Шостий етап Кубка Молодого Футболу завершився в Ужгороді (ФОТО)

22 вересня в Ужгороді відбувся відбірковий етап до Всеукраїнського Кубку Молодого Футболу на честь Героїв України.

Шостий етап Кубка Молодого Футболу завершився в Ужгороді (ФОТО)

Кубок Молодого Футболу  благодійний, некомерційний турнір, покликаний відроджувати у дітей інтерес до спорту та закладати в них патріотичні цінності, організований молодими київськими націоналістами з формації «С14». В Ужгороді співорганізатором КМФ разом з «С14» був спортивно-патріотичний рух «Карпатська Січ».

Перед початком турніру вступне слово взяв голова місцевого спортивно-патріотичного руху «Карпатська Січ» Тарас Деяк: "Ми є свідомими українськими націоналістами, ми виступаємо за здоров’я та тверезість нації, за наших героїв та за наше майбутнє. Сьогоднішнім турніром ми прагнемо показати, що  в обласному центрі Закарпаття панує дух здорового способу життя, що в нас є спортивне покоління юних українців і що Ужгород є патріотичним містом, яке поважає своє минуле і героїв! Саме так ми бачимо любов до своєї землі, свого народу та самого себе. Ми запевняємо, що гасло «Спорт – Здоров'я – Націоналізм!» лунатиме на вулицях Ужгорода і всього Закарпаття дедалі частіше. Я не можу Вас змушувати ходити в спортзали та провадити здоровий спосіб життя, я можу Вам говорити, щоб Ви не пили та не палили, але зрештою все залежить тільки від Вас самих. Кожен тут присутній має для себе зробити висновок та обрати свій вибір життєвого шляху. Ви повинні саморозвиватися, реально оцінювати теперішню ситуацію в державі, читати правдиву історію, займатися в спортзалах, не втрачати моральні та культурні цінності, стати новим ідеалом для молоді на вулицях. І в цьому всьому саме ми зможемо Вам допомогти, бо є молодими націоналістами, які знають, звідки вони походять і куди йдуть! Націоналістами загартованими духом і тілом!"

Ужгородський відбір був присвячений пам'яті Юліана Химинця – керівника ОУН на Закарпатті  в 1932-38 роках. Про нього коротко дітям розповів Олександр Сачко. В своїй промові Олександр зазначив, що "Юліан є прикладом діяльності українського націоналізму на Закарпатті. Присвятивши все своє життя українському народові, він залишився маловідомим для пересічних закарпатців, але ми вважаємо за потрібне популяризувати ім’я та діяльність визначних діячів не так далекого минулого, бо є нащадками борців за незалежність України". Наприкінці виступу побажав учасникам хорошої гри та поваги до команд-суперників.

"Теперішній режим мусить впасти. Алкоголь, наркотики, розпуста, толерантність – ворожі поняття для українця. Наші предки здобули для нас незалежну державу. Для того їм довелось пролити немало крові, як чужої, так і своєї, винести багато мук, пройти через пекло концтаборів та тюрем. Ми маємо продовжити їхню діяльність і остаточно звільнити Україну від окупантів, які зараз тут панують. Для цього нам потрібні герої. Що б бути героєм, зараз достатньо просто слідкувати за собою, не пити, не курити, займатися спортом, сповідувати націоналістичні цінності. Не ведіться на ворожу пропаганду грошей і розпусти, тоді ми обов'язково переможемо" - сказав Артем Зінченко, один з організаторів Кубка Молодого Футболу.

Участь у змаганнях взяло 16 команд. Грали на стандартному міні-футбольному полі. Формат змагань був кубковий, отже команда, яка програвала, вилітала одразу. Перше місце здобула команда "Смурфики", яка тепер поїде на фінал до Києва представляти там Ужгород у грі проти однолітків з інших обласних центрів – Харкова, Львова, Києва, Черкас, Одеси, Чернігова та Севастополя. Друге місце на турнірі посіла команда "Батьово", яка в фінальній запеклій боротьбі нічим не поступалася переможцям турніру, але "м’яч круглий" і доля була на стороні "Смурфиків" – 2-1. "Ведмеді" посіли третю сходинку на п’єдесталі, перегравши "Костоломів" в матчі за 3-є місце. Команди, які зайняли з першого по третє місце, отримали подарунки та винагороди.

Під час нагородження було організовано піротехнічне шоу, що надало фіналу яскравості та ще більше емоцій.

"Головне дати дітям альтернативу. Ми маємо розуміти всю відповідальність. Просто організуйте турнір з футболу чи волейболу чи зі стрільби, покажіть дітям, що алкоголь та наркотики – марна трата часу, покажіть, що є набагато більш цікаві та корисні для них заняття. Кубок Молодого Футболу спрямований саме на це – дати дітям альтернативу розвитку, без пиятик, а зі спортом та почуттям братерства", сказав організатор проекту Андрій Медведько в інтерв'ю після турніру.

Вже після нагородження всі учасникам та організаторам було запропоновано безкоштовно відвідати мотиваційну лекцію Ігоря Гаркавенка.

Нагадаємо, що фінал всього турніру відбудеться в Києві та буде приурочений до 14-го жовтня, дня українського козацтва та створення Української Повстанської Армії.

"Ми були раді провести один з завершальних відбіркових турнірів саме на Закарпатті. Проведення Всеукраїнського Кубка Молодого Футболу мало на меті показати не тільки кількість здорової молоді у різних куточках України, а і символічно об’єднати українську молодь у єдиному спортивному пориві. Від Одеси до Чернігова, від Луганська до Ужгорода молодь показує шалену віддачу і неабиякі здібності, проте саме у закарпатських юних спортсменів і фіналістів КМФ залишається найменше часу для підготовки до фінального турніру в Києві на честь 71 річниці створення УПА. Ми віримо, що триєдність здорового способу життя, занятть спортом і націоналістичного духу дозволять закарпатцям гідно показати себе у фінальних іграх. Слава Україні!" на останок додав  один з креативних менеджерів проекту  Сергій Бондар.

23 вересня 2013р.

Теги: націоналіст, футбол, Юліан Химинець, ОУН, УПА

Коментарі

Ужгородець 2013-09-23 / 21:34:47
Молодці!

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини