В Ужгороді на сесії виділятимуть землю під будівництво, яке, де-факто, уже триває (ФОТО)

Йдеться поро будівельні роботи, якими захоплено територію, прилеглу до споруди колишньої стоматологічної поліклініки по вул. Минайській, 23а, що її, як виявляється, влада минулого місяця продала за 1,6 мільйони гривень гривень.

В Ужгороді на сесії виділятимуть землю під будівництво, яке, де-факто, уже триває (ФОТО)

На аукціоні, який, згідно з оголошенням в муніципальній газеті «Ужгород», відбувся 24 вересня, будівлю придбало приватне підприємство «Клініка сімейної стоматології». Коли ж саме і в який спосіб інформацію стосовно проведення аукціону було доведено до потенційних покупців – питання наразі відкрите: відповіді на них редакція очікує незабаром отримати з міської ради.  

Тим часом уже на початку жовтня довкола «екс-поліклініки» виріс паркан, за яким розпочались будівельні роботи. Це при тому, що питання виділення землі розглядатиметься лише завтра, 24 жовтня, на черговій сесії Ужгородської міської ради.

Принаймні,  одним із питань наступної сесії Ужгородської міської ради стане питання виділення ПП «Клініка сімейної стоматології» земельної ділянки площею 0,31139 по вул. Минайській, 23а. Йдеться про землю поблизу колишньої будівлі стоматологічної поліклініки, яку свого часу міська влада розформувала, обіцяючи, що з часом будівлю буде продано без зміни цільового призначення.

Тим часом, Закарпаття онлайн уже з’ясувало, які саме будівельні роботи і на чиє замовлення проводяться «на базі» будівлі колишньої стоматполіклініки. Згідно з відповіддю на інформаційний запит, що надійшов з Ужгородської міської ради, «по вул. Минайській, 23а проводиться реконструкція власної будівлі з розширенням за рахунок надбудови мансардного поверху під стоматологічну поліклініку». Разом з тим, відомості про виконавця робіт, як і інформація про їх початок, у міськвиконкомі відсутні.

У відповіді зазначено: будівельні роботи здійснюються на замовлення ПП «Клініка сімейної стоматології». Оскільки Ужгородом блукають настирливі чутки про приналежність до «Клініки…» депутата Закарпатської обласної ради, проректора УжНУ та колишнього декана стоматологічного факультету цього вишу Юрія Перести, з яким, мовляв, у такий спосіб розрахувалися за вихід з фракції «Єдиного Центру», журналіст Закарпаття онлайн звернувся до депутата облради по коментар. Юрій Переста про свою причетність до викупленої за безцінь споруди не підтвердив, але й не спростував.

Разом з тим, будівельні роботи, що проводились у будівлі колишньої стоматологічної поліклініки з самовільним «захопленням» прилеглої земельної ділянки, тимчасово припинено – сьогодні на момент фотозйомки працівники вивозили будівельне сміття, зазначаючи, що за вказівкою «начальника» наразі роботу переривають. Певно, до часу, коли сесія ухвалить позитивне рішення про виділення земельної ділянки за адресою Минайська, 23а «під власне нерухоме майно та для його обслуговування». Можна лише підозрювати, що власників, що поспішили з огорожуванням ще не виділеної ділянки, таки налякала допитливість журналістів. Однак, судячи з того, що роботи велися без законних на те підстав, можна припустити, що новий приватний власник колишнього майна громади Ужгорода був стовідсотково впевнений в тому, що питання на сесії буде вирішено в його користь.

23 жовтня 2013р.

Теги: стоматологія, Переста, аукціон

Коментарі

111 2013-10-24 / 14:39:59
Добре, що хтось помічає. Бо після "приватизації" Корони вже взагалі нічому дивуватись. Пошуміли, потім дали трохи грошей контролюючим організаціям і політикам, тай тихенько спустили на гальмах, ніби нічого і не було.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини