Під час ходи Ужгородом студентський страйк зіштовхнувся з провокацією (ФОТО, ВІДЕО)

Перед будівлею комерційного технікуму в Ужгороді, що став другою зупинкою на шляху ходи страйкарів і де вони закликали студентство та викладачів приєднуватись до протестів, невідомий розпочав штовханину і з викликом вигукував у натовп "Я за Януковича", супроводжуючи вигуки демонструванням середнього пальця синхронно обома руками.

Під час ходи Ужгородом студентський страйк зіштовхнувся з провокацією (ФОТО, ВІДЕО)

Зранку зібравшись на площі Театральній і підтвердивши свої декларації, студенти-страйкарі, разом із городянами, що доєднались до страйку, вирушили містом повз розташовані в Ужгороді виші, аби закликати на протест тих, хто з тих чи інших причин все ще не проявив свою громадянську позицію і ставлення до останніх подій в країні через активні дії. 

На початок мітингу на Театральній перебувало близько пів тисячі студентів, але вже за 40 хвилин, на момент старту ходи, кількість їх збільшилась чи не вдвічі. Ще частина протестувальників доєдналась до колони в процесі руху містом: вирушивши з Театральної, колона попрямувала спочатку до музичного училища на вул. Волошина, затим - до комерційного технікуму і Закарпатського художнього інституту.

Перед кожним із вишів страйкарі зупинялись, впродовж кількох хвилин скандуючи чи "Музуч, виходи!" чи "Технікум, виходи!" - в залежності від навчального закладу, де відбувалась зупинка. Під час ходи від закладу до закладу - звучать вже звичні для ужгородців гасла "Ужгород, вставай!", "Зека - геть!", "Революція!" і, звісно, "Слава Україні!".

Під час зупинки перед комерційним технікумом страйкуючі зіштовхнулись зі свідомою провокацією невідомого. Коли колона чисельністю в понад тисячу протестувальників стала перед будівлею, з дверей вишу вийшов невідомий, який під приводом, нібито йому не дають пройти, розпочав штовханину. Сутичку координатори одразу приборкали, але юнак став перед людьми і у весь голос вигукнув: "Що ви сюди прийшли? Я за Януковича!". При цьому викинув вверх обидві руки з відігнутими середніми пальцями, адресуючи "послання" страйкарям.

У відповідь від студентів, вже готових до будь-якого розвитку подій, юнак почув лише вигуки "Фу!" і "Ганьба", провокація лишилась без відповіді з боку свідомих страйкарів. 

Залишивши позаду комерційний технікум, протестувальники рушили далі до Закарпатського художнього інституту. До страйкарів тут вийшов ректор вишу Іван Небесник, який на запитання, чи відпускає він студентів на страйк і чи не чекає на них покарання за відстуність на парах з боку керівництва, запевнив: в ЗХІ студенти вільні висловлювати свої погляди і громадянську позицію без остраху.

Відтак, страйкарі повернулись на площу Театральну, звідки надалі продовжили свою путь через вулиці Швабську та Минайську до училища культури та коледжу мистецтв. 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

03 грудня 2013р.

Теги: страйк, провокація, хода

Коментарі

спостерігач 2013-12-04 / 19:15:36
в країні такі події,а ви сміття виносите з хати. видно,що між вами кішка пробігла,однак на вселюдний розгляд видавати це не треба. будьте розумними. всі під одним богом ходимо.

Лікар-нарколог 2013-12-04 / 11:18:03
Мішко вийшов із запою, і пацана понесло...

Європа 2013-12-04 / 10:26:06
Пане Михайле Може Вже ДОСИТЬ гидоту говорити. Краще подивіться на себе

розчинник 2013-12-04 / 10:16:44
майстеркласу.
Певно ректор писав коментар:)С...ка -- це з його лексикону!!!! Адже він вільно дозволяє собі ходити по коридорах і крити матом. Причому так, що студенти від його крику ховаються по кутках!!!!! Так, що с.....ки -- це ваші колеги,Іван Іванович, які вже стомились від хамського ставлення "шанованої" особи ректора!
А на відео -- черговий блеф Ів.Ів. Реставрація -- за рахунок ЗХІ! Насмішили:))Знаєм ми вашого головного спонсора - пана Ледиду. Цікаво скільки відкату сплатить ЗХІ?

компетентний 2013-12-04 / 08:37:30
Лецовиці не місце в ЗХІ.

спостерігач 2013-12-04 / 08:00:05
повністю погоджуємося з коментарем майстер класу.

Mайстерклас 2013-12-04 / 06:27:06
Що за с...ка лиє гівно на ЗХІ та його керівництво? При чому тут закриті ворота? Йдуть реставраційні роботи щодо збереження найстарішої архітектурної памятки Ужгорода (арки), причому виключно за кошт інституту. До студентів відношення - толерантне. Повна свобода волевиявлення. Ректор адекватний і на місці. Ніяких заяв щодо "вступу-виходу"не робить, оскільки не є членом ПР.
Р.S. Хтось із своїх "ображених"...

Tetyana 2013-12-04 / 03:29:24
Molodci studenty! Nechaj Vas BOH ochoronjaje!

Anonymus 2013-12-03 / 21:55:10
Наша Директорка Музичного училища не відпустила нас казала що у нас сессія і ми маємо вчитися і готуватися до пар. Нашу заяву якого підписали студенти порвали.Потім ще казала що у нас неповнолітні студенти і вона лише за дозволу батьків відпускає на мітинг студентів а на УжНУ 1-2 курс тоже неповнолітні то нас чого не відпускають із пар???

спостерігач 2013-12-03 / 17:02:21
чому попередній коментатор такий злий? інформацію надає невірну та викривлену!!! ворота закарпатського художнього інституту не закриті,тривають ремонтні та реставраційні роботи. і студентам і
викладачам надається право волевиявлення.

Честь 2013-12-03 / 13:38:51
А у Небесника, б...ь опять влать меняється.Люди подивіться на фото, ворота закриті - знаєте чого? Щоб "БУЛЬДОГ-СОФІЛКАНИЧка"невкусила? ХАМИ! куда їм в Європу!!!Ганьба!
ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, ЛЕЦОВИЦЯ!!!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини