Закарпатська ДПА провела семінар для платників податків Берегівщини

У 2007 році набрав чинності ряд змін у податковому та митному законодавстві. Представниками Державної податкової адміністрації у Закарпатській області, Виноградівської митниці, Закарпатської торгово-промислової палати було проведено семінар для платників податків Берегівщини.

Закарпатська ДПА провела семінар для платників податків БерегівщиниЙшлося про зміни в оподаткуванні прибутку підприємств, в нарахуванні та сплаті податку на додану вартість, про проект Податкового кодексу України та про переваги подання податкової звітності в електронному вигляді, зміни в митному оформленні товарів.

В роботі семінару взяли участь перший заступник начальника Берегівської ОДПІ Емма Моца, голова територіального відділення АПП України Марта Волощук, головний державний податковий інспектор відділу масово-роз”яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Закарпатській області Єва Мойшевич, начальник відділу митного оформлення Виноградівської митниці Артур Дубляк, президент Закарпатської ТПП Отто Ковчар.

Семінар відкрила перший заступник начальника Берегівської ОДПІ Емма Моца, яка зазначила, що під час проведення семінару буде обговорено зміни у податковому законодавстві, окремі положення проекту Податкового кодексу України, питання подання податкової звітності в електронному вигляді та зміни в митному законодавстві.

Марта Волощук відзначила, що активне громадське обговорення, а згодом і прийняття Податкового кодексу забезпечить регламентацію податкових відносин нормами тільки одного кодифікованого акту, а не великою кількістю законодавчих та нормативних документів, ухвалених органами державної влади та місцевого самоврядування і дозволить краще орієнтуватись у нормах з оподаткування як органам державної податкової служби, так і платникам податків.

У ході роботи Єва Мойшевич детально зупинилися на змінах у податковому законодавстві України стосовно оподаткування прибутку підприємств. Вона розповіла про обмеження перенесення збитків, що значилися в обліку платника податку на 1 січня 2006 року і не були погашені упродовж минулого року. Також було звернуто увагу на особливості сплати частини прибутку (доходу) до Державного бюджету України у 2007 році.

Йшлося про зміни при нарахуванні та сплаті податку на додану вартість у 2007 році, а саме про бюджетне відшкодування, формування податкового кредиту та використання векселів при імпорті товарів.

Далі фахівець ДПА в Закарпатській області зупинилася на суттєвих змінах, що передбачені у проекті Податкового кодексу України на користь платників податків, а саме з моменту введення в дію Податкового кодексу відбудеться поетапне зниження загальної ставки податку на прибуток з 25% до 20%, ставки ПДВ з 20% до 17%.

Позитивним при розробці Податкового кодексу є те, що не змінено статус платника фіксованого сільськогосподарського податку (ФСП) як юридичної особи. Упорядковано ставки ФСП, які складають: для ріллі, сіножатей та пасовищ – 0,15% до їх грошової оцінки; для багаторічних насаджень – 0,09; для земель водного фонду, які використовуються рибницькими, рибальськими та риболовецькими господарствами для розведення, вирощування та вилову риби у внутрішніх водоймах – 0,45% грошової оцінки одиниці площі ріллі по областях та АР Крим.

Для фізичних осіб-підприємців, з метою уніфікації, передбачається об’єднати єдиний та фіксований податки, які дублювали один одного, та встановити загальний, узявши за основу єдиний податок. При цьому, ставки податку пропонується встановити у фіксованому розмірі від 20 до 200 гривень, тобто на рівні, встановлених діючим законодавством. Крім того, переглянуто розмір надбавки, яка застосовується до ставок єдиного податку і сьогодні становить 50% за кожного найманого працівника фізичної особи – платника податку. Передбачено зниження такої ставки до 20%.

Для суб”єктів малого підприємництва – юридичних осіб передбачається зменшення розміру відсоткових ставок єдиного податку у два рази (із 6 та 10 до 3 та 5) з одночасним введенням єдиного соціального внеску.

Єва Мойшевич також розповіла платникам про принципи та переваги подання звітності в електронному вигляді.

Отто Ковчар окреслив основні напрями діяльності Закарпатської ТПП щодо сприяння розвитку зовнішньоекономічної та підприємницької діяльності підприємств області. Він також акцентував, що учасники ЗЕД Берегівщини – одні з найкращих.

Начальник відділу митного оформлення Виноградівської митниці Артур Дубляр розповів про зміни в митному законодавстві України щодо митного оформлення товарів, автотранспортних засобів, які ввозяться в Україну та вивозяться за її межі.

Насамкінець фахівці відповідали на запитання учасників семінару. Платники податків безкоштовно отримали методичну літературу: “Податковий кодекс України: європейський вимір відносин бізнесу і держави”, “Подаємо податкову звітність в електронному вигляді”.

Шановні платники податків, проект Податкового кодексу України, програмне забезпечення для подання податкової звітності в електронному вигляді розміщені на web – сайтах ДПА України (www.sta.gov.ua) та ДПА у Закарпатській області (www.dpa.uzhorod.ua).
За матеріалами Берегівської ОДПІ
11 липня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини