Закарпатський Майдан оголосив план дій на найближчий час (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Ужгороді, на закарпатському Майдані на площі Народній, відбувся інформаційний збір з метою визначення дій на найближчий час. За результатами зустрічі вирішено: завтра вперше засідатиме новостворена Народна рада Закарпаття, опісля відбудеться віче з метою оголошення підсумків засідання, а в неділю Майдан скликає всеобласне, загальнозакарпатське віче.

Закарпатський Майдан оголосив план дій на найближчий час (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомили під час сьогоднішньої зустрічі на площі Народній представники Народної ради від громадськості, на завтра заплановане перше засідання новоствореної НРЗ. Засідання відбудеться о 17.00, і передуватиме йому збір за круглим столом.

Так, о 14.00 завтрашнього дня, 30 січня, відбудеться круглий стіл, що його організовує громадський конвент ужгородського ЄвроМайдану. На круглому столі "Народна рада - критерії ефективності" майданівці спільно із запрошеними представниками наукової еліти (зокрема, експертами політології та юриспруденції) напрацьовуватимуть механізми дії Народної ради Закарпаття можливості її ефективної роботи.

По завершенні круглого столу пройде перше засідання Народної ради Закарпаття, призначене, як уже йшлось вище, на 17-ту годину.

Відтак, на 18.30 заплановано загальний збір на закарпатському Майдані, де буде оприлюднено напрацювання Народної ради Закарпаття та оголошено алгоритм, за яким діятиме цей орган місцевого самоврядування.

А вже за кілька днів, у неділю, 2 лютого, закарпатський Майдан скликає всеобласне загальнозакарпатське віче. Зустріч на площі Народній призначено на 14.00. Активісти при цьому пообіцяли запросити на захід голову Закарпастької ОДА Олександра Ледиду, аби дати йому нагоду ще раз почути людей.

Щодо учорашнього оперативного рішення суду на клопотання прокуратури про заборону оприлюднення рішення сесії Закарпастької обласної ради про створення Народної ради Закарпаття, за словами активістів, ухвалу суду вони ігноруватимуть. Кажуть: реагувати на такі судові рішення та приймати правила гри системи - означає визнавати такі рішення й саму систему легітимною.

Барикади закарпатського Майдану на площі Народній стоятимуть і надалі - до спільної перемоги, запевняють активісти. І знову нагадують, що основною і незмінною вимогою закарпатського Майдану є вимога відставки "губернатора" Олександра Ледиди.

 

29 січня 2014р.

Теги: план дій, Майдан, час

Коментарі

Zemlenoi 2014-01-29 / 22:13:27
якшо членами НР будуть люди які накупували собі дипломи понищили підприємства то навряд чи вони шось помвіняють, я думаю зроблять тільки гірше, будуть хотіти відбити вкладені в революцію гроші

Українець 2014-01-29 / 19:53:20
Мені дуже цікаво, де будуть ці дауни-крикуни за існуючу владу через якийсь час?
І невже у нас є ідіоти(тих, хто за 100 грн продаються як повії в рахунок не беремо), які хочуть жити у країні де корупція досягла такого рівня, що аж страшно уявити, невже є ідіоти, яким подобається, коли із держбюджету на царя виділено 1 млрд, а на всіх онкохворих діток України всього 50 млн. Я дуже б хотів цьому ідіоту глянути у вічі, у той час, не дай Боже, коли Вам буде потрібна допомога. Люди, не принижуйте себе поведінкою, за яку вам буде соромно перед своїми дітьми, онуками.

БАМчик 2014-01-29 / 19:22:17
а ти на Балогу не дивися. ти сам штось
зроби для Майдану...сам у теплі сидиш...

До усіх 2014-01-29 / 17:49:48
По-перше, нічого члени Народної Ради не вимагали. Було повідомлено громадськість, що щойно створена Народна Рада в Закарпатті з перших хвилин існування переслідується прокуратурою області, чиниться усілякий тиск, щоб роботу Народна Рада не змогла розпочати.Як висновок було повідомлено: влада ігнорує, зневажає людей і нічого так і не зрозуміла. Друге: так звані обласні депутати-опозиціонери до цих пір так і не сіли за один стіл з членами Народної ради від громадськості. Ось і робіть люди висновки, а не слухайте дезінформаторів...

закарпатець 2014-01-29 / 17:46:00
Влада постійно дурить народ,що немає грошей,а при цьому Ледида з Перепілкою дерибанить понад 3 млн.грн на реконструкцію пл.Народної в Ужгороді!Це що,в цьому основна суть теперішніх керманичів області від ПР,щоб копати клумби?Чи влада має робити реальні кроки щодо забезпечення людей роботою та гідним існуванням,а не тільки спортивними майданчиками за кошти підприємців.Тому і такий спротив у створенні та діяльності Народних рад,бо перше з чого вона почне роботу - спитає,як і для чого були використані бюджетні гроші територіальних громад,чому знищено малий і середній бізнес,хто покриває корупцію?

Zemlenoi 2014-01-29 / 16:43:49
з такими членами НР, на збори НР взагалі ніхто не буде приходити, який то народ згаслі опозиціонери там командують

БАМчик 2014-01-29 / 16:34:42
ти Ужгород думаєш що один такий "розумний" та ні вас цілі армії--на жаль...

Вел. Бичків 2014-01-29 / 16:27:25
Ужгород і Максим, а ви чому не там? Найлегше сидіти у теплі і гавкати на тих, хто хоч шось робить. Все ждете від когось іншого "покращення", справедливості, народної влади - так не буває, так ярмо не скинете!

максим 2014-01-29 / 16:21:28
позор! не вмієш кіно крутити - не берись за діло!!!
сміхота збирати 20-30 людей і щось вимагати

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини