УУБА заявила про чергові провокації щодо вищого духовного навчального закладу УПЦ

З цього приводу прес-служба УУБА-КаУ оприлюднила офіційну заяву

УУБА заявила про чергові провокації щодо вищого духовного навчального закладу УПЦ

Заява прес-служби Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви у звязку із відкритими провокаціями щодо вищого духовного навчального закладу УПЦ

Днями на наближеному до керівництва Ужгородської міської ради (голова Віктор Погорелов) сайті «*******» та сайті Ужгородського міського депутата, визнаного у судовому порядку корупціонером, Івана Волошина «*******» було поширено неправдиві матеріали щодо Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви та її ректора професора, архімандрита Віктора (Бедь).

За повідомленням зловмисників, читачам було повідомлено неправдиву інформацію нібито про те, що ректор академії та сама академія скликає в місті Ужгороді на 26 березня ц.р. мітинг-протест проти керівництва Ужгородської міської ради на умовах оплати тим, хто візьме у ньому участь.

Для надання ознак легітимності даному неправдивому повідомленню, членами організованої корупційно-злочинної групи було створено фальшивий сайт-клон в соціальній мережй «Фейсбук» під іменем архімандрита Віктора (Бедь). Даний сайт-клон не має до ректора УУБА-КаУ жодного відношення, але на цьому сайті зловмисники розмістили неправдиве оголошення від імені Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви, що в подальшому було перенесено на сайти «*****», «*******» та інші.

Окрім того, на сьогодні директором Департаменту майна міста Ужгородської міської ради Олексієм Касперовим (кумом сина ужгородського мера – Андрія Погорелова) поширено інформацію про те, що об'єкт «Корона» (після десятиденного захоплення невідомими особами на чолі із О.Касперовим) нібито пошкоджений попереднім орендарем.

В зв'язку із вищевикладеним, прес-служба УУБА-КаУ уповноважена заявити наступне:

1. Інформація про скликання Ужгородською українською богословською академією імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви мітингу-протесту проти керівництва Ужгородської міської ради на 26 березня 2013 року є неправдивою та поширена представниками організованого корупційно-злочинного угрупування, що прикривається Ужгородською міською радою з метою уникнення відповідальності за спробу незаконної (злочинної) при(х)ватизації приміщень комплексу «Корона» (м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7), в яких раніше, до рейдерського захоплення, було розміщено академію.

2. Сайти-клони в соціальних мережах, зокрема і на «Фейсбук», фальшиво створені зловмисниками під іменем архімандрита Віктора (Бедь) і на яких було розміщено інформацію про скликання не правдивого мітингу чи розміщено інші безглуздя, ніякого відношення до ректора УУБА-КаУ професора, архімандрита Віктора (Бедь) не мали і не мають.

Дійсний сайт архімандрита Віктора (Бедь) в соціальних мережах «Фейсбук» розміщується за електронною адресою
http://www.facebook.com/index.php?lh=f239a100272463f1931e389943ba7e45 і його зміст свідчить про те, що вищезазначені сайти «****» та «*********» розмістили в ЗМІ відверто неправдиву інформацію.

3. Як уже раніше повідомлялось, ввечері 15 березня, та у ніч з 15 по 16 березня 2013 року, невідома група осіб (в кількості до 30 чоловік) під керівництвом директора Департаменту майна міста Ужгородської міської ради Олексія Касперова, поламавши вхідні двері та видаливши офіційного охоронника, увірвалась до приміщень комплексу «Корна» (м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7) та закрились із середини. Незаконне захоплення приміщень комплексу «Корона» відбулось без представників Державної виконавчої служби та без представників орендаря, зокрема і суборендарів УУБА-КаУ. В подальшому дана група невідомих осіб перекрила доступ орендаря та суборендарів до вищезазначених приміщень, забила фанерою вікна, заварила залізними листами ворота та розпочала в середині приміщень незрозумілі ремонтно-будівельні роботи, як на тепер зрозуміло – провела внутрішнє руйнування приміщень.

Про дані незаконні дії представниками вище зазначеного Департаменту Ужгородської міської ради керівництвом орендаря ПП «Коруна» та суборендаря УУБА-КаУ було своєчасно і належним чином проінформовано правоохоронні органи, зокрема і щодо факту проведення зловмисниками недозволених будівельно-руйнівних робіт.

4. Прикро, що такі ганебні, провокаційні і антицерковні дії вчиняються особами які мають відношення до Ужгородської міської влади і в дні Великого посту.
Та сподіваємось, що в даній ситуації правоохоронні органи дадуть свою належну оцінку діяльності в місті організованій корупційно-злочинній групі, що свою антицерковну та антигромадську діяльність відверто спрямувала проти інтересів усієї ужгородської громади, православних віруючих і суспільства. А по завершенні весняного періоду, можливо, і природні процеси позитивно вплинуть на, наразі, буйний вияв активності зловмисників.

В дні Великого посту, закликаємо Господнє благословення на всіх нас і просимо Спасителя Нашого Ісуса Христа та Пресвяту Богородицю Марію молитись перед Отцем Нашим Небесним за прощення гріхів наших.

Прес-служба УУБА-КаУ

26 березня 2013р.

Теги: УУБА, Бедь, Корона, Фейсбук

Коментарі

Касперову 2013-03-28 / 22:32:44
Пропоную заколотити як в "Короні" щитами всі вікна в міськраді, а двері заварити металічними листами, щоб городяни не бачили, які бовдурі там "засідають"!

ПОВНИМ НУЛЯМ 2013-03-28 / 22:11:51
а чому таке затишшя в міській раді і департаменті??? Хто буде ремонтувати "Корону"? Вона ж вашими "стараннями" розвалюється на очах!!!Туристи хай бачать оце страхіття з заколоченими вікнами і завареними воротами, а- ля "на зоні"? І це все, що ви можете, "влада Ужгорода"???

хай знає 2013-03-27 / 22:05:54
Гонителю церкви, корупціонеру-меру Ужгорода В.Погорєлову -ганьба!!!

Ференц 2013-03-27 / 14:34:24
Бо вона то все кришує. А так залишилась сама прокуратура та й то не факт.

УжНУ 2013-03-27 / 14:32:52
Бо в долі :)

запитання 2013-03-27 / 14:24:49
ЧОМУ БЕЗДІЄ МІЛІЦІЯ?

No pasaran 2013-03-27 / 09:54:09
І ми підтримуємо! Контрреволюція Волошина-Малинича і криміналу в Закарпатті- не пройде!!!

І Волошину 2013-03-27 / 09:43:27
Підтримуємо активну позицію прокурора області А.Петруні у боротьбі з негативними явищами, як от-корупційною діяльністю І.Волошина та його оточення! ЗАКОНУ-БУТИ!!!

З.Фрейд 2013-03-27 / 09:03:22
Якщо міська влада Погорєлова сьогодні настільки слабка, що її захищати не залишилось нікому, окрім одіозних Волошина з Касперовим - з їх постійними матюками і сексуальною зхвильованістю де тільки не можна -такій "владі"залишилось недовго!

Я СКАЗАЛ! 2013-03-27 / 08:28:33
КАСПЕРОВ-GO HOME!

С.Круку 2013-03-27 / 08:21:30
Зло обовязково буде покарано-це беззаперечно

Степан Крук 2013-03-27 / 07:51:41
Питання не в матеріальному зиску від проблеми, а в юридичному вирішенні конфлікту. Зло повинно бути покаране. Якщо потрібно - і матеріально!

Ярослав Козич 2013-03-26 / 23:56:23
Я, громадянин України мешканець міста Ужгорода який віддав свій голос за підтримку міського голови Віктора Погорєлова, усвідомлюючи свою глибоку помилку та відчуваючи свою відповідальність перед містом за результати його діяльності приношу свої щирі вибачення перед рештою громадян нашого міста, які голосували за підтримку інших більш достойних кандидатів, приношу також свої щирі вибачення перед всіма віруючими в Бога християнами та іудеями, за обрання та підтримку мною кандидата який судячи з статтіей та коментарів до розміщених на окремих регіональних інтернет сайтах, власність на який в Ужгороді пов’язують з родиною Погорєлових та наближених до нього сповідує релігію яка не є ні християнською, ні іудейською або не сповідує жодної релігії.
Вважаю, принесення даних вибачень є необхідним оскільки ми стали свідками викриття справжнього та дійсного лиця ім’я якого є легіон.
Правозахисник Козич Ярослав Левкович

Степану Круку 2013-03-26 / 23:53:12
Очевидно тому, що духовні цінності є вищими за матеріальні.
Та питання Ви поставили через призму власних матеріальних інтересів.
Без образ Степане Круку.

Степан Крук 2013-03-26 / 22:20:22
Не можу зрозумыти одного. Віктор Бедь є хорошим юристом. Чому він не звернеться до суду з позовною заявою про захист честі, гідності та ділової репутації та не вимагає відшкодування моральних збитків тисяч на пятдесять. Дана заява прес-служби є возгласом у Всесвіт і не більше.

Регионал 2013-03-26 / 16:19:40
Погорелов-не позорь ПРЕЗИДЕНТА!

В.Погорєлову 2013-03-26 / 13:00:58
Якщо у Вас залишились хоч якісь якості людини-покайтесь, попросіть вибачення у церкви, ужгородців та подайте у відставку!

ужгородець 2013-03-26 / 12:34:44
Бо любить гроші точно так як люба курва

За чистоту рядов 2013-03-26 / 12:27:57
Почему Погорелов ведет себя как девушка на услужении Волошина?

всевідящеє око 2013-03-26 / 12:04:29
чому міліція жодним чином не прореагувала на багаточисельні звернення громадськості, що ввечері 15.03.2013 на машині, що належить оточенню Волошина Форд Транзит АО 05 01 АР з захопленої молодиками "Корони" вивозилось награбоване майно, а в зворотньому напрямку на цій же машині в "Корону" постачався реманент для проведення там руйнівних робіт

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини