Найменше за 1 кг беруть в Рівненській області – 5,81 коп., а найбільше – у Закарпатській – 6,60 коп, – пишуть Вести.
«Ціни на цукор в Україні безпосередньо пов`язані з сезоном консервації, – говорить президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. – Попит збільшується в липні, а падає в кінці вересня. У липні ціна на цукор піднялася на 20%. Мінімальну вартість можна чекати на початку жовтня, коли почнуть продавати цукор з нового врожаю». На думку Охріменка, швидше за все, солодкий продукт втратить у ціні ще гривню і коштуватиме в середньому близько 5 грн/кг.
У той же час директор консалтингової компанії «ПроАгро» Микола Верницький вважає, що вартість солодкого піску майже досягла свого нижнього порогу. «Зараз роздрібні ціни впали, тому що запаси цукру в Україні високі, – говорить Верницький. – І прогнози щодо різкого скорочення його виробництва поки не виправдовуються. Погода хоч і не настільки сприятлива для цукрових буряків, як у 2012-му ( багато дощів ), але запаси піску досить великі, щоб забезпечити в наступному сезоні його внутрішнє споживання. Тому в сезон консервації з ним проблем не було. Але ціни вже устоялися, якщо зниження і буде, то незначне. У вересні – жовтні вони будуть триматися на рівні 5,50-6 грн».