Ефект від діяльності закарпатських «антимонопольників» становить 2,253 млн грн

В обласному центрі Закарпаття, голова Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Петро Харченко зустрівся із журналістами

Ефект від діяльності закарпатських «антимонопольників» становить 2,253 млн грн

Сьогодні, 16 квітня, в Ужгороді,  голова  Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Петро Харченко зустрівся із медійниками краю.

На брифінгу,  П.Харченко  розповів журналістам про роботу Відділення упродовж  І кварталу поточного року та повідомив про заходи, що вживаються Відділенням по попередженню та недопущенню порушень законодавства про захист економічної конкуренції в регіоні.

За словами Петра Харченка, за  І квартал  сього року  територіальним відділенням розглянуто 20 заяв, скаргу та звернення з приводу порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

За результатами перевірок суб’єктів господарювання, розгляду заяв, скарг, звернень юридичних і фізичних осіб та з власної ініціативи територіальним відділенням розглянуто 9 справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

За результатами розгляду справ припинено 11 порушень законодавства про захист економічної конкуренції, в тому числі: 9 порушень у вигляді зловживань монопольним (домінуючим) становищем на ринках: платних адміністративних земельно-кадастрових послуг; ритуальних послуг; платних послуг з проведення фітосанітарних процедур та видачі фітосанітарного і карантинного сертифікатів; послуг з перевірки (обстеження) технічного стану димових і вентиляційних каналів; 1 порушення у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, яке стосуються відмови у створенню ритуальної служби.

Внаслідок надання рекомендацій припинено 16 дій, що містили ознаки   порушень законодавства про захист економічної конкуренції (стаття 46 Закону України “Про захист економічної конкуренції”), в тому числі: 1 у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем, 11 у вигляді антиконкурентних дій органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю та 4 у вигляді недобросовісної конкуренції, які стосуються недобросовісної реклами.

З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції надавались рекомендації 12 суб’єктам господарювання, які діють на ринках лікарських засобів щодо недопущення необґрунтованого підвищення  цін в період захворювання на ГРВІ.

За І квартал 2013 року на порушників законодавства про захист економічної конкуренції накладено штрафів на загальну суму 51,00 тис.грн.

Сума коштів, сплачених до Державного бюджету внаслідок припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції склала 74,00 тис.грн.

Економічний ефект внаслідок припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції склав 2253,00 тис. грн.

За результатами розглянутих справ та наданих рекомендацій: скасовано плату у розмірі 25,000 тис.грн. та 35,000 тис. грн. на рік за розміщення антенно-фрідерних пристроїв на висоті до 35 м та понад 35 м в м.Ужгород; знижено тарифи на ритуальні послуги (копання могили) в м. Ужгород на 30,07 грн. (451,07 – 421,00), − говорить  голова  Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

На брифінгу, Петро Харченко розповів і про те, що  цьогоріч у І кварталі робота Закарпатського обласного територіального відділення АМКУ була направлена  на посилення контролю за діяльністю природних монополій, запобігання антиконкурентним діям органів державної влади та органів місцевого самоврядування, недобросовісній конкуренції, поширення та популяризація серед суб’єктів господарювання та споживачів інформації про конкуренційне законодавство. 

− Основна увага територіального відділення у цьому році буде зосереджена на ринках реалізації лікарських засобів, підключення об’єктів містобудування до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення; збору, вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів; супутніх послуг при наданні адміністративних послуг, ритуальних послуг, − акцентує голова  Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Тетяна Горянка для Закарпаття онлайн

16 квітня 2013р.

Теги: антимонопольний, АМКУ

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини