Громадські організації Закарпаття об′єдналися у коаліцію «За європейську інтеграцію України»

Громадські організації Закарпаття об′єдналися у коаліцію «За європейську інтеграцію України» та активізують свою діяльність у цьому напрямку.

Громадські організації Закарпаття об′єдналися у коаліцію «За європейську інтеграцію України»

Звернення

коаліції та мереж громадських об′єднань Закарпаття до організацій

 громадянського суспільства і мас-медіа України

 

Шановні представники громадських об′єднань України, дорогі співвітчизники!

Залишається близько двох місяців до терміну підписання Україною у литовському місті Вільнюсі документу історичного значення — Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Напередодні цієї віхової для народу незалежної України події ми  є свідками шаленої активізації всіх антиукраїнських сил як всередині країни, так і у вищих владних колах Російської Федерації (малоймовірно, що подібні настрої панують в народних масах багатонаціональної Росії, отже марними є спроби вбити клин між українським та російським народами).

Закарпаття, котре лише у 1945 році стало останнім територіальним надбанням тоталітарного СРСР, як жоден інший регіон в Україні, в гущі громад різних етносів і субетносів, що споконвіку проживали на землях Карпатії у центрі Європейського континенту, навіть, на ментальному рівні ніколи не відділяло себе від європейського цивілізаційного шляху розвитку. Ми впевнені, що остаточного повернення на цей шлях після  багатовікового національного поневолення, прагнуть і широкі народні маси Центральної та Південно-Східної України.

Ми, об′єднані у регіональні мережі організації громадянського суспільства (ОГС) Закарпаття, в цей надзвичайно важливий і критичний для нашої країни і народу час звертаємось до громадських об′єднань всієї України і пропонуємо:

· Давайте разом, об′єднуючи і координуючи свої зусилля, в кожному регіоні, місті, селищі і селі, багатократно активізуймо свою громадську активність і діяльність, спрямовуючи її на роз′яснювальну та практичну роботу  в громадах щодо історичної важливості остаточного повернення України в лоно європейського цивілізаційного процесу.

· Сміливо надаваймо рішучу відсіч антиукраїнським силам у їх активних діях та спробах сформувати надуману проблему т. зв. «українського вибору», розколювати суспільство і державу, звужувати доленосне для народу питання до переваг чи недоліків нинішнього стану  міжнародної торгівлі, облудно і підступно формувати з Європейського Союзу образ «колонізатора» і ворога України, намірено уникаючи навіть згадувань про найвищі світові досягнення і цінності європейської цивілізації — демократію, свободи і права людини, верховенство права, підпорядкування держави інтересам людей, економіку рівних можливостей і конкуренції.

· Створюючи атмосферу громадської підтримки багаторічного незмінного курсу центральної влади на європейську інтеграцію та підписання Угоди про асоціацію з ЄС, не забуваймо, що українській владі ще належить у ці короткі два місяці проявити політичну волю та здійснити важливі практичні кроки з тим, щоб у повному обсязі виконати усі раніш погоджені  умови ЄС, необхідні для підписання Угоди.

Тому пропонуємо також, щоб одним із наших головних завдань у вересні-листопаді 2013 року  стало ще й  активне та постійне нагадування центральній владі про те, що попри весь галас антиукраїнства, ключ до підписання історичної Угоди про асоціацію з ЄС все ж  знаходиться нині в руках української влади. І згубити цей шанс — неприпустимо ні за яких обставин.

Звертаємось також до відомих та активних всеукраїнських, транскордонних і регіональних мереж ОГС: Форуму громадянського суспільства країн Східного Партнерства та Дунайського форуму громадянського суспільства, Національного Конвенту України щодо ЄС, Громадської мережі реформ в Україні, Мережі місцевого розвитку Карпатського Єврорегіону, Асоціації Агенцій регіонального розвитку України та ін. і закликаємо: використати свій потужний інтелектуальний потенціал та вплив задля підтримки підписання Угоди про асоціацію з ЄС як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівнях.

 У свою чергу, регіональні мережі ОГС Закарпаття віднині об′єднуються у коаліцію «За європейську інтеграцію України» та активізують свою діяльність у цьому напрямку.

Закликаємо журналістів і ЗМІ в Україні — незалежно  від форм власності видань та політичних впливів — забезпечити упродовж вересня-листопада 2013 року пріоритетність багатогранного і об′єктивного висвітлення суспільного прагнення українців незворотньо повернутись у Європу. А також — давати правдивий аналіз того, чому нас настирливо — то  улесливо, то з погрозами - підступно кличуть повернутись до Євразії, коли наш український дім завжди був, є і буде у Європі.

Починаючи з VIII—IХ століть, в усі історичні періоди прагнення народів Русі-України розвивати власне державо - і націєтворення вливались виключно в русло європейського цивілізаційного процесу. Та нерідко — ослаблювались  внутрішніми владними чварами і, як результат, зводились на ніщо чужоземними впливами та імперіями.

Нині ж,  як ніколи раніше, ми за півкроку до відродження справді незалежної і потужної європейської Русі-України ХХІ століття на її споконвічних землях. Тож будьмо гідні тієї великої місії, що випала на нашу долю, й поєднаймо свої зусилля заради нинішньої і майбутньої України!


Учасники коаліції «За європейську інтеграцію України»--

координаційні  ради

керівників громадських

об'єднань регіональних мереж:

 «Закарпаття — третє тисячоліття» (37 організацій);

 «Коло Карпатських громад»(19 організацій);

«Форум екологічного порятунку Закарпаття»(23 організації).

19 вересня 2013р.

Теги: Європа

Коментарі

Вуйко Славко 2013-09-21 / 15:43:21
Якщо Закарпаття і Україна в цілому не буде у Європі, то однозначно Україну підбере Орда. Ті, хто бояться, що з європейськими досягненнями українці набудуть і європейські проблеми- поширення одностатевих шлюбів, ювенальну юстицію, малі пенсії та великі комунальні платежі, безробіття у країнах, що недавно є членами ЕС, повинні знати, що ці речі тимчасові, ми свідомо їх сприймаємло, бо знаємо, що деякі чиновники Європи є агентурою глобалістів. Ті закарпатці, що мають зараз відносний спокій та прибутки, особливо на митницях, не будуть мати своїх місць, коли Україна негайно вступить у тайоженний Саюз, якщо не підпише асоціацію з ЄС. На їх місце прийдуть московити, це вже було-українці будуть витіснені з усіх посад і місць. Європейські ж традиції дозволять вам заробляти з часом більше, і легально. Але ми не можемо зробити помилку, віддавши майбутнє своє і наступних наших поколінь знову у звірячі руки Кремля, що стільки нищив наш народ, нашу культуру, нашу мову, висмоктуючи наші ресурси, базуючись на нашій історії як своїй, використовуючи наші кадри, бо свої у них тупі і ледащі.
На вас, Громадяни, сьогодні лежить величезна, епохальна відповідальність!
Ми разом з європейськими народами переможемо космополітичну глобалістську заразу! І будемо національними державами у європейській сім'ї! Україна-Русь є основою європейської цивілізації, матрицею слов'янських і інших народів Європи, українська мова є базою, від отрої пішли основні мови європейських народів, такі як англійська, німецька, ітілійська, французька, іспанська. Ви скоро пізнаєте, що це так, і чому нас так жорстоко нищили ті, хто воював за наше цивілізаційне насліддя - хто хоче бути Третім Римом чи Третім Райхом.
Будьте свідомі! підтримуйте європейський вибір України- це її суть!
Вперше словом Європа Птолемей назвав землю між Доном і Дунаєм - це наші споконвічні етнічні землі - ми на них не менше як 8 тисяч років від Трипільської культури і нашої держави того часу-Аратти! Континент Європа - це наша назва! Повернімо собі наше!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 8
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини