Працівники культури Чернігівщини набиралися досвіду на Закарпатті (ФОТО)

Кожна з областей України має свою історію, традиції, а загалом і культуру, що визначає наше буття, формує свідомість. І це природно. Саме тому Закарпаття – край унікальний і самобутній, викликає щире захоплення багатою етнокультурою, прекрасними гірськими ландшафтами, чудовими людьми. Все це привертає увагу, збуджує зацікавленність, що знаходить своє вираження в різних формах. Однією з форм обміну знаннями є семінар.

Працівники культури Чернігівщини набиралися досвіду на Закарпатті (ФОТО)

Днями в Закарпатському обласному організаційно-методичному центрі культури в Ужгороді відбувся міжобласний семінар-практикум для працівників культури Чернігівщини. Відзначимо, що не випадково, адже Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури у 2011 році виборов друге місце на Всеукраїнському огляді-конкурсі центрів народної творчості та культурно-освітньої роботи.

У роботі семінару взяли участь директори районних будинків культури, керівники народних самодіяльних колективів та директор Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Надія Заваліна з працівниками. Учасники обмінялися досвідом роботи, обговорили нагальні проблеми в галузі культури та шляхи їх вирішення.

Гості мали нагоду ознайомитися з експонатами Обласного музею аматорського мистецтва Закарпаття, який створений у 2010 році з ініціативи директора Центру Володимира Рудейчука, відвідали Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту, Закарпатський краєзнавчий музей, де й поспілкувалися з начальником управління культури Закарпатської ОДА Юрієм Глебою. У рамках візиту вони побували у селі Кам’яниця Ужгородського району, де ознайомилися з досвідом роботи працівників будинку культури села (директор Віра Стегура). До речі, у 2011 році заклад культури став переможцем Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, виборовши друге місце.

У місті Берегово учасники семінару вивчали досвід роботи клубних закладів національних меншин Берегівського району, подивились концерт художньої самодіяльності, що залишив незабутні враження від колоритних запальних угорських танців. На завершення візиту, наступного дня, вони зустрілися із працівниками культури Тячівщини, ознайомились із роботою Тячівського районного будинку культури (директор Василь Барановський), що 2009 року за результатами обласного огляду-конкурсу районних та міських будинків культури і методичних центрів був визнаний найкращим.

Організатори також влаштували гостям гарний відпочинок на термальних басейнах у Берегові та солених озерах у Солотвині, а також екскурсію до дерев’яної церкви Вознесіння Господнього в селі Ясіня, яка увійшла до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Додому гості їхали з подарунками від Центру культури, а це – література про аматорське мистецтво Закарпаття, щоквартальний вісник “Культурологічні джерела” та сувеніри, виконані відомою ужгородською майстринею Марією Купарь.

Володимир Мишанич для Закарпаття онлайн

05 липня 2013р.

Теги: Чернігів, культура

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини