Звернення Виноградівської райради до Верховної Ради і Януковича (ДОКУМЕНТИ)

Як вже повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні відбулася позачергова сесія Виноградівської районної ради, на якій розглядалася поточна політична ситуація в Україні.

На ній були прийняті два звернення - до Віктора Януковича і Верховної Ради України.

Верховна Рада України

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Виноградівської районної ради Закарпатської області, обурені та надзвичайно стурбовані ситуацією, яка склалася в Україні у зв’язку з глибокою політичною та суспільною кризою. На наш погляд це сталося через ряд серйозних прорахунків в зовнішній та внутрішній політиці уряду Прем’єр-міністра Азарова М.Я.

Ігнорування владою вимог мирних зібрань громадян та прийняття в неконституційний спосіб, без широкого обговорення в суспільстві, Верховною Радою в Україні законів від 16 січня 2014 року, які безпосередньо обмежують права та свободи громадян України, призвело до напруги в суспільстві та активних дій протестувальників.

Застосування правоохоронної системи, спеціальних підрозділів МВС «Беркут», інших воєнізованих формувань та кримінальних елементів для розгону, тиску, придушення та приниження прав і свобод громадян, невмотивоване використання ними сили та спеціальних засобів призвело до ескалації напруження. В результаті, велика кількість громадян України отримала різної важкості тілесні ушкодження, та найбільш страшним є те, що громадяни України гинуть під час акцій протесту. Їх безжально вбивають. Це викликало в нас глибоке обурення та засудження.

Виноградівський район є багатонаціональним краєм, де в продовж багатьох століть в мирі і злагоді живуть українці, угорці, румуни, роми та інші національності. Наш район межує з двома Європейськими державами. Майже все населення нашого району підтримує Євроінтеграцію і вкрай стурбоване ситуацією, що склалася.

Нас турбує, що Президент, Кабінет Міністрів та Верховна Рада України надзвичайно повільно вживають заходи щодо вирішення конфлікту мирним шляхом. Тому, заради миру та спокою в нашій Державі, збереження незалежності та соборності України звертаємося з клопотанням прислухатися до думки депутатів районної ради та негайно вжити наступні кроки:

1. Прийняти рішення про проведення дострокових президентських, парламентських виборів, з метою зняття напруження в суспільстві, та одночасного проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

2. Повернутися до парламентсько-президентської форми правління в Україні та ухвалити законодавчий акт для відновлення дії Конституції України 2004 року.

3. Провести об’єктивне та всестороннє розслідування всіх фактів злочинних дій, як посадових осіб, представників правоохоронних органів, політичних діячів так і інших осіб, причетних до скоєння злочинів та правопорушень.

4. Прийняти Закон України «Про амністію», яким звільнити від покарання громадян, що брали участь в акціях протесту та не вчиняли тяжких злочинів, без винесення будь-яких умов.

5. Прийняти необхідні державні програми направлені на консолідацію суспільства, недопущення розколу держави, збереження єдності українського народу.

Звернення прийнято на позачерговій
сесії районної ради VI скликання
31 січня 2014 року

Депутати Виноградівської районної
ради VI скликання

 

Президенту України

В.Ф.Януковичу

Вікторе Федоровичу!

Майже чотири роки Ви перебуваєте на посаді Президента України. Впродовж цього часу ситуація в економічній, політичній, соціальній, фінансовій сферах стала просто катастрофічною. Україна перебуває на межі колапсу.

В країні практично знищене місцеве самоврядування, міста перетворені на банкрутів. Вони не можуть використовувати навіть власні гроші, оскільки їх фінанси узурповані казначейством. Ви ж самі, під час свого президентства, здійснили ревізію Конституції України і фактично узурпували владу.

Україна доведена Вами до руїни та банкрутства. Ми вже не в змозі обслуговувати свої зовнішні зобов’язання. Для того, щоб їх обслуговувати, беруться нові запозичення.

За час Вашого президентства демократія в країні згортається загрозливими темпами.

Відбувається встановлення політичної диктатури, розправи над політичними суперниками за допомогою використання державного апарату. Побудована кланово-олігархічна модель державно-монополістичного капіталізму, зараз фактично встановлюється влада одного олігархічного корпоративного угрупування – «сім’ї» Януковича.

«Останньою краплею» стали події, які відбулися у ніч з 29 на 30 листопада та продовжуються до сьогодні. Протизаконні акції силових відомств України - побиття, викрадення, катування, арешти, вбивства - не може розцінюватися по іншому як екскалація насильства та порушення європейських стандартів в галузі демократії та прав людини. Спроби влади силовими методами розігнати протестуючих Євромайдану лише поглибили політичну кризу і призвели до активізації протестуючих.

Вікторе Федоровичу, саме Ви, як Президент, несете повну відповідальність за все, що відбувається в країні. Очевидно, що Ви не справилися з тією довірою, яку виявив Вам народ України.

Тому настав час, коли Ви повинні «тверезо» оцінити ситуацію, оскільки ваше перебування при владі призводить до неспроможності подальшого функціонування держави, до знищення України.

Виходячи із вищенаведеного, вимагаємо взяти на себе повну відповідальність за свої дії та піти у відставку для мирного врегулювання кризи.

Звернення прийнято на позачерговій двадцятій сесії Виноградівської районної ради VI скликання 31 січня 2014 року

Депутати Виноградівської районної ради VI скликання

31 січня 2014р.

Теги: звернення, відставка

Коментарі

сивлюський 2014-02-01 / 10:16:37
А до янека добрі написано. Май ліпше би було коли б здох цей межигірський хряк

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини