Віктор Балога поспілкувався у "Проти ночі з Павлом Шереметом" (ВІДЕО)

Народний депутат України Віктор Балога став гостем програми "Проти ночі з Павлом Шереметом" на популярному каналі ТВі. Політик запевняє, що міг би й надалі співпрацювати з Януковичем, але має мрію: хоче, аби Україна вступила у Євросоюз

Віктор Балога поспілкувався у "Проти ночі з Павлом Шереметом" (ВІДЕО)

 

Народний депутат України Віктор Балога у програмі "Проти ночі з Павлом Шереметом" розказує про свій омріяний політичний проект та про володіння на Закарпатті.  

У гостях у Павла Шеремета відомий закарпатець, народний депутат, екс-міністр, екс-голова секретаріату президента Ющенка Віктор Балога.

Павло Шеремет: Я бував у Мукачевому – і почувався там як герой відомої дитячої казки. Їдеш Закарпаттям, питаєш: “А чий це замок?” “А це замок сім’ї Балоги”. Їдеш далі: “А чиї ці красиві засіяні поля?” “А це поля Віктора Івановича Балоги”. Як думаєте, перебільшують люди чи вас там просто так люблять?

Віктор Балога: Думаю, це радше іронія і жарт, ніж правда. Коли люди говорять так, то передусім з добрими намірами, з поваги до мене. Вони чудово розуміють, що і то не Балоги, і то не Балоги. Але для того, щоби туристи ходили на ті чи інші місця, інколи потрібно легенди творити, тоді бізнес краще йде.

От є базарчик біля мого рідного села, там торгують тільки місцеві жителі. А в Шаяни їздить дуже багато політиків, бізнесменів, які там побудували свої будинки. І вони зупиняються купувати виноград, горіхи, різні фрукти. А селяни всіх політиків знають – вони ж знамениті. І всі кажуть: “Ви купіть це і це, бо то все з городу Балоги”. Так що базар – то все я вирощую… Знаєте, є результат фінансовий. І мені приємно, коли це роблять.

Павло Шеремет: Вам приємно, коли вас називають господарем Закарпаття?

Віктор Балога: Ні, мені це не подобається. Господар може бути в хаті, сім’ї. Господар може бути свого слова. Але не хотів би я, щоби на найбільш західній території України ми вживали в лексиконі такі недемократичні слова. Це неправильно.

Павло Шеремет: Хочу вас привітати з тим, що ваш син теж тепер політик, став депутатом облради. Скільки йому років?

Віктор Балога: Двадцять п’ять. Андрієві от зараз буде 25 років.

Павло Шеремет: А чому він пішов у політику, а не зайнявся бізнесом або якимись іншими справами?

Віктор Балога: Так уся ж Верховна Рада займається бізнесом – ну, майже вся. І в той же час займається політикою.

Павло Шеремет: Ну, зараз строго з цим буде.

Віктор Балога: Для когось строго, для когось далі буде послаблення... Вважаю, що депутат органів місцевого самоврядування – це громадські засади. Він може займатися і громадською роботою, якщо він депутат обласної ради, допомагати виборцям, які його обрали. І водночас займатися своєю основною роботою – бізнесом.

А от у Верховній Раді цього дійсно не варто було б робити. Ті приклади, які сьогодні показують представники провладної фракції, комуністи, свідчать про те, що у нас подвійні стандарти і в цьому сегменті.

Павло Шеремет: А дружина ваша теж депутат?

Віктор Балога: Облради, так.

Павло Шеремет: А хто ще з ваших родичів депутат?

Віктор Балога: Знаєте, дальше, мабуть, я не витримав би.

Павло Шеремет: Ну, ваш двоюрідний брат теж депутат Верховної Ради.

Віктор Балога: Я думав, що ви цього не знаєте…

Павло Шеремет: У нас спеціальні дані є.

Віктор Балога: А вам хто дані дає – СБУ чи ЦПУ? Ви все знаєте, бачу…

Павло Шеремет: Білоруський комітет держбезпеки.

Віктор Балога: О, ви там ще залишися... І не хочете забути про це?

Павло Шеремет: Це неможливо. Тим більше, президент України теж білорус. Інколи, щоправда, він каже, що є поляком.

Віктор Балога: Ну, якщо він в Польщі – то каже, що поляк; якщо в Білорусі – то що білорус.

Павло Шеремет: Як із вашим рідним братом у Верховній Раді сталася неприємність? Його ж теж позбавили мандата.

Віктор Балога: Ну, хочуть позбавити і позбавили – це різні речі.

Павло Шеремет: Тобто є ще надія, що він відіб’ється?

Віктор Балога: Не він, річ не у братові... Найімовірніше, річ у суспільстві, в громаді, в депутатах, які є в парламенті.

Не думаю, що цей шлях принесе користь президентові з точки зору розбудови громадянського суспільства. І якщо зупинилися на Балозі-меншому, то це свідчить тільки про одне – проблема не в Павлові, проблема у Вікторові, який не захотів іти працювати в уряд, який не захотів розуміти ту логіку розбудови країни, яку вважає правильною президент. І ось почалися проблеми у брата.

Але якщо потрібно цей шлях пройти – ми його пройдемо достойно.

Павло Шеремет: Чому ви не погодилися йти в уряд? Ви вже ж були міністром.

Віктор Балога: Я з радістю працював би з будь-яким президентом – і з цим президентом. Тим паче, коли він йшов на вибори, я його підтримував. Але президент повинен так вести країну, щоби не було у нас політичних в’язнів.

Якщо президент каже, що наша головна мета – це євроінтеграція, тоді давайте менше говорити. Виконуємо домашнє завдання, підписуємо асоціацію, ще за свого президентства приймайте рішення – і до 2015 року ми повинні дістати безвізовий в’їзд України до Шенгенської зони. Це перше.

Друге – ми починаємо думати над тим, як стати повноправним членом Європейського Союзу і як ввійти в структури НАТО. І якщо це щиро, то тоді не обов’язково Балозі чи ще комусь депутатом бути, бо президент виконав свою основну функцію – зробив те, чого хоче громадянське українське суспільство. Бо більшість українців хоче бути в Європі.

Павло Шеремет: Ви не шкодуєте іноді, що не вдалося уникнути конфліктів між президентом Ющенком і Юлією Тимошенко, що “помаранчева” коаліція свого часу розпалася і тепер Юлія Володимирівна – в тюрмі, президент зовсім інший і у всіх проблеми?

Віктор Балога: Ніколи не потрібно ні про що шкодувати. Абсолютно. Штучно було створено союз між Тимошенко і Ющенком, бо це різні люди, вони на різних орбітах літають. Не може бути такого, щоби ті стандарти, які є на Землі, були десь на Марсі. Вони не могли перетинатися. Їх штучно звели, ці дві команди.

І говорити про те, що це була “помаранчева” команда, я не можу. Найімовірніше, у переважній більшості моментів того, що ми маємо, не завжди був винен Ющенко. До цього фіналу, до перезавантаження цінностей в суспільстві, ішла й одна конюшня, і друга – маю на увазі і “сердечних”, і “помаранчевих”. Було зрозуміло, що це рано чи пізно завершиться.

Павло Шеремет: Ви були в Соціал-демократичній партії України, в партії “Наша Україна”,  зараз керуєте партією “Єдиний центр”. Які ваші подальші політичні проекти?

Віктор Балога: Єдиний проект, яким я живу і про який мрію, – це щоби разом з усіма політичними силами і з громадськими діячами ми в найкоротший термін змусили владу піти шляхом європейської інтеграції. Інших завдань переді мною немає.

Павло Шеремет: Ви оптиміст?

Віктор Балога: Так, причім радикальний. Але європейський.

ВІДЕО розмови Павла Шеремета з Віктором Балогою можна переглянути тут.

 
12 березня 2013р.

Теги: Балога, Шеремет, Ющенко, Тимошенко

Коментарі

ОООО 2013-03-14 / 18:05:18
Севлюш, ви як дитина, ніхто вам (нам) нічого не зробить,ні в хаті, ні в місті, ні в країні, і ні ЄС, ні ТС. Питання ж у іншому - за якими правилами житимемо, європейськими чи азіатськими. І все. Якщо більшість "притерлася" до азіатських і більше нічого не хоче - ну то й буде так, а якщо хочемо мати перспективу жити як люди, то слід рухатись на захід. Не ногами, а головою в першу чергу.

Севлюш 2013-03-12 / 20:38:53
а що євросоюз покращить наші умови життя? чи можливо підніме нам зарплатні? чи зробить у дитсадках місця для всіх діток? так і кажіть шо за себе переживаєте і за свої інтереси а не за інтереси народу

Мен 2013-03-12 / 20:35:44
Балога просто з тих політиків які високо літають от і все

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини