Владні структури Закарпаття ніяк не реагують на провокації угорського "Йоббіка"

Розвиток українсько-угорських відносин, принаймні на офіційному рівні, грунтується на політиці добросусідських відносин, налагодженні співпраці в економічній, гуманітарній та культурологічної сферах життєдіяльності. Однак, крізь «дружні посмішки» Угорщини все частіше прослизають голодні погляди Австро-Угорської імперії, спрямовані на територію Закарпаття.

Владні структури Закарпаття ніяк не реагують на провокації угорського "Йоббіка"

(Мовою оригіналу)

О непомерно растущем аппетите официального Будапешта могут свидетельствовать невзначай оброненные заявления парламентариев соседней страны о необходимости возрождения «Великой Венгрии». Причем, в «невинных» взываниях к национальному самосознанию этнических венгров всё чаще «невзначай» упоминаются исторические границы великой империи, в состав которой входила и Закарпатская область. Чего только стоят высказывания лидеров политической партии «Йоббик», которые во время пребывания в октябре т.г. на Закарпатье заявили о том, что Украине необходимо вернуть исторически принадлежащую Венгрии территорию.

А кто же это такой «Йоббик»? - спросите Вы. А ответ очень прост. Это одна венгерская партия правого толка, которая борется с цыганами, евреями и другими нетитульными нациями. Отсюда следует, что она не только праворадикальная, но и с элементами нацизма, ксенофобии, антисемитизма. Тут же вспоминаются их акции, марши и скандирования, которые, как по-мне, очень напоминают Германию 1933-39 гг. Но не будем проводить аналогии. Возьмем то, что происходит сегодня. Представители партии активно занимаются спортом, военной подготовкой, политическим воспитанием молодежи в духе «любви к родине». Правда понятие «Родины» у них включает и часть соседних государств.

Последним из ярких примеров данного факта является «слет» верхушки партии в Закарпатье и соответствующие «пламенные речи».

В частности, депутат парламента Венгрии от партии «Йоббик» Янош Волнер, входивший в состав «дружественной» делегации, заявил о том, что «у Венгрии появился шанс возродиться в рамках территорий, как это было во времена князя Арпада (Австро-Венгерская империя), и стать единой и целостной». Другой депутат венгерского парламента от этой же партии Евлид Новак, в интервью сообщил, что поездка на Закарпатье была ни чем иным, как выездным заседанием партийной верхушки.

Вопрос только в том, почему местом своего заседания члены парламента Венгрии выбрали территорию Украины? Очевидно, они решили заранее присмотреть, чем можно будет поживиться, в случае реализации территориальных амбиций Будапешта.

И здесь самое время бы отреагировать органам государственной власти Закарпатья, а также соответствующим правоохранительным органам. Но реакции не последовало. В следствии такого безразличного отношения местной власти, попав в отдельные из сел Береговского района Закарпатской области, можно легко перепутать страну пребывания. Названия улиц, учреждений, в т.ч. государственных, указаны на венгерском языке.

Конечно, можно пойти в сельский совет и там все станет ясно, подумаете Вы. Но не тут-то было. И там вам ситуацию не прояснить. Прямо в фойе Вас встретят украинский и венгерский государственные флаги, а представители украинской власти вежливо поинтересуются целью Вашего визита, правда исключительно на венгерском языке.

Вот и получается, что для «голодных амбиций» Будапешта, и в первую очередь «Йоббика», мы сами предлагаем «закарпатский ПИРОГ».

Валентин Карасёв, UAINFO

20 листопада 2013р.

Теги: Йоббик

Коментарі

777 2013-11-25 / 23:25:42
1100 років в історії - це миттєвість, хвилини і не більше. Варто говорити не про батьківщину, а про захоплені території. Це для угорських нациків! А те що йоббікам дуже раді на Закарпатті, зовсім інше питання, в основному до СБУ, можливо досить штани протирати, або працюйте, або йдіть шанци копати чи папірці на тротуарах збирати. Робіть щось корисне, а то, вже кому не лінь, гадить прямо на голову, качає права і відверто знущається. А те, що місцева шушваль на цьому заробляє гроші - це також проблема безпекарів. Згадайте шановні, в якій державі ми живемо.

Русин 2013-11-25 / 21:46:03
Є під великим питанням, ци в часи Арпада Закарпаття належало до його держави? Тай ци ввін мав якусь державу? А австро-угорська імперія до Арпада має такоє відношеня ги свиня до неба. Мадяре най раз розберуться межи собов ко вни такі, ци нащадки гуннів, ци вни угри, ци тюрки, ци внуки якоїсь блудної циганоти а то купа всяких теорй а й єдної розумної ниє. І фш они відкись сюди приблудилися та се щи ни значит що сесе їх зимля.Жиди своє забрали через дві тисячі годі!

I am 2013-11-23 / 15:45:19
...

Слов"янин 2013-11-22 / 18:27:55
Про "Йоббік", який явно не відстоює інтереси угорського народу (а лише круто їх озвучує), є провокаційною структурою, потрібно менше писати. Власне як і про "українську" "Свободу". Подібні організації є заокеанським проектом з метою недопущення підйому національних держав, шляхом розпалювання срачу і тим самим, відволікання урядів та громадськості європейських націй від серйозних заходів.
Чим більше "йоббіків" та "свобод" в Австрії, Німеччині, Росії, Англії, Франції, Італії тощо - тим більше бальзаму на душі у вашингтонського обкому, точніше, у господарів Федеральної резервної системи.
Повторюю, останнім потрібна виключно ворожнеча, для цього згодяться і суперпатріотичні лозунги.

гість 2013-11-21 / 14:07:13


назва у цієї партії інтересна, йоббік, інтересно а члени цієї партії не *********ми називаються?


тарас 2013-11-21 / 13:26:14
Карасев вчить історію.Австро Венгрія виникла з 1867 року.Арпад на 1000 років раніше був князем.А теперішня Закарпаття до тріанонської ганебної угоди протягом 1100 років була частиною Угорщини.І не була б друга світова війна якби не була тріанонська угода.Перед тем як писати хоч трохи прочитайте історію.

ІВАН 2013-11-21 / 10:10:39
istvami 2013-11-21 / 09:39:54 - "...что местные венгры считают своей истинной родиной Венгрию, а Украину - по принуждению... "Іштване, ти хоча б розумієш, що ти верзеш? Я вже не кажу, що це є підстава, "ознака" для "криміналу" для тебе( не тільки за українським, але й міжнародним законодавством), але дійсно відверто провокуєш на те, аби українці Закарпаття із ненавистю, ворожістю (найменше - з підозрою та неприхильністю) відносилися до громадян України угорського етнічного походження. Це не лише "розпалювання міжнаціональної ворожнечі", але й дескруктивні дії на кшталт діянь німецьких нациків у Судетах наприкінці 30-х р. мин. ст., які завершилися виселенням усіх німців, у т. ч. нічого не винних, із чеських Судетів - їхньої малої батьківщини.
Іштване, ти провокатор, котрий закликає до дуже поганого, що може мати (якщо вас "психологічних терористів" - не зупинити) для всіх, передусім закарпатських угорців дуже тяжкі наслідки.

сорри 2013-11-21 / 10:04:20
istvami, це вам пора звикнути, що живете в Україні. а не Угорщині. Але, зрештою, тут вас ніхто не тримає - можете їхати на свою "істінную родіну".

Це як в українському прислів'ї" "Українець живе в Україні. а хахол - там, де добре". Так от ви - мадярський "хахол".

istvami 2013-11-21 / 09:39:54
"Прямо в фойе Вас встретят украинский и венгерский государственные флаги..."
Пора привыкнуть к тому факту, что местные венгры считают своей истинной родиной Венгрию, а Украину - по принуждению...

ДЕЯ 2013-11-21 / 07:20:20
Та що вони рипаются на чужі землі, коли самі в себе у теперішніх кордонах вимирають. Пізно пити боржомі панове....
Закарпатці самі розберутся без йобіків...

Тріанон 2013-11-21 / 06:16:34
Все сказано правильно! Мадяри нахабніють! І як завжди в історії, отримають по зубах! :)

Щука 2013-11-21 / 01:13:05
А Карасю гонорар за невігластво або за квадратні метри написаної тупості платять?

G.S. 2013-11-20 / 20:16:38
Маячня то все. Автор в історії "трохи" загубився. Хоча, що йому замовили, те і написав.

Георгій 2013-11-20 / 19:47:00
З яких пір у часи князя Арпада була Австро-Угорська імперія? Це взято як цитату з тексту "Йоббіка", однак вряд чи в оригіналі угорці могли зробити таку помилку. Тоді що це - недогляд перекладача чи навмисна помилка автора статті?

atec 2013-11-20 / 13:06:18
u kohoto uzhe stany polnije :)
s muhi delajut slona, skoree vseho ot svojej bespomoschnosti.
Zabyli dobavity, chto borjutsya esche i s sexmenyshenstvami.
Skoree vseho avtor im prjamo simpatizirujet :) :) :)

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини