Ще у 2006 році тут було змонтовано цех з переробки коров’ячого та овечого молока. Проектна потужність – 3 тонни молока за зміну. Кооператив очолив місцевий підприємець Михайло Волощук.
Однак, на той час обладнання не забезпечувало випуску кінцевої продукції, виробленої з коров’ячого молока, тобто пастеризацію та розлив молока в поліетиленові пакети. Тому протягом останніх років, закупивши додаткове обладнання для переробки овечого сиру, кооператив займався виробництвом гуцульської бринзи та м’якого сиру типу «Фета».
У 2012 році підприємство отримало відшкодування коштів з обласного бюджету за розробку проектно-кошторисної документації та закупку додаткового обладнання для фасування молока. Підприємству відшкодовано майже 104 тисячі гривень.
У перспективі кооператив планує не тільки розливати пастеризоване молоко, але й виробляти сметану, кефір та інші молочні продукти, - повідомили Закарпаття онлайн у прес-центрі Закарпатської ОДА.
– Сировина буде закуповуватися у фермерських та особистих селянських господарств району. У смт Ясіня, селах Чорна Тиса, Лазещина та Луг вже відкрито заготівельні пункти молока, – розповів виконавчий директор Василь Спащук. – Молоко закуповуватимемо у місцевих мешканців. Але тільки у тих, які зареєстрували свої корів. Це гарантія безпеки продукту, адже у процесі реєстрації свійських тварин обов’язково оглядає ветеринар.
справа 2013-09-11 / 06:41:48
справа за малим - наростити поголівя молочної ВРХ, щоб було шо фасувати