Суд залишив без руху позов прокуратури Ужгорода по скандальній АЗС через неналежно оформлену позовну заяву

Залишається з’ясувати причину проблеми: некомпетентність працівників прокуратури, чи умисні дії, спрямовані на ухилення від виконання покладених на них обов’язків та захисту порушених інтересів.

Суд залишив без руху позов прокуратури Ужгорода по скандальній АЗС через неналежно оформлену позовну заяву

6 вересня прокуратура м.Ужгород обнадіяла громадськість черговим повідомленням своєї прес-служби про те, що у зв’язку з виявленими порушеннями вимог законодавства вона звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду щодо визнання неправомірними дій службових осіб міської ради. У позовній заяві йшлося про неправомірні дії службових осіб міської ради стосовно видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки по вул. Шумній 22А та скасування дозволу на проведення будівельних робіт виданого у листопаді 2012 року.

Натомість, як з'ясувало Закарпаття онлайнухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 21 серпня 2013 року у справі № 807/2856/13-а на стадії вирішення питання про відкриття провадження в адміністративній справі за позовною заявою прокурора міста Ужгорода до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Закарпатській області, Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради та третіх осіб – ПАТ " Закарпатнафтопродукт-Мукачево", Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА про скасування дозволу на виконання будівельних робіт та  визнання дій неправомірними було виявлено ряд суттєвих недоліків у оформленні прокуратурою позовної заяви.

Зокрема судом було встановлено, що прокуратурою м. Ужгород до матеріалів позовної заяви не додано документів на підтвердження повноважень особи, що підписала позовну заяву. Крім того, до позовної заяви були додані копії  різних документів, однак жодна копія не була завірена належним чином, а копія державного акту на землю - взагалі погано виготовлена. Також, для усунення недоліків позовної заяви потрібно було надати суду документ на підтвердження повноважень особи, якою підписано позовну заяву, та належним чином виготовлені  та завірені копії документів. Але цього, чомусь, зроблено не було.

Відповідно суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 КАС України, постановив ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Тобто, якщо конкретніше, у зв'язку з вищевказаним суд ухвалив:

1.Позовну заяву Прокурора міста Ужгорода в інтересах держави, територіальної громади м. Ужгорода в особі Ужгородської міської ради  до Інспекції державного архітектурно - будівельного контролю в Закарпатській області , Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради  треті особи : ПАТ " Закарпатнафтопродукт - Мукачево", Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА  про скасування дозволу на виконання будівельних робіт- залишити без руху.

2. Надати позивачу строк для усунення недоліків, вказаних в описовій частині даної ухвали до 28 серпня 2013 року.

3. Попередити позивача, що у випадку не виправлення недоліків, вказаних в ухвалі про залишення позовної заяви без руху у встановлені судом строки, позовна заява буде повернута позивачеві.

Однак, що суттєво, наразі, пропри оптимістичні інформації прес-служби прокуратури м. Ужгород, жодної ухвали суду по даній справі, яка б свідчила про усунення прокуратурою зазначених недоліків і призначення справи до розгляду немає. Тобто, справа затягується.

А отже, залишається з’ясувати причину такої бездіяльності прокуратури цій у резонансній справі, вигідної стороні, що будує АЗС: некомпетентність прокурорських працівників, відповідальних за дане питання, чи умисні дії, спрямовані на ухилення від виконання покладених на прокуратуру обов’язків щодо захисту порушених інтересів громади.

У схожих випадках громадяни-позивачі зазвичай міняють адвокатів. Але, на жаль, у випадку захисту інтересів територіальних громад та держави такого способу реалізації права на належне представництво в суді не передбачено. А отже, громаді Ужгорода залишається просто вкотре дати свою власну оцінку діяльності прокуратури Ужгорода.

12 вересня 2013р.

Теги: АЗС, позов, прокуратура

Коментарі

унгварський 2013-09-13 / 20:02:13
Не дивно,що спеціалісти з прокуратури ганебно "продувають" суди,якщо захищають інтереси неплатоспроможної сторони!Рівень знань не дає змогу відповідати вимогам законодавства в частині захисту прав громадян.

Ужгородець 2013-09-13 / 12:34:11
Такого жахливо низького рівня в кваліфікації співробітників і такого відвертого рівня корупції в органах прокуратури ніколи не спостерігалось!!! Здається прокуратура міста Ужгорода скотилась нижче рівня міської каналізації... Ай да Іван Миколайович Штефанюк... Ай да рівень наглядової прокуратури - Закарпатської обласної прокуратури... Замкнуте коло ??? Чи не на рівні Генеральної прокуратури ???

Штефаняку 2013-09-12 / 19:00:11
Іван Миколаєвич, ви в прокуратурі накралися, як всі міжрайонні і районні прокурори разом взяті. Навіть контрабас Зарева стільки не має. І ви не знаєте перелік документів до позовної заяви? Чи ви думали що судді не згадають як їм галстуки різалали під ваш гогот-одобрямс. Бідний Корбань, він з Штефаняками й Кайлами з корупцією боротисі хоче? Побачамо. побачимо!

Закарпатець 2013-09-12 / 15:45:56
Просто скандал!Як так може бути,що в прокуратурі такі бездарі,що позовну заяву не можуть написати!Ганьба таким працівникам,які фінансуються з держ.бюджету,мають бонуси - і такий прокол!А що говорити про те,чи здатні вони захистити інтереси громади від протиправних посягань?Як показує життя - ні.Вони здатні захищати тільки тих,що з грошима,з великими грошима - з багатьма значущими нулями,а на простих платників податків їм начхати.Не зграбні позов скласти!!!Чи проводилась атестація працівників на предмет знання процесуального права,чи все вирішували гроші?

Вася 2013-09-12 / 14:53:27
Тепер зрозуміло чому справи про комунальне майно міста Ужгорода в судах розсипаються. То скільки ж такого "прореаговано", "виявлено", "встановлено" в судах ПРОГРАНО. Головне аби галочка була подали, а далі злили?

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини