Закарпатська Рахівщина живе в унісон з Майданом

Останніми днями в Рахівському районі Закарпатської області прийнято ряд звернень.

Зокрема  у Ясіня та Великому Бичкові на сесіях селищних рад засуджено розгін правоохоронними органами мирних зібрань. На мітингу в м. Рахів 11 грудня проголосовано звернення до Президента України з вимогою наказати винних в побитті учасників Майдану, відставка Кабінету Міністрів та інше. Звернення, прийняте у м. Рахів, підписали 16 із 42  депутатів  Рахівської  районної  ради. Аналогічні звернення готуються прийняти найближчими днями і інші сільські та селищні ради Рахівщини.

Президенту України

В.Ф.Януковичу

м. Київ, вул. Банкова, 11

 

Верховна Рада України

м. Київ, вул. Грушевського, 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Звернення

Ми, депутати Рахівської районної ради, висловлюємо обурення брутальним розгоном мирного зібрання, що відбувся у м. Києві 30 листопада 2013 року.

Кривавий розгін озброєними представниками державної влади мирних зібрань людей в Україні, у центрі Європи, розцінюється як злочин. Тому вимагаємо його термінового і об’єктивного розстеження та притягнення винуватців до відповідальності.

Закликаємо представників силових структур не виконувати злочинні накази, не вчиняти жодних актів насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту.

Звертаємося до Вас негайно відправити у відставку уряд Прем’єр-Міністра України Азарова М.Я., який систематично недофінансовує ремонт доріг, шкіл, садків, закладів охорони здоров’я, блокує кошти місцевих рад на казначейському рахунку.

Представляючи інтереси мешканців району, декларуючи їх європейські устремління, застерігаємо органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти народу України.

У випадку продовження силових методів відносно протестуючих громадян, залишаємо за собою право вдаватися до акцій громадянської непокори та загальнодержавного попереджувального страйку.

Ми, депутати Рахівської районної ради, звертаємося до всіх представників засобів масової інформації із закликом об’єктивно та неупереджено висвітлювати події, що відбуваються в Україні, не дезінформувати суспільство і не замовчувати факти вчинення насильства й неправомірних дій до активістів протестного руху та мирних громадян, які їх підтримують.

 

Резолюція

Великобичківської селищної ради   

Великобичківська селищна рада, громадськість селища Великий Бичків  вкрай стурбовані суспільно-політичною ситуацією, що склалася у нашій державі останніми днями. Особливо широкого резонансу набули події, які відбулися 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в м. Києві. Заявляємо, що Великий Бичків  – селище — трудівник, одне з найбільших промислових селищ Рахівщини, яке підтримує курс на євроінтеграцію. Бичківці  прагнуть якнайшвидше вступити до Євросоюзу, бичківці  бажають жити за європейськими стандартами і будувати майбутнє сильної європейської держави. На території селища  працюють промислові підприємства з іноземними інвестиціями країн, які є членами Євросоюзу. Територіальна громада селища протягом останніх років бере участь у реалізації міжнародних проектів, що фінансуються Фондами Євросоюзу.  Саме завдячуюючи цим додатковим фінансовим ресурсам, отриманим з Європейських Фондів, громаді селища вдалося вирішити ряд проблемних питань, пов’язаних з охороною навколишнього середовища та інше. В теперішній час територіальна громада селища бере участь у реалізації двох проектів, що фінансуються за рахунок коштів Європейського Союзу, які дають змогу вирішити дві важливі  проблемні питання — це   реконструкція будівлі дошкільного закладу № 5 та   очистка  грунтових вод на території колишнього лісохімкомбінату. В стадії розробки ряд інших проектів, які будуть спрямовані на користь територіальної громади. Тому вважаємо, що тільки у співпраці з Євросоюзом, у реалізації європейських стандартів та європейської інтеграції майбутнє нашої  держави. Ми переконані, що громадяни України мають право вільно виражати свої думки і заявляти про це,  в тому числі і на загальних зібраннях. Проявляємо солідарність з громадянами, які реалізовують своє Конституційне право на мирне зібрання, з  метою  якнайшвидшого підписання  Угоди  про асоціацію з ЄС. Ми закликаємо, в жодному разі  не допускати порушення роботи організацій та установ, які відповідають за життєдіяльність громадян Рахівщини, виплату пенсій та зарплат, за інші життєво необхідні функції, які стосуються кожного мешканця селища та  району. Вважаємо недопустимим застосування силових методів при проведенні мирних акцій будь-якого спрямування. Тому вимагаємо, щоб особи, які безпосередньо віддавали  наказ, та «правоохоронці», які виконали його, понесли  відповідальність. Застосування владою сили проти мирних демонстрантів  30 листопада  2013 р. продемонструвало нерозуміння владою власних громадян. Великий  Бичків — за свободу  волевиявлення народу та впевнений рух до Євроінтеграції. Враховуючи вище наведене, депутати Великобичківської селищної ради  вирішили:

· засудити дії влади та спецпідрозділу «Беркут» за події, які мали місце 30 листопада   2013 року на майдані Незалежності в м. Києві.

· пропонувати притягнути до відповідальності  посадових осіб, причетних до побиття студентів 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в м. Києві під час проведення мирного зібрання.

·  пропонувати негайно відновити роботу  з підготовки до підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС

Дана резолюція прийнята 34-ю позачерговою сесією ІІ-е засідання 03.12.2013 року

 

 

Президенту України

В.Ф.Януковичу

м. Київ, вул. Банкова, 11

 

Верховна Рада України

м. Київ, вул. Грушевського, 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Звернення

Ми, депутати Ясінянської селищної ради, висловлюємо обурення брутальним розгоном мирного зібрання, що відбувся у м. Києві 30 листопада 2013 року.

Кривавий розгін озброєними представниками державної влади мирних зібрань людей в Україні, у центрі Європи, розцінюється як злочин. Тому вимагаємо його термінового і об’єктивного розстеження та притягнення винуватців до відповідальності.

Закликаємо представників силових структур не виконувати злочинні накази, не вчиняти жодних актів насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту.

Звертаємося до Вас негайно відправити у відставку уряд Прем’єр-Міністра України Азарова М.Я., який систематично недофінансовує ремонт доріг, шкіл, садків, закладів охорони здоров’я, блокує кошти місцевих рад на казначейському рахунку.

Представляючи інтереси мешканців селища, декларуючи їх європейські устремління, застерігаємо органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти народу України.

У випадку продовження силових методів відносно протестуючих громадян, залишаємо за собою право вдаватися до акцій громадянської непокори та загальнодержавного попереджувального страйку.

Ми, депутати Ясінянської селищної ради, звертаємося до всіх представників засобів масової інформації із закликом об’єктивно та неупереджено висвітлювати події, що відбуваються в Україні, не дезінформувати суспільство і не замовчувати факти вчинення насильства й неправомірних дій до активістів протестного руху та мирних громадян, які їх підтримують.

 

Прийнято на 26 позачерговій сесії VІ скликання

06 грудня 2013 року,  рішення № 784

та на розширеному виконкомі, рішення № 72

в тій же редакції

селище Ясіня Рахівського району

11 грудня 2013р.

Теги: Майдан, відставка, покарання

Коментарі

73-тье ришення 2013-12-11 / 19:46:14
ДА ЕСЛИ сэлычна рада примет на розшыреному выконкоми за ришеням № 73 то ИЗДА ЯНЕКУ

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини