Післяматчева прес-конференція головних тренерів "Говерли" та "Зорі"

Нагадаємо, що матч в Ужгороді завершився "сузою" нічиєю.

Післяматчева прес-конференція головних тренерів "Говерли" та "Зорі"

В'ячеслав Грозний: «Гравці хотіли, але не змогли реалізувати»

Із «Зорею» не кожна команда може зіграти на рівних, вони солідно грали практично у всіх матчах. Досить швидка команда, досить агресивна, швидше всіх переходить від оборони в атаку в Україні. Даніло, Болі, Ліпартія, Хомченовський – гравці дуже високого класу. Нам потрібно було зіграти дуже дисципліновано і нав’язати свою гру. По грі, ми переграли «Зорю». Але моменти, які ми створили, не реалізували.
Результатом не задоволений, я вважаю, ми втратили два очки. Гравці повинні були забивати, зі стандартів повинні були витиснути максимум. Гравці хотіли, але не змогли реалізувати. Грали в Маріуполі, де «Іллічівець» мав перевагу у будь-яких показниках, вони нас перегравали, але нам вдалося забити. Там ми реалізували момент, який створили. Маючи декілька моментів, не реалізували, на превеликий жаль, жодного. Три матчі поспіль не пропускаємо у чемпіонаті - це прогрес в обороні. В атаці поки такої зіграності немає. Коли Іканде увійшов у гру, вона стала ще швидшою, краще контролювався м’яч. Не вистачило реалізації. Ставленням до гри футболістів також задоволений. Якщо буде так і надалі – будемо набирати очки.

- Яким чином повернути глядачів на трибуни, щоб вони ходили на матчі, як на початку чемпіонату?

На початку чемпіонату ми грали проти грандів, які грали першим номером. Ми отримували вільний простір і втікали у швидкі контратаки. Зараз цього простору нам ніхто не дає. Зараз треба перегравати, як ми сьогодні грали – єдиноборства, боротьба, стандарти, і така гра буде з усіма командами. Я задоволений тим, що гравці зараз працюють на результат.
Нехай ми не дуже будемо добре грати, але набирати очки – це найважливіше наразі для «Говерли». Коли будуть очки, ми спокійно зможемо творити, зараз потрібно набирати очки. Я хотів три очки сьогодні, і гравці хотіли. Ну що поробиш… А той, хто любить футбол, той і буде ходити. Вболівальник має ходити на свою команду. Якби не було телебачення, думаю, було б більше людей. Ми ж не граємо в Лізі Чемпіонів, ми об’єктивно робимо все, щоб залишитись у Прем’єр лізі.

- Багато моментів, багато створюють, але чомусь завершального удару не вистачає. Як будете з цим боротись?

Як би команда грала так усі матчі як сьогодні з «Зорею» - мене це б повністю влаштовувало. Виграти більшість єдиноборств, підборів, заставити «Зорю» грати виключно на оборону, команду, яка заслуговує на повагу, і ми гідно проти неї виглядали. Ми виглядали краще, агресивніше і якби забили м’яч ви б задавали інші питання.  Зараз якість гри мене влаштовує, але я незадоволений реалізацією. Ми втратили два очки. Як боротись? Рецепт один – працювати або брати таких гравців, які з пів моменту реалізують. Савіч, Буяльський повинні були забивати, не можемо вижати з того що створюємо. Треба далі працювати. Якщо гравці будуть так далі відноситись буде гра, буде результат, будуть набрані очки.

- Як заповните паузу в чемпіонаті?

Декілька днів відпочинку дамо гравцям. Будемо працювати в Ужгороді. Є попередня домовленість з Дебреценом. Ми відкриті для вболівальників та журналістів, запрошуємо на тренування.
 

Юрій Вернидуб: «Вважаю, здобули заслужене очко на виїзді»

Їхали сюди, знаючи, що «Говерла» - досить хороша команда. Знаю тренера, який тут працює, - дуже досвідчений спеціаліст. Знали про великі зміни, адже при тренері повністю змінився склад команди – 20 нових футболістів. Плюс останні матчі команди (перемога вдома над «Арсеналом» і на виїзді над «Іллічівцем»), і по них вивчали суперника досконально. Після вивчення ніяк не міг зрозуміти, чому команда Грозного, яка дуже любить грати короткими та середніми передачами і комбінаційну гру, грає довгими передачами вперед на свого нападника.
Коли поглянули на поле, стало зрозуміло, що воно не в хорошій якості. Повірте мені, ми сьому гру граємо на виїзді у цьому чемпіонаті, не хочу образити місто Ужгород, але поле, звичайно, погане. На цьому полі контроль м’яча робити доволі важко, технічним футболістам, які є у нас (Даніло, Болі, Хомченовський), дуже важко робити дриблінг з м’ячем на швидкості, м’яч підстрибує постійно непередбачувано, тому ми відразу змінили свою тактику. Настанова була грати через довгі передачі, знаючи що «Говерла» - одна з швидких команд, яка грає на контратаках. Не стали атакувати на половині суперника, а відійшли на свою половину, зайнявши центр поля, тим самим не давши розігнатися у швидкі контратаки.
Я радий що наша оборона з цим справилась, досить впевнено зіграла. У плані оборони, у плані компактності, самовіддачі. У вас було більше гольових нагод, я підтверджую. Ну, десь і нам пощастило, хоча й у нас були гольові нагоди. Зазвичай, у таких матчах найбільше моментів має та команда, яка менше забиває. Те саме, що було у «Говерли» у Маріуполі - вони свій момент використали, а в «Іллічівця» скільки моментів було, а вони їх не використали. Я вважаю, здобули заслужене очко на виїзді.

- Ваша команда дуже добре розпочинала цей сезон, перебувала навіть у зоні єврокубків. Так склалося, що «Зоря» постійно перебуває у «хвості» єврокубків, тобто не в єврокубках, а дещо за ними. Які завдання поставлені на цей сезон?

Я вважаю, що найбільші завдання стоять перед командою. Знаючи нашого президента, він також чекає на час, коли наша команда займе місце, щоб грати в єврокубках. Зробимо все можливе і неможливе. В минулому році ми виконали завдання – потрапити в десятку, стати хорошим середняком. В цьому році потрібно робити крок вперед і підбиратися до 5-6-го місця, розрив невеликий, можливості є. Будемо робити все, аби досягти цього результату.

- На Дмитра Хомченовського, гравця збірної, не вплинула така тиснява в календарі, чи ж він навпаки став більше прогресувати?

Якщо його викликали до збірної, тоді хлопець справді прогресивний. Йому дещо складно на два фронти, можливо, зараз він не так яскраво виглядає, аніж перед тим, як його викликали. Свою роботу він виконує справно. Я пишаюсь цим хлопцем і радий, що він потрапив до збірної України, надіюся, що він у збірній зможе закріпитися та стане одним з лідерів. Є у нас ще багато хороших футболістів, будемо працювати, аби ще хтось потрапив до збірної. Шунич також потрапив до своєї збірної з нашої команди.

- Попереду пауза у чемпіонаті. Як плануєте її заповнити?

Дамо хлопцям відпочити. Наступна гра 20-го жовтня, граємо проти «Севастополя». Три дні відпочинку, а на 13 жовтня запланований спаринг з донецьким «Металургом».

Інформаційний відділ ФК «Говерла»

06 жовтня 2013р.

Теги: Говерла, Зоря

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини