У Перечині вдбулася позачергова "революційна" сесія райради

Сьогодні, 22 лютого, відбулось засідання 22-ої позачергової сесії Перечинської районної ради УІ скликання

У порядку денному було розглянуто три питання:

 

- Про суспільно-політичну ситуацію в Україні; 

- Про звернення депутатів Перечинської районної ради Закарпатської області УІ скликання до членів Перечинської районної організації Партії регіонів; 

- Про діяльність на території Перечинського району Перечинської районної організації Партії регіонів та Перечинської районної організації Комуністичної партії України як таких, що не відповідають національним інтересам та порушують права і свободи громадян України.

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Перечинської районної ради Закарпатської області
УІ скликання  

Ми, депутати Перечинської районної ради Закарпатської  області VI скликання, звертаємось  до членів Перечинської районної організації Партії регіонів та представників  діючого режиму про події, які останнім часом відбуваються в Україні: відмова від європейського вектора зовнішньої політики України, прийняття антиконституційних диктаторських законів, дії правоохоронних органів та спецпідрозділів у застосуванні сили щодо обмеження конституційних прав громадян на свободу мирних зібрань і висловлення своєї думки, що призвели до людських жертв на Євромайдані у м. Києві, показали непорозуміння влади до вимог Українського народу, неспроможність керівництва держави – представників правлячої Партії регіонів – подолати існуючу політичну кризу, загострили зростання напруги у суспільстві і спричинили масові акції протесту в Україні та області.

На руках вашої Партії залитий кров’ю українського народу Майдан та вбивство невинних людей. Будучи членами Партії регіонів, ви також несете політичну і моральну відповідальність за дії своїх однодумців.

Сьогодні,  ми звертаємося до кожного члена Перечинської районної організації Партії регіонів та закликаємо вас зробити вибір на користь Українського народу, який є єдиним носієм влади у нашій державі, а не на користь діючої влади, віднайдіть у собі залишки людського духу та гідності. 

Звернення схвалено на позачерговій
вадцять другій сесії Перечинської
районної ради УІ скликання
21.02.2014

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Перечинської районної ради Закарпатської області
УІ скликання  про суспільно-політичну ситуацію в Україні

Останніми днями в Україні   відбулося різке загострення суспільно-політичної ситуації, над країною нависла реальна загроза розколу втрати суверенітету та незалежності. В результаті ескалації конфлікту пролилася людська кров, десятки людей втратили життя, сотні поранених та потребують невідкладної медичної допомоги, серед них і наші земляки-закарпатці.

Ми, представники органів місцевого самоврядування,  глибоко стривожені та обурені  кровопролитною війною, що точиться на вулицях і майданах Києва та України, яка  щоденно призводить до зростання кількості жертв з обох сторін. Зараз  від позиції кожного громадянина залежать  долі сотень і тисяч наших співвітчизників, доля України.

Ми, депутати Перечинської районної ради VI скликання, вкрай стурбовані перебігом суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії в країні.

Від імені жителів перечинщини висловлюємо глибоке співчуття усім тим, хто постраждав, їх рідним і близьким.
Україна опинилась над прірвою громадянської катастрофи. Влада перейшла межу. Протистояння, що тривало три місяці на Майданах по всій Україні, завершилось кривавою розправою над протестувальниками. Київський Майдан – серце України – у вогні, потоплений у крові українців, кількість вбитих йде на сотні, поранених – на тисячі.

Перечинці висловили свій протест діям влади, що кинула країну у вир беззаконня і розпалила криваву війну проти власного народу. 

Підтримуємо героїчну боротьбу наших співвітчизників  і висловлюємо глибокі співчуття родинам полеглих Героїв, що поклали свої життя на вівтар свободи і майбутнього України.

Особливе занепокоєння викликає існуюча на сьогодні можливість подальшої ескалації цього конфлікту, яка може призвести до розколу суспільства та країни.

У цій надзвичайній ситуації, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями, ми не можемо залишатись осторонь цих подій.
Враховуючи ситуацію, яка складається, ми хочемо сказати про наступне:

У нас немає жодного сумніву - ті, хто допустив насильство, мають понести відповідальність.

Ми ще раз закликаємо усіх, від кого залежить вирішення ситуації в державі, знайти спільне рішення шляхом переговорів, мирним шляхом, не допустити подальшого наростання протистояння. Необхідно подолати суспільно - політичну кризу, зберегти цілісність держави і повернути Україну на шлях європейського розвитку. 

Протягом усього цього часу, ми намагались і будемо намагатись далі зберегти спокій та мир у нашому районі. Ми показували і повинні надалі показувати усій країні приклад зваженості і мудрості нашої громади - приклад того, що вирішення проблем можна шукати не через насильство. Ми просимо усіх жителів району проявити ці якості у цей непростий час.

Ми, ще раз наголошуємо - кожен житель району має право виражати свою думку і свою позицію. Але кожен з нас повинен зробити все від нього залежне, щоб не допустити насильства у нашому районі. Будьмо сильними і мудрими! Адже сьогодні, як ніколи потрібно об’єднати свої зусилля заради захисту демократії, прав і свобод українців, зберігаючи спокій та розважливість. Тільки це може вберегти Україну від хаосу та свавілля, забезпечити її цивілізований розвиток.

Виходячи з наведеного вище – виходом із суспільно-політичної кризи є проведення  дострокових  виборів Президента України та депутатів Верховної Ради України і відновлення дії Конституції 2004 року.

Звернення схвалено на позачерговій
двадцять другій сесії Перечинської
районної ради УІ скликання

21.02.2014 р.

22 лютого 2014р.

Теги: Перечин

Коментарі

ЧИТАЧ 2014-02-22 / 15:32:31
Велике спасибі цій газеті. і її колективу.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини