаю, що хустянам є що добавити про діяльність цього «непідкупного» правоохоронця.

ккк 2014-02-25 / 19:03:42
всіх залишіть буде ским воювати

ВВБ Поремчук (волиняка) 2014-02-25 / 19:02:21
Весь цей так званий переполох із-за недостатньої проінформованності. Варцабу особовий склад відверто не любив і не поважав ще після виборів 2004 року. Після повернення в область Варцаба почав відкрито мстити працівникам, хто мав хоч яке відношення до його звільнення в 2004 році, всіх обклав данинною через заступника Зінченко, в тому числі і митниці. На зібранні вслух ніхто не наважився встати і довести до присутніх думку особового складу (як би зробили голосування так як в Ужгородському МВ - результат був би однозначним). До речі, будучи в посаді Варцаба ніколи не залишав у свою відсутність виконувати свої обов’язки першого заступника РоССоху, а залишав заступника Зінченка або Буковчанника. А режисером сьогоднішнього кіно був заступник Буковчаник після оприлюднення інформації про те, що в Міністерство для погодження на призначення на посаду начальника УМВС області повинен їхати Турдай (начальник Хустського МВ - до речі один із самих тупорилих міліціонерів області, ставленик Ригівського прибічника Русина-Антибіотика, жополиз Памперса).На зборах особовий склад, за задумом Буковчаника, повинен був виразити недовіру Турдаю.

виборець 2014-02-25 / 18:25:18

Адміне, ну, нема більше після всіх чисток у закарпатській міліції старших офіцерів, таких як Ю.Рахівський у 2005 році. В.Варцаба постарався.

Саме тому, думаю, А.Аваков і не призначив нового керівника, а він сьогодні має бути із місцевих.

Маєте таки кандидатури – озвучте. Ну, не Данила ж з київського СІЗО тепер випускати?

А Ваше «де факто», якщо Ви вже говорите про законність, по В.Варцабі юридично нічого не означають.
Всі накази та розпорядження однозначно по обл. управлінню буде підписувати С.Россоха.
Побачимо, до чого напрацюється цей «тандем».

О.Д. 2014-02-25 / 18:13:17
Про перервану вертикаль я і скзав як про головне...

Ален Панов 2014-02-25 / 18:10:35
Чесно кажучи, не бачу принципової різниці в тому, хто буде погоджувати призначення на посади - обласна рада, із сумнівною підтримкою серед населення, або сам колектив. І те і інше - не допустимо з точки зору ефективності державного механізму. Правоохоронна система має становити чітку вертикаль і не залежати від місцевих впливів - інакше буде великий соблазн утворити "міжсобойчик". Такий варіант є вкрай небезпечним.

О.Д. 2014-02-25 / 18:04:15
Виборцю, той, хто керує обласною міліцією - законно, чи "виборно" за підтримки ПС - є її начльником. Де факто. Все решта - пусті слова. Крапка.

Міліцейський колектив вирішив не не тупити, а самозберегтися. Ми ж знаємо наших ментів. чи не так? Тому ілюзій нема у мене, і не мало би бути у вас.

Трьома тисячами закарпатських міліціонерів міг командувати хтось менш одіозний ніж Варцаба. Ми ж на майданах мріяли зламати цю владу, а не її зміцнити, чи не так? ))

І, у відповідь на пост скриптум: так, я вважаю, що обласний начальник міліції щось вирішує у Криму і Донецьку. Принаймні, без нього зберегти там легітимність української влади буде значно важче.

виборець 2014-02-25 / 17:49:26

Адміне, у вас є непогані юристи. Проконсультуйтесь. Є наказ на звільнення В.Варцаби. Крапка. Він більше не начальник міліції.

Але міліцейський колектив вирішив, щоб не тупити і не розбігатись всім по домівках в очікуванні ротації, до призначення нового керівника, виконувати свої обов’язки під керівництвом генерала Варцаби під громадським контролем.

Не забувайте, що область має до 3000 міліціонерів, із зброєю та власним відношенням до подій на Майдані.
І до цього, на мою приватну думку, треба відноситись без популізму.

P.S. А щодо Криму та Донецьку.
В Криму та Севастополі козацькі проросійські організації роками поповнювались представниками правоохоронних органів, Чорноморського флоту (і не тільки українського!).
В Донецьку це саме роками робили «охоронні фірми» Р.Ахмєтова.

Здогадуєтесь про їх «оснащення» та кількість разом?
Ви справді вирите в те, що там щось визначає обл. начальник міліції?

О.Д. 2014-02-25 / 17:27:34
виборцю, у ЗО нема жодного бажання направляти своїх представників у цю структуру. Я мав чимало можливостей тулитися до влади, але завжди робив все, аби цього уникнути. Бо я журналіст і саме цим займаюся....

Крім того, у випадку обрання колективом начальника міліції в обхід Києва не йдеться про громадську посаду. Начальник міліції - це начальник міліції, а не звичайний пенсіонер на стороні.

А останній день «колективної міліції» В.Варцаби був учора. А Правий сектор його чомусь пролонгував... ))

п.с.
Ви старанно уникаєте відповідей на запитання по суті. Наприклад, що буде, якщо Путін і Ахметов скористаються закарпатським прецедентом для призначення "своїх" головних міліціонерів у Криму і Донбасі, і чи готовий ПС Закарпаття взяти на себе відповідальність за це? І як бути з тим, що, насправді. Варцаба мав би бути першим серед тих, кого би мали люструвати при новій владі, а ПС натомість його легітимізує?

виборець 2014-02-25 / 17:14:39

Адміне, я не представник прес-служби О.Сачка, щоб коментувати плани Правого сектору на Закарпатті щодо люстрації.

Але, на мою приватну думку, слідом за В.Варцабою у відставку невдовзі підуть і всі його заступники. Проте.

Має бажання генерал, вже на громадських засадах, допомагати діючому складу міліції виконувати свої обов’язки по забезпеченню громадського порядку до призначення нового керівника обласної міліції – нехай допомагає. Але під громадським контролем, на що він і погодився.

Є бажання у ЗО направити свого представника у цей громадський контроль – направляйте. Відмовлять – напишіть на ЗО.
І, думаю, це буде останній день «колективної міліції» В.Варцаби.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини