"Говерла" вдома зіграла в нічию з запорізьким "Металургом" - 1:1 (ВІДЕО)

Українська Прем'єр-ліга. Четвертий тур

"Говерла" вдома зіграла в нічию з запорізьким "Металургом" - 1:1 (ВІДЕО)

Ужгород. Стадіон "Авангард"

"Говерла" (Ужгород) - "Металург" (Запоріжжя) 1:1

Голи: Ле Таллек 55, пен. - Шевчук 15

"Говерла": Чурілов, Рніч (Цуррі 75), Люлька, Лисицький, Трухін, Дандеа, Лисенко, Балашов (Трішовіч 46), Ле Таллек, Райчевіч, Балафас (Кополовець 64)

"Металург": Грдлічка, Опанасенко, Пісоцький, Штурко, Рудика, Нестеров, Шевчук, Коротецький (Сахневич 79), Годін (Гавриш 46), Матяж (Тейку 72), Матеус

Попередження: Дандеа 17, Лисицький 41, Рніч 42, Ле Таллек 55 - Матеус 31, Нестеров 54, Шевчук 85

Видалення: Нестеров 65

Головний арбітр: Юрій Фощій (Черкаси)

Матч другого туру, в якому ужгородська "Говерла" на своєму полі протистояла київському "Динамо", спричинив на трибунах місцевого стадіону аншлаг. Важко згадати, навіть, коли до цього "Авангард" був заповнений вщент. І те, що він був заповнений – це одна справа. А геть інша – це те, яка атмосфера панувала на арені і з якими емоціями головна команда Закарпатського краю, а разом з нею й тисячі вболівальників, входила в новий сезон. За дуже коротке літнє міжсезоння в "Говерлі" відбулась перебудова, наслідки якої поки що тішать місцевих цінителів гри номер один. На таку "Говерлу" люд буде ходити із задоволенням, в цьому можна не сумніватись.

Сьогодні в Ужгороді прекрасна погода. Особливо комфортно почували себе при ній бажаючі позасмагати на березі річки та відпочиваючі, які знайшли собі прихисток у мальовничих куточках області. Втім, для футболу умови були не ідеальними. 16:30 – доволі ранній початок матчу як для такої пори. Не те, щоб в місті відчувалась задуха – просто вже тільки саме перебування під палким сонцем відбирало енергію. А як за таких умов грати? Втім, згладжував ситуацію трохи вітерець… В порівнянні з минулим домашнім матчем "Говерли", сьогоднішній поєдинок викликав менший ажіотаж у місті. Воно зрозуміло – ім'я суперника не таке гучне, хоча протистояння ужгородців із "Металургом" від цього принциповим бути не перестало. "Говерла" тільки в минулому сезоні змогла вперше перемогти запоріжці саме на елітному рівні – а до цього були вісім звитяг "Металурга" і три мирові. Варто ще сказати кілька схвальних слів на адресу команди Сергія Пучкова. Почав сезон "Металург" доволі непогано; якщо запоріжці витримуватимуть темп і далі – точно позбудуться статусу аутсайдера Прем’єр – ліги.

Сергій Пучков не став змінювати складу, який тиждень тому здобував перемогу над луцькою "Волинню". Місце у воротах зайняв Грдлічка, а центрі захисту розмістились Нестеров та Матеус, а по краях – Опанасенко та Коротецький. Рудика грав в опорній зоні, куди часто також опускався Олексій Годін; своєрідне тріо (в лінію зліва направо) сформували Шурко, Матяж та Пісоцький. На вістрі атаки, як і в попередніх матчах "Металурга", грав Андрій Шевчук.

В’ячеслав Грозний на бій виставив прогнозований склад. Прогнозований – і на даний момент – оптимальний. Дандеа та Лисицький відповідали за центр захисту, Рніч та Люлька – за фланги (правий та лівий відповідно). Райчевіч і Балафас грали в центрі поля, а вище них – більш спрямовано на атаку – Трухін (зліва), Балашов (справа) та Лисенко (у ролі відтягнутого нападника); Ле Таллек розмістився на вістрі атаки, а ворота "Говерли" захищав Чурілов.

То був бій – інакше й не сказати. Надто багато небезпечних моментів футболісти не створювали, але від цього матч був не менш цікавим. Цікавості, власне, додавала напруга, якою була оповити гра. Апогею ця напруга досягла, забігаючи наперед, біля 30-ої хвилини. Епізод був неприємним одразу в кількох аспектах: перше – Годін у боротьбі з Трішовичем розбив обличчя, після чого лікарі "Металурга" хвилини три чаклували над Олексієм. На щастя, півзахисник повернувся до гри. Матеус в цей період отримав жовту карточку за грубий фол проти Лисенка, що викликало шквал невдоволення у Сергія Пучкова. Арбітр матчу заспокоїв запал наставника червоною карточкою… На фоні цих епізодів майже непоміченим залишився ще один інцидент: активний вболівальник намагався прорватись до воріт Олександра Чурілова, цим самим змусивши потрудитись стюардів. Футбол сьогодні в Ужгороді, одним словом, був багатогранним.

"Говерла" на той час програвала вже 0:1, хоча "гостинність" свою господарі продемонстрували запоріжцям вже на 5-ій хвилині. Балашов мав забивати метрів із 16-ти: перед Віталієм – після подачі з правого флангу і помилки від Грдлічки на виході – були порожні ворота. Втім, вінгер не поцілив у рамку.

Господарі трохи більше тримали м’яча, але ігрової переваги не було в жодної з команд. "Металург", схоже, свідомо вирішив притиснутись трохи до власних воріт, щоб при нагоді вибігти у швидку контракту. Варто сказати, що й ужгородці в центрі поля не затримувалась – був такий собі парадокс: матч на зустрічних курсах, але без великої кількості небезпечних епізодів. А от на 15-ій хвилині, власне, гостям вдалось відкрити рахунок. Матяж виграв боротьбу в центрі поля, відіграв на партнера, а сам стрімко побіг на лівий фланг; тут же – передача Івану на хід, той втік від Рніча і прострілив вздовж лицевої лінії – Сергій Шевчук забив свій перший гол в чемпіонаті.

То стало дуже болісним ударом для господарів; гравці "Говерли" підбадьорювали один одного оплесками, але було помітно, що пропущений гол їх трохи надломив. Вплинуло взяття воріт і безпосередньо на гру. "Металург" тепер став грати ще щільніше, не даючи швидким вінгерам "Говерли" такого потрібного їм простору. Ще варто відмітити грамотне переміщення підопічних Пучкова по полю. Годін грав від штрафної до штрафної, Штурко невтомно бороздив брівку, допомагаючи захисникам стримувати атаки закарпатців; Шевчук опускався нижче, щоб в потрібний момент вискочити із-за спини захисників. Одного разу такий маневр Андрія ледь не обернувся для "Говерли" катастрофою – Дендеа ціною жовтої карточки зупинив нападника. З цього приводу Пучков теж лютував (тоді він ще був на містку) – вимагав для румуна червоної карточки.

Гра тримала в напрузі і шальки терезів в будь-який момент могли схилитись в той чи інший бік. Коли не забив Ле Таллек головою після пасу Балафаса – В’ячеслав Грозний тільки розвів руками.

Годіна в перерві замінив Гавриш – від Сергій Пучкова це був хід, спрямований на освіження центру поля. А от Грозний вніс не тільки кадрові поправки, а й тактичні. Точніше, кадрові зміни потягли за собою перебудови тактичні. Трішовіч змінив Балашова – при цьому, Олександр не пішов грати на фланг, а розмістився вище опорної зони – так В’ячеслав Вікторович намагався вирівняти співвідношення сил в центрі поля. Рніч змістився вліво в захист, а Люлька, відповідно, вправо – при цьому Сергій відповідав за весь фланг.

Другий тайм почався на високих швидкостях і задавали ті швидкості саме господарі. Нагадав про себе Ле Таллек, а згодом і Лисенко – удар Володимира був непоганим, от тільки м’яч пролетів вище воріт. Втім, то мало слугувати для запоріжців дзвіночком. Дзвіночком, який "Металург" проігнорував – і відповідно, дуже швидко біля воріт Грдлічки роздався вже передзвін: з лівого флангу послідувала передача в напрямку Ле Таллека, яку за допомогою руки перехопив Нестеров - друге пенальті "Говерли" в сезоні реалізував французький нападник закарпатців. Міг бути відразу ще один гол від господарів, якби Трухін краще зорієнтувався в ситуації: Дмитро, опинившись у штрафному майданчику, і не пробив, і пас не віддав – розчарування партнерів було цілком зрозумілим.

Ініціатива вже повністю відійшла до гравців "Говерли" і В’ячеслав Грозний вирішив повернутись до традиційної побудови: на поле вийшов Кополевець (замість Балафаса) і зайняв місце справа в півзахисті. Вихованець закарпатського футболу мав діяти з особливим натхненням – його вихід на поле супроводжувався теплим скандуванням вболівальників "Міша, давай!". Господарі нарощували темп – "Металург" вже повністю забув про атакувальні дії. А коли було видалення Нестерова – буквально за 11-ть хвилин центральний захисник "Металурга" напрацював на два гірчичника – гості вже мріяли виключно про збереження нічийного рахунку.

Здійснилась мрія "металургів" завдяки дисципліні, якісній підстраховці, самовідданості… "Говерла" атакувала, але всі шляхи до воріт Грдлічки уже були перекритими. 1:1 – мабуть, справедливий підсумок бойового матчу. А протистояння, все таки, принципове…

 

Ігор Семйон, UA-Футбол

03 серпня 2013р.

Теги: Говерла, Металург

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини