Павло Балога: "Я здійснив тактичний хід – увійшов у фракцію Партії регіонів на один день"

Формально Павло Балога ще залишається членом фракції Партії регіонів. Брат колишнього глави МНС в уряді Миколи Азарова виграв округ на Закарпатті, проте його виграш майже «забрали» в судах. Балогам вдалося відстояти перемогу Павла, але на першому ж засіданні парламенту він увійшов до фракції Партії регіонів. Хоча вже наступного дня оприлюднив заяву про вихід з фракції.

Павло Балога: "Я здійснив тактичний хід – увійшов у фракцію Партії регіонів на один день"

8 лютого 2013 року Вищий адміністративний суд України позбавив Павла Балогу мандата нібито через порушення на виборах, хоча всі позовні строки давно пройшли. В Конституції не було передбачено такої підстави, а тому Рибак зібрав підписи регіоналів та попросив КС роз’яснити ситуацію. На тому ситуацію заморозили.

В той же час, заява Балоги про вихід з фракції Рибаком так і не була зачитана, а нещодавно стало відомо, що вона зникла. Одразу почали говорити, що сталося це в обмін на те, щоб КС не позбавляв Павла Балогу мандата.

Проведення Партією регіонів засідань поза межами Ради – це зоопарк

Павле Івановичу, ваша фракція в четвер проводила скандальне засідання Верховної Ради на Банковій. Розкажіть, коли вам повідомили про такі плани?

Мене ж там не було. Це ви кажете, що я є членом їхньої фракції. Я давно подав документи на вихід, але якщо апарат Верховної Ради не вміє працювати, тому це питання не до мене.

Проведення Партією регіонів якихось засідань парламенту десь поза межами Верховної Ради – це більше схоже на зоопарк. Якщо в них є більшість, то хай зроблять так, щоб опозиція не потрапила в парламент і зал засідань. А так вони самі ховаються по якихось хлівах.

Я не знав заздалегідь про це засідання. З представниками Партії регіонів ні на які теми, ні про які «міжсобойчики» не розмовляю.

Формально ви ж таки член фракції. Що, зовсім ніякої участі в її житті не берете?

Ніякої участі в житті фракції Партії регіонів не беру. Подивіться на сайт Верховної Ради і як я голосую. За регламентом мою заяву про вихід з Партії регіонів має оголосити голова Верховної Ради. Є в мене такий важіль, щоб я міг його змусити це зробити? На пана Рибака, зважаючи на його вік і поважність, я не можу натиснути і змусити зачитати заяву.

Підписана мною заява була подана в апарат ВР, її копія викладена в Інтернет – це всі бачили. Якщо вони кажуть, що вона загубилася, то щоб так більше не було, і щоб КС по мені легше приймав рішення, продублюю заяву про вихід з фракції ПР.

Коли зробите це?

Перед наступним пленарним засіданням. Ви ж бачите, що цілий тиждень робилися різні зриви роботи представниками Партії регіонів, щоб не призначати вибори в Києві. Роботи як такої не було. Якщо пам’ятаєте, інформація, що моя заява загубилась десь в апараті, була в середу, а з цього дня роботи вже не було. Тому до наступного засідання я напишу таку ж заяву, пришлю її поштою на апарат Верховної Ради листом з повідомленням. Щоб були докази того, що заява пішла. Хоча мого слова не вистачає, щоб вірити, що я подавав заяву про вихід з фракції?

Власне, в четвер в кінозалі на Банковій були зачитані заяви чотирьох членів «Батьківщини» про вихід з фракції. Ви дізнавалися реальні причини того, чому не зачитали вашу?

Я пройшов в Раду в окрузі. Вони платили за місце в списку «Батьківщини». Тепер лідери пожинають плоди. Вважаю, що моя заява у Рибака є, але їм зараз не вигідно її озвучувати.

Чому?

Мій юридичний статус народного депутата підвішений Конституційним судом, там подання перебуває. Тож регіонали хотіли б мене позбавити мандата як представника Партії регіонів. Розумієте, щоб це виглядало для заходу, що вони своїх б’ють, а не чужих. Тому вони під будь-якими приводами робитимуть все так, щоб я рахувався у їх фракції.

Є ще версія, що ціна компромісу, аби вас не позбавили мандата, - ви більше не наполягаєте на виході, а фракція офіційно не лишиться бійця. Адже вихід з фракції для них буде певним чином ганебним…

Я обирався не від Партії регіонів. В мене був конкурент від ПР, який у суді старався «віджати» мою перемогу. Я ж жодної скарги на представника ПР не подавав. Та й не мала б вона успіху в наших судах. Тому мене в цьому плані не треба поєднувати з Домбровським. У влади був розрахунок – поставити мене в один ряд з ним. Я не ходив по судам і не звертався в Адміністративний суд, щоб у опонента забрали перемогу, а Домбровський так зробив.

Аби я зараз подав заяву, щоб когось з опозиційних депутатів позбавили мандата, мене б не почули, а пана Кармазина таки почули. Такі суди у нас.

Після рішення ВАСУ про позбавлення вас мандата ви спілкувалися з Кармазіним?

Ні. Я цю людину знаю особисто з 2000 року. Він в минулому був хорошим правоохоронцем і спікером-оратором в парламенті. Але я ніколи не думав, що Кармазіна використають як пристрій для кохання багаторазового використання. З такими пристроями я справу ніколи мати не буду.

Була домовленість: увійду у фракцію Партії регіонів - припиняться суди

Розкажіть, навіщо ви вступили у фракцію Партії регіонів, щоб потім з боями з неї виходити?

В мене була домовленість: якщо я увійду у фракцію Партії регіонів, то всі суди, які забирали мою перемогу на окрузі, припиняться. Я чесно виграв вибори, вони намагалися цю перемогу забрати. Що я мав робити? Я здійснив розумний тактичний хід – увійшов у фракцію Партії регіонів на один день. Знаєте, за всю історію України принаймні живим з Партії регіонів ніхто не виходив. А я зробив це в перший день роботи. Я їх поставив в такі умови, в які вони мене поставили в день підрахунку голосів на виборах. Тобто – це була моя помста, хоча батьки мене мстити не вчили. Але ж я зробив свій хід. Я розумів ризики такого ходу, але зробив так.

Але ж донецькі такого не прощають…

Яка різниця, хто вони, Донецьк є у складі України. Вони ж зі мною як тоді чинили? Навіщо вони на мене судами пішли, забирали законну перемогу. Я ж не є людиною, яка є ворогом Партії регіонів, комуністам або опозиції. На питання голосування я дивлюсь тільки з точки зору користі суспільству. Мені без різниці, хто подає проекти.

Тобто, позбавлення вас мандата є помстою за ваш вихід з фракції і те, що обдурили регіоналів?

Якщо говорити донецьким терміном, то можна сказати, що я «терпіла». Так, будь ласка, це, що вони зі мною зробили, принесло користь мені чи їм? Я думаю, що мені. Господь на моїй стороні. Вони розумних кроків по мені не зробили, а зробили дурницю з позбавленням мандата. Цей же крок мене і захищає.

На якому етапі подання в Конституційний суд, який має витлумачити, чи ВАСУ законно забрав у вас мандат?

Перед поданням до КС збиралися підписи. Жоден підпис під документом не поставили представники інших фракцій, окрім Партії регіонів. В Конституційному суді явно більше прихильників Партії регіонів, ніж Павла Балоги. Тому не знаю, що там відбувається. Думаю, це звичайний підвіс мене за «одне ребро», щоб потім було легше розмовляти. Але мені все одно, я за мандат не тримаюсь. Хочуть позбавляти – хай, я не витрачав кошти як Засуха – по 5-10 мільйонів, щоб мені треба було відпрацьовувати. Якби не намагалися на мене це повісити – я не підкуповував виборців.

У вас є інформація, на вас готують якісь кримінальні справи, щоб дати їм хід після позбавлення мандата?

Будь ласка, хай готують.

Не жалкуєте, що проголосували за Володимира Рибака на посаду спікера, дивлячись на його методи маніпулювання парламентом?

Ні. Як ви бачили, за Калетніка я не голосував, за прем’єра не голосував. До пана Рибака у мене є старий борг. Він єдиний з Партії регіонів допомагав нам, коли був «бєспрєдєл» в 2002 році в місті Мукачево. Ви пам’ятаєте ті вибори. Він єдиний став тоді на захист нас і назвав все повним беззаконням. Тому я за нього проголосував – маю перед ним особисте зобов’язання, а не як перед представником Партії регіонів. Цю людину я поважаю.

Що Рибаком у позбавленні Власенка мандата було зроблено незаконно?

Як оціните те, що він робив з виїзним засіданням Ради, як позбавляв Власенка мандата?

Скажіть мені, що Рибаком у позбавленні Власенка мандата було зроблено незаконно? Звичайно, там було зроблено не правильно. Але якби я суміщав посаду, то мені б сказали – ти ж ідіот. Чому один з найкращих юристів країни не знає, що в Конституції заборонено суміщати посаду?

Почекайте – комітет сфальсифікував засідання і подання по Власенку, а Рибак, знаючи це – передав його в суд…

Це правда. Якщо оцінювати цю дію, то на його місці я б дав усім депутатам місяць, а через місяць регламентний комітет має подавати звернення в ВАСУ. Якби Рибак так зробив, то виглядав би красивою людиною.

У вас є якісь людські стосунки з Рибаком, спілкуєтесь з ним?

Мої стосунки людські виключно в плані: «Доброго дня, до побачення». Зі свого питання я у нього дізнавався, чому він те робив. Він мені не зміг відповісти, натомість сказав, що будуть збирати підписи і звертатися в КС. Я відповів - як хочете. Але нас це не посварило. Я ж розумів звідки ноги ростуть і що голова Верховної Ради до цього має мало стосунку.

Є думка, що Рибак вам допоміг зверненням в КС…

Скажіть, чим?

Спустив справу на гальмах, не оголосив позбавлення вас мандата на засіданні ВР…

КС не має права трактувати рішення судів, вони можуть трактувати тільки закони – суперечать чи ні Конституції. В мене ж ситуація не як у Власенка, я обраний на окрузі. Рішення ВАСУ по мені не може виконати ні ЦВК, ні Верховна Рада. Вакууму влади, за Конституцією, не буває. Щоб призначити вибори в окрузі – треба це питання поставити на голосування. Я хочу побачити, скільки регіоналів будуть позбавляти мене мандата. І що чекає завтра їх.

Ви як бачите свою роботу в парламенті – хилитесь до опозиції чи ні. Як тільки приймали присягу, ваш брат Віктор Балога казав – подивимось до квітня, як воно піде. Вже квітень, що плануєте?

Щоб вам сказати тактовно. Мій брат йшов по 69 окрузі, я - по 71. Так, це одна область, але різні райони. Це різні думки і різні люди. Якщо мій брат висловлюється, то це його «отсебятіна». Я маю свою думку. Якщо мені треба проконсультуватися, я розумію, що він має великий політичний досвід. Але це не значить, що рішення буде прийняте однозначно так, як закінчиться консультація. По-друге, я ніколи ні до кого не хилюсь. На виборах у мене були опоненти і від «Батьківщини», і від «Удару», і від комуністів, і від Партії регіонів.

Скажіть мені, будь ласка, кому я що винен? Нікому, так чого хилитися в якийсь бік? Я говорю одне: я ішов як мажоритарник і не хочу належати до жодної з фракцій, я просто не готовий до фракційних дисциплін.

На місяць-два вперед дивитися, бачачи, що ми більше ста днів працюємо і реальної роботи, окрім того, що попризначали в містах і селах вибори, нічого не зробили. Я так розумію, що є вказівка з Банкової деградувати цей парламент – тоді вони можуть працювати по старим законами, а нові нам не потрібно приймати.

Зараз багато говорять про новостворювану фракцію на базі «тушок». Вам не пропонували до неї перейти?

Я в минулому керував досить великим свинокомплексом у складі свого підприємства – от там я знаю, що таке «тушка». А в житті ніколи «тушкою» не був і будь-які створення, групи мене не цікавлять. Я хочу приймати рішення ситуативно, якщо воно приносить користь суспільства. Я досить самостійна і забезпечена людина, щоб ходити по парламенту і по Києву й робити неправильну біографію для своїх дітей. Ні з ким об’єднуватись заради наживи або якогось впливу не збираюсь. Це мене не цікавить.

Зараз в парламенті є ви, ваш брат, двоюрідний брат, багато ваших родичів в Закарпатській обласній раді. Вам, мабуть, часто кажуть, що це схоже на сицилійський клан. Це нормально, на ваш погляд?

Звичайно. На сьогодні існує два види виборів – пропорційні і одномандатні. Ми що – як Табалови увійшли в Верховну Раду – по списку тієї чи іншої партії? Ми взяли округ, відпрацювали і потрапили в парламент. Те ж саме трапилось на виборах в облраду. Чому якщо я, вибувши з Іршавського округу, повинен пускати туди якусь іншу людину, якій я не довіряю.

фото: kievskaya.com.ua

Все одно люди звертаються до мене, тож звичайно, що я попросив представника нашої родини, щоб він там був. За цей округ я, як депутат Верховної Ради, буду відповідати і не хотів би, щоб від місцевого самоврядування там були якісь люди, яким я не довіряю.

А те, що розмовляють про клани, то якщо наша сім’я вас так цікавить, треба більше звернути журналістську увагу і подивитися, як ми живемо і спілкуємося. Що ми від кого в цій державі забрали або не забрали. Як ви бачите, то в нас біографія чиста і ніхто не може показати на нас пальцем, нібито ми створили комусь такі умови, що через них людина потрапила до тюрми або його збила машина. Не приведи Господь.

Сьогодні народ до виборів не має відношення. А реально ми у часах комунізму, де хто рахує, той і прав

Закарпатська облрада – одна з чотирьох, яку не контролює Партія регіонів. Як ви вважаєте, цей стан речей збережеться ще півроку-рік?

Якщо Партія регіонів хоче контролювати цю обласну раду, то скажіть, будь ласка, а з якими коштами вони хочуть її контролювати? З тими, які ідуть сьогодні на Дніпропетровськ і Донецьк? Чесно кажучи, це є торбина без ручки – її важко кинути і важко нести. Якщо були б претензії, що ми облрадою керуємо неправильно або якось упереджено, ми готові уступити місце будь-якому представнику Партії регіонів і нехай керує. Це буде правильно, але треба тоді нести повну відповідальність за стан речей, які відбуваються в Закарпатській області.

Ми знаємо, що може бути призначений референдум щодо змін Конституції. А в ньому активну участь приймає керівник облради, який фактично призначає членів виборчих дільниць. Як ви ставитесь до такого референдуму?

Негативно ставимося, але, чесно кажучи, якщо цей референдум буде призначено в рамках закону, то, звичайно, обласна рада зробить, як треба по закону. Але я скажу більше – результати референдуму підбиваються протягом десяти днів і за цей час можна будь-що зробити. Але мене одне радує – результати будь-якого референдуму мають бути затверджені Верховною Радою.

В тому то й справа, що не треба. Всі пам’ятають 2000-й рік і референдум, коли Закарпаття дало за побажання Кучми 101%.

Я розумію, в чий город ви камінь кидаєте, але скажу одне – результат референдуму до Закарпаття відношення не мав. А якщо зараз ЦВК порахує і покаже вам протокол, ви зможете його оспорити? Немає сенсу. Зараз всі комісії створюються так, щоб вони писали, що хотіли. Сьогодні народ як джерело прямої влади до виборів не має відношення. Вибори зараз проводяться для пафосу і ідіотизму, щоб зробити шоу і потратити державні кошти. А реально ми у часах комунізму, де хто рахує, той і прав.

Ви провели лише двох своїх людей в облраду, а чому інші округи фактично віддали «регіоналам»?

Не віддали, була інша ситуація. Ми як культурні люди хотіли сказати опозиції, що готові домовлятися не тільки на великому рівні, а й на маленькому. І за проханням «Батьківщини» пустили їх по третьому округу, «Фронт змін» пропустили по Виноградівському округу, «Удар» – по Ужгородському. Однак, щиро кажучи, окрім Виноградівщини, ми могли провести без проблем чотирьох чоловік залізно – ще по Ужгороду і по Мукачівському району. Але ми віддали їх опозиції, і вони всі програли.

Зараз на вашій родині є якійсь кримінальні справи, щоб мати змогу тиснути?

Немає справ, і нема жодного тиску влади. Коли по мені була ситуація, це було десь за тиждень до саміту «Україна – ЄС». Оточення глави держави просто підсунуло йому свиню до тієї зустрічі. Воно було зроблено невдало, щоб не склалася якась хороша уява про державу Україну – що тут є «беспредєл» і тому подібне. А якби були наслідки по кримінальним справам, то я б зрозумів, що це ланки одного ланцюга. На даний момент я тиску не відчуваю – ніхто мені не дзвонить, жодних погроз немає. А рішення ВАСУ, як я і казав, постараються забути – в парламенті вважається ознакою поганого тону навіть про це розмовляти.

Віталій Червоненко, «Главком»

08 квітня 2013р.

Теги: Павло Балога

Коментарі

ЛОЦИ 2013-04-09 / 08:32:22
Ті політики чудні такі і нерозумні. Тактика у них. От уявіть собі, я в четвер маю різати свиню, і прийдуть до мене люди (свого роду така собі коаліція). От зійдуться різник, помічник, я, тьоща, тесть у 4 ранку і рушаться до стайні. А я тут їм: - Ха-ха-ха. Це у мене тактика така. Я виходжу з вашої коаліції. Постає питання: - Що робити? Свиня ж є засобом існування, а коаліція розійдеться, то не знати, чим жити буде. От і буде коаліція шукати газду, в котрого тоже є свиня, а ще краще, більше свиней, і одну зарізати йому буде абсолютно не значимо. А що робить той, що пошкодував свиню для коаліції? Він мусить шукати інших сусідів і різників, деколи навіть іншу тьощу і тестя, бо ж свині не вічні, їх різати - соцальна необхідність.

севлюшський 2013-04-09 / 02:08:10
Насправді, горе регіону, що його в парламенті представляє така дебілотп, як бушко, Ковач і Блюк. Ото справді біда. А Павла ся лишіт - молодий, але, видко, добрий челядник.

Шоні 2013-04-08 / 23:00:05
Давно не читав подібного маразму. Він зробив тактичний хід! Дитячий садочок. Павлик "Морозов" зробив те , що брат Вітько наказав. І домовлявся не Павлик , а Вітько з Петьовкою. І як завжди обійцяли гори та доли аби мандат куплений за 200 гривеники не пролетів повз! Ну купив виборця з потрохами, так сиди і мовчи ,а не розказуй про чесну перемогу. Яка кому зараз різниця хто і як переміг? Для чого народ смішити? Читаю це "откровення" і не можу втриматись від сміху. Таке враження наче журналіст спілкується із хлопчиськом на рівні шостого класу. Він зробив тактичний хід!!! Він помстився!!! Горе цій країні, якщо в законодавчому органі депутати з подібним інтелектуальним рівнем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

гість 2013-04-08 / 21:09:51


Анонімний проксі. Коментар видалено. Адмін


виборець 2013-04-08 / 20:51:22
пізно виправдовуватися. які б аргументи він зараз не знаходив, а про угоду між балогами і регіоналами було добре відомо одразу після виборів. такою була ціна перемоги павла. і тепер подібні інтерв"ю виглядають трохи смішно

Гуцул 2013-04-08 / 20:04:18


Хамство.Коментар видалено. Адмін


мукачівець 2013-04-08 / 19:41:07


Тролінг. Коментар видалено. Адмін


Це повний п... 2013-04-08 / 14:10:40


Хамство. Коментар видалено. Адмін


L_C 2013-04-08 / 14:09:50
Дуже цікаве, дотепне інтерв’ю. Як би хотілося, щоб воно було живе, усне, перед відеокамерою. :)
Але позиція вражає. Перепрошую, дуже нагадує вислів "Один раз - ще не ...". Або (з Фейсбуку) - "Один день - ще не зовсім олень".

виборець 2013-04-08 / 13:41:00

За логікою «пацана» - все правильно.
Але що це має спільного з європейськими нормами виборчого процесу, законотворчістю, моральними цінностями, відповідальністю перед виборцями?

Demon Killer 2013-04-08 / 13:36:44
Павло Балога: "Я здійснив розумний тактичний хід – увійшов у фракцію Партії регіонів на один день". У 2010 році його брат Віктор Балога разом з Ющенком та іже з ними також зробив розумний тактичний хід - підтримав Януковича проти Тимошенко на виборах президента. Тепер український народ завдяки їм має і Януковича, і Азарова, і Табачника, які не збираються віддавати владу ні розумним тактикам, ні нерозумним стратегам. А Віктор Балога після розумного тактичного ходу навіть міністром побув. Тепер чекаємо нових розумних тактичних ходів.
Наприклад, чим не розумно: "На пана Рибака, зважаючи на його вік і поважність, я не можу натиснути і змусити зачитати заяву." Звичайно, пан Рибак - поважна людина, а не якась там посадова особа, яка має певні обов'язки. Тому нічого на нього тиснути, хоч би як він порушував регламент. Зважаючи на його вік і поважність, пан Павло Балога йому дозволить усе. Очевидно, його вповноважили на це виборці округу (адже він не купив місце у партійному списку, як половина Верховної Ради, що пройшла за списками).
Ми не зовсім тупі і розуміємо, що у реальній політиці доводиться домовлятися навіть з ворогами, доводиться часом нехтувати і правилами, і поняттями. Але навіщо про це говорити так відверто і цинічно, виставляючи себе на посміховисько? Невже це теж "розумний тактичний хід" для нерозумних читачів, здатних проковтнути будь-що і захоплюватись розумним героєм-тактиком?

гарантуй 2013-04-08 / 13:33:23
Це так мудро і звично ... Як в молоді роки... Забіг в автобус , зібрав "данину" і чекати наступний... Потім все награбоване про...ти в чарді і розповідати що то не він і не на довго

севлюшському 2013-04-08 / 13:28:01
нехай буде по вашому: раз бушки-ледиди крадуть, то спокійно балоги на то дивитись не можуть. А ще: то дуже по-європейськи: зайти на один день до РигоАналов і вийти! - а потім в тому щиро зізнатися. Амінь!

севлюшський 2013-04-08 / 12:42:28


Полізли бушковсько-ледидівські "поштарі"... :-) А нічо, що ви Україну без кінця продаєте і дерибаните? Я тут Павла повністю розумію і виправдовую: з вовками жити - по-вовчому вити. Регіонали його пресували - він їх вставив.


поштар 2013-04-08 / 12:32:50
...так можна і неньку продати. Не надовго - на 24 години. Дорого.

Золотарьово 2013-04-08 / 12:28:28
Тримайтеся Павло Івановичу Ми з Вами

сорри 2013-04-08 / 12:24:18
Нарешті чесно і відверто сказано про те, що всі і так здогадувалися. Давно треба було так сказати.

Ну і, звичайно, радує різкість по відношенню до ПР. :)

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини