Рішення у «корупційній справі» ужгородського депутата І. Волошина суд оголосить завтра

Сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді за головування судді Павла Микуляка відбулось чергове засідання по адміністративному провадженню щодо вчинення ужгородським депутатом Іваном Волошиним корупційного діяння.

Рішення у «корупційній справі» ужгородського депутата І. Волошина суд оголосить завтра

Сам І. Волошин на засідання не з’явився. Перед розглядом справи його представник Артур Габрієлян пред’явив суду заяву за підписом І. Волошина щодо неможливості прибуття останнього на засідання «у зв’язку із поганим станом здоров’я». На запитання судді, чим може бути підкріплена заява, А. Габрієлян повідомив, що зле І. Волошину стало сьогодні, тому підтверджень від лікаря отримати не було змоги. 

Зате з’явились на засідання усі свідки – члени конкурсної комісії з продажу майнового комплексу «Корона», викликані судом повістками. І, хоч сторона І.Волошина, звичайно ж, була проти розгляду справи і дачі свідчень без присутності І. Волошина, суддя таки прийняв рішення свідків опитати.  

Відтак всі вони, а це голова конкурсної комісії з приватизації майнового комплексу «Корона» Олексій Касперов, секретар комісії Михайло Стегура, члени комісії Денис Сабовчик, Тетяна Гончар, Ярослав Шафарь, Віталій Пекар, Оксана Каліновська свідчення дали майже аналогічні. Так, всі вони підтверджували, що із документами, які подавались на конкурс учасниками, мав змогу ознайомитись кожен із членів конкурсної комісії. Розповідали, що вголос секретарем зачитувались і бізнес-плани, які подавали на конкурс компанії-учасники, а заразом – анкетні дані про керівників кожного підприємства. 

Один зі свідків, член конкурсної комісії Ярослав Шафарь, відповідаючи на питання судді, до всього ще й озвучив цікавий момент щодо формування конкурсної комісії з продажу «Корони». За його словами,  його було включено в комісію як єдиного представника комісії з приватизації або оренди майна, а от І. Волошин увійшов у комісію за розпорядженням міського голови Віктора Погорєлова. «Рішенням однієї з сесій міськради за 2011 рік мене було включено в комісію з приватизації та оренди майна. За минулих каденцій Ужгородської міськради, до таких комісій входило до 5 депутатів, у цій каденції – тільки 1. Іван Волошин – теж депутат, секретар майнової комісії, і його було включено в комісію по приватизації з продажу майнового комплексу «Корона» на основі розпорядження міського голові. Коментувати я це не можу», – сказав Ярослав Шафарь.

Свідки також повідомили, що всі члени комісії голосували за переможця одноголосно, про майнові відносини члена комісії Івана Волошина із засновником і керівником фірми-переможця «Готель Консалтинг ЛТД» Андрієм Захарченком не знали, так само не було їм відомо і про виконавче провадження стосовно Івана Волошина.

Наприкінці розгляду справи, після заслуховування свідків, представник І.Волошина А. Габрієлян вдався до спроби переконати суд взяти за «точку відліку» терміну притягнення до адміністративної відповідальності 5 вересня 2012 року. Саме тоді, за його словами, вперше було заявлено про "підозри" в адміністративному порушенні. «У жовтні матеріали були передані до СБУ, останніх свідків представниками відомства було опитано у листопаді, а протокол про адміністративне правопорушення у вигляді вчинення корупційного діяння було складено 17 січня. Тому ми вважаємо, що «відлік» терміну притягнення до відповідальності треба починати саме з вересня, і на цей момент він вже сплив, адже складає 3 місяці», – заявив Артур Габрієлян. 

І, тим не менш, судом після заслуховування спочатку представника І.Волошина, а потім – старшого прокурора області С. Малицького, було визначено: рішення в адміністративній  справі по корупційному правопорушенню депутата Ужгородської міськради Івана Волошина буде оголошено завтра, о 14 годині. 

 
13 березня 2013р.

Теги: Волошин, корупція

Коментарі

Юристу 2013-03-14 / 09:40:42
Суть не в тому,що саме Іван платив,факт на лице,що продаж за 1/3 веальної вартості Корини було організовано за участі багатьох складових.Призначення Погореловим Волошина в комісію має і матеріальний аспект,враховуючи,що Івану списали борг в пів міліона за позитивне рішення по продажу,можна тільки догадуватись на скільки розбогатів Погорелов.А він в цій ситуації має вагомий вплив,в порівнянні з Іваном,який по суті тільки член (комісії),тобто ніхто.Але танцювали всі під музику Івана,ктру той так солодко тоді грав.І видно,люди страх втратили в корні,якщо цю аферу вирішили провернути на момент,коли сама Корона була під арештом.Максимум Корону повернуть місту,нікого не притягнуть до відповідальності.А гроші Іван так і буде довжен.От цікаво,буде наступний позов до Івана,що (після невдалої афери) все таки він ще винен 500 000,чи вже без розголосу будуть з нього ці гроші вибивати?Хоча офіційно вже мусить бути версія,що гроші віддав-інакше тюрма обом.
Іване,от ця ситуація яскравий приклад того,що носить назву ПОПАДАЛОВО.Круто)

Юрист 2013-03-14 / 08:57:53
Другу Івана
Члени комісії гроші не брали
Тим більше що пан Волошин скупий і в нього зимою снігу не випросиш
Ця людина привикла усіх використовувати задаром. І ще потім просить його дупу прикривати

Друг Івана 2013-03-14 / 07:35:51
Класно члени комісії, взяли у Волошина гроші за те щоб переміг Захарченко з своїм Проек консалтингом і самі й його злили! Ну ти Ваня реальний ЛОХ

Іван В 2013-03-13 / 20:06:47
Про що можна говорити, коли великий патріот Ужгорода, який всіми фібрами душі парафінив Погорелова пан Ратушняк, тепер з тим самим Погореловим водить таку дружбу як ні з ким, тріпло ти Сергій боїшся Погорелова, підлизуеш по....пу, стидно.

бедь 2013-03-13 / 19:29:37
Вань, де смайлик?

виборець 2013-03-13 / 18:40:56

«…з’явились на засідання усі свідки – члени конкурсної комісії з продажу майнового комплексу «Корона», викликані судом після останнього розгляду справи повістками.»

«…голова конкурсної комісії з приватизації майнового комплексу «Корона» Олексій Каспєров, секретар комісії Михайло Стегура, члени комісії Денис Сабовчик, Тетяна Гончар, Ярослав Шафарь, Віталій Пекар, Оксана Каліновська свідчення дали майже аналогічні.»
Як і анонсувалось, жодний «дохтор» під хворобу Волошина підписатися не ризикнув.

Посипалося! Погорєлов все ж таки злив Волошина. Хоч покази Я.Шафаря виявилися для нього не контрольованими, хоча і передбачуваними.

Але це краще, ніж можлива «явка з повинною».
Накопичений «досвід» за дві ходки дав взнаки, «співпраця» почалася

Вітаю, В.В., ви на вірному шляху! Але, коли вже сказали «а», тепер прийдеться дійти до кінця алфавіту…

До редакції ЗО в черговий раз з повагою.

НОВИНИ: Кримінал

21:38
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 6
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 11
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
11:22
/ 1
На Закарпатті передали до суду справу ОЗУ, що ввозило з-за кордону наркотики та торгувало ними в області
» Всі новини