"Правий сектор" відреагував на заяву угорського "Йоббіка" та польського "Руху Народового" щодо захисту нацменшин

Коментар “Правого сектору” стосовно спільної заяви угорської партії “Йоббік” та польського “Руху Народового”

"Правий сектор" відреагував на заяву угорського "Йоббіка" та польського "Руху Народового" щодо захисту нацменшин

Чимало європейських націоналістів підтримало участь українських націоналістів у революційних процесах, котрі нині відбуваються в Україні. Ряд націоналістів Польщі та Румунії, Італії та Греції, Іспанії та Швеції з радістю повірили у наші декларації і зрозуміли, що ми боремося не за зближення з ЄС, а за звільнення від демоліберального, кримінального і олігархічного режиму Януковича. Можливо, дехто з європейських націоналістів помітив у вогнях на київських вулицях світло майбутньої консервативно-націоналістичної перемоги в межах усієї Європи. На цьому тлі нас дуже здивувала і засмутила спільна заява угорської партії “Йоббік” та польського “Руху Народового”.

У своїй заяві обидві політичні сили закликають власні уряди об'єднати зусилля задля “захисту” інтересів угорської та польської національних меншин в Україні з огляду на нинішні революційні процеси. Польських та угорських популістів непокоїть зростання в Україні рівня підтримки націоналістичної ідеології. У цьому питанні вони думають так само, як і місцева кримінальна еліта, російські шовіністи та американські імперіалісти (нагадаємо, що кілька впливових американських політиків висловили власне занепокоєння революційними процесами в Україні з огляду на їхній націоналістичний характер).

Відповідаючи на заяву “Йоббіка” і “Руху Народового”, перш за все хочемо зазначити, що український націоналізм не є шовіністичним. Приміром, не зважаючи на те, що в міжвоєнний період частина українських земель була окупована Польщею і польська влада проводила жорстку асиміляційну політику, після завершення Другої світової війни Організація Українських Націоналістів намагалася зав'язати приязні відносини з польськими антикомуністичними силами (на жаль, повноцінна співпраця не була побудована з огляду на те, що поляки продовжували дотримуватися імперіалістичних поглядів). Що стосується наших відносин з угорцями, то варто нагадати, що у 1939 році Угорщина окупувала незалежну Карпатську Україну. Ще раніше, коли і угорські, і частина українських земель перебували у складі імперії Габсбургів, угорці намагалися проводити відносно українців асиміляційну політику. Не зважаючи на це, після Другої світової війни Організація Українських Націоналістів порозумілася з угорськими націоналістами і розпочала співпрацю з ними у складі Антибільшовицького Блоку Народів. Більше того, кілька батальйонів українських добровольців у 1956 році ціною власної крові і життя підтримало Угорське повстання.

Зараз українські націоналісти є так само далекими від шовіністичних стереотипів і абсолютизації взаємної ворожнечі, котра існувала в минулому. Ми вже кілька разів заявляли, що Національна революція в Україні не несе небезпеки для місцевої національної меншини поляків. Так само немає підстав боятися представникам інших національних меншин. Навпаки, ми вважаємо, що держава має забезпечувати реалізацію культурних прав національних меншин за умов їхньої лояльності до титульної нації.

Отож, заява угорських і польських політиків є безпідставною. При цьому вона є не лише антиукраїнською, але й антиєвропейською. Зараз націоналістичні рухи Європи мають шукати максимальної єдності. Особливо це стосується націоналістів Центральної та Східної Європи. Зокрема, представники “Правого сектору” вважають, що повинна бути подоланою ворожнеча між українцями та поляками, українцями та угорцями, українцями та румунами, а також між румунами та угорцями. Дотримуючись принципів справжнього націоналізму, ми повинні намагатися створити єдиний геополітичний центр тяжіння, котрий вкаже шлях до порятунку усій Європі.

Закликаємо представників націоналістичних рухів Європи засудити дії “Йоббіка” та “Руху Народового”. Поширення шовіністичних заяв не може принести користі ні конкретним націям, ні Європі в цілому.

Також хочемо нагадати представникам партії “Йоббік”, що радіємо її перемогам у власній країні і хочемо бачити Угорщину націоналістично-консервативною державою. Одначе будь-які імперіалістичні заяви та дії, спрямовані проти України та її територіальної цілісності можуть наразитися на симетричні відповіді з нашого боку.

Справжнім патріотам, націоналістам і консервативним революціонерам не варто боятися Національної революції в Україні. Натомість той, хто її боїться, або не знає українського націоналізму, або є шовіністом, імперіалістом і ситуативним союзником мондіалістських сил, котрі також бояться успіхів українських націоналістів.

 

05 лютого 2014р.

Теги: Правий сектор, Йоббік, угорський

Коментарі

Hun 2014-02-28 / 13:44:02
Всі ми знаємо що це все показово а так шовінізм доімнує у ражикалів.Відносно 1939 року всі ми Закарпатці добре знаємо що там робила влада з меншинами і який там режим був.Втручання було необхідне.

Угорец 2014-02-06 / 13:31:44
НУ побачемо чи правду говорити чи ні скоро 15 Березня.....Чи знову по вулицями Ужгорода Берегова будуть проводитися факельні марші (ПАТРІОТІВ) з нецензурними лозунгами

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини