Мер Ужгорода хоче відновити корупційну вертикаль в Ужгородському "роддомі"?

Учора, 15 лютого, головному лікарю Ужгородського міського перинатального центру Андрію Чабану винесли вже другу за останній тиждень догану.

Мер Ужгорода хоче відновити корупційну вертикаль в Ужгородському "роддомі"?

Перша стосувалася нібито недоліків в проведенні оптимізації  (так у нас о звикли хитро називати скорочення штатів) і кадровій роботі. А друга догана – за нібито неналежне оформлення документів.

За логікою виконавців бажання ужгородського мера, які намагаються знайти підстави для «наїздів», головлікар, вочевидь, сам мав би вести всю документацію  щодо пологів, яких в ужгородському перинатальному центрі більше 10 щодоби. При цьому чиновники не взяли до уваги, що в разі виявлення справді якихось недоліків у веденні документації, спочатку догану мали б отримати лікуючий лікар, заввідділенням, завідувач медичною частиною і лише вже тоді -- головлікар.

Спеціально для того, аби видавити А.Чабана, міська влада навіть днями переформатувала міську клініко-експертну комісію (КЕК), вивівши з неї цілий ряд спеціалістів  і призначивши, натомість, заступником голови комісії колишнього головного лікаря УМПЦ Руслана Федька. Останній свого часу був призначений керувати перинатальним центром тодішнім мером Сергієм Ратушняком саме з метою налагодження корупційних схем.

Як з'ясувалося в результаті експертиз, проведених в контексті суду щодо загибелі під час пологів дитини, до трагедії призвели непрофесійні дії саме Руслана Федька, який був лікуючим лікарем породілі. Єдиним шансом для порятунку від кримінальної справи нинішнього заступника КЕК є саме змістити А.Чабана з посади і зайняти його місце, що він наразі безуспішно намагається зробити через суд, і що цілком співпадає з намірами В.Погорєлова.

Нагадаємо,  наприкінці грудня міський голова Віктор Погорелов уже виносив догану Чабану, -- зараз вона оскаржується в суді, а також змушував його «добровільно» написати заяву на звільнення. Відбувається це на тлі очевидних комплексних позитивних змін, що останнім часом мають місце в Ужгородському міському перинатальному центрі, серед яких -- і збільшення кількості випадків виходжування глибоко недоношених новонароджених діточок, про що повідомляло Закарпаття онлайн.

Тим часом Ужгородом почали ширяться чутки про те, що за керівництва А.Чабана пологовий не постачає стільки «данини», як декому хотілося б.

16 лютого 2013р.

Теги: пологовий, Чабан, Федько

Коментарі

888 2013-03-24 / 19:55:05
НІКОЛИ НЕ ПОТРІБНО РОЗКИДУВАТИСЯ СЛОВАМИ; ЗВІЛЬНЯЙТЕСЯ ,БО НАЙГОЛОВНІШЕ - СТАБІЛЬНІСТЬ І ДОСВІД І ЩЕ ВАЖЛИВО ЧИСТУВАТИ ВЕТЕРАНІВ ПРАЦІ , МИ ЦЕ РОЗУМІЄМО КОЖЕН ЗВІКОМ. ЧЕСТУЙМОСЯ І ПОВАЖАЙМО ВІК.!НІКОМУ ,НІКОЛИ НЕ ТРЕБА КАЗАТИ ;"ЗВІЛЬНЯЙТЕСЯ " ЧАСТО - ЦЕ ТРАГЕДІЯ!

888 2013-03-24 / 19:47:50
ШАНОВНІ ,таке враження , що у нас іосвіти нема і морально -етичні норми, правила на нулю? Потрібно; етику , естетику, логіку в усіх сферах нашого життя, інакше пропадем!

з місця подій) 2013-03-21 / 12:50:46
Народжувала кілька днів тому. Почалося все раніше терміну на 2 тижні і домовитися просто не встигли, хоч і планували. Вночі поступили в пологовий - на зміні була хороший лікар, інтерн та акушерка. Дуже гарно поставилися, хоч ми без знайомств прийшли, все зробили "без сучка и задоринки". На третій день виписали, до того щоденно заходив черговий лікар, в т.ч. новий в.о. головного, питали, чи все нормально, чи все влаштовує, чи нема скарг. Може, я не надто вимоглива, але все було супер!
За палату платила, щоб чоловік був біля мене постійно, але то була моя ініціатива. Кругом чистота.
Поскаржитися можу лише на те, що практично ВСЕ треба було купити і принести з собою (вплоть до шприців і рукавичок для лікарів). І на прийомі-реєстрації (не знаю, як називається, коли породілля ще лиш поступає в пологовий і має заповнити документи)) сиділа неприємна жіночка: розмовляла грубо, так, ніби я додому до неї прийшла народжувати, нікуди не спішила, хоч я корчилася від болі і чекала на лікаря... короче, тільки злила.
А решта все - на достойному рівні. От думаю: може, вони всі мов "під мікроскопом" зараз, тому і стараються? чи просто на гарну зміну потрапила? В будь-якому разі, я не жалію, що народила в нас і не їхала в Угорщину.
П.С.ВСЕ обійшлося приблизно у 200 доларів, кожному дали стільки, скільки вважали за потрібне, ніхто нічого не просив

світлана 2013-02-21 / 21:35:10
Народжувала третю дитину у серпні 2010, б%D

небайдужа 2013-02-19 / 14:36:50
писали тут про різницю між «велику різницю» між «віддячуванням» та «вимаганням»... вот мені цікаво, чого за годину роботи (у випадку пологів без ускладнень) лікар очікує "віддяку" у розмірі сотень доларів??? коньяком з цукерками уже не обійдешся! А попробуй не заплатити - так до породіллі чи до дитини ніхто і не зайде, хоть ти трупом там лежи... на все свої тарифи, може, лікар прямо і не говорить в лоб, але "такса" є для всіх і дійсно неважливо, де і ким ти працюєш

дідо 2013-02-18 / 12:23:10
до Скажений равлик 2013-02-17 / 20:46:54

Чоловіче добрий, у тебе багато «друзів», а у мене квитанція про оплату перебування у лікарні в Угорщині. І все!
Нікому навіть на думку не спало ще щось «віддячувати». Тактовно випровадили, даючи зрозуміти, що не дай Боже.
Ой, грузиш ти, хлопче, ой грузиш!!!

Скажений равлик 2013-02-17 / 20:46:54
Дідо, раз твою так...
А ти в курсі, що в тій самій Угорщині лікарі спокійно беруть гроші. І це не вважається криміналом. У мене там багато друзів серед лікарів, так, що я в курсі. Вимагати не можна, це так. Але гроші в конверті лікарю спокійно дають навіть в ординаторській в присутності інших лікарів. І ніхто ні від кого не ховається.

дідо 2013-02-17 / 17:58:24

Славку 2013-02-17 / 14:46:51

Да, плевать я хотел на твой «облздравотдел», хотя Р.Шницера знаю еще с Перечина лично.
У меня дети второго ребенка из-за таких 42 «врачей» с Ужгорода ехали рожать в Венгрию.
А у первого внука в 5 лет последствия стафилококка до сих пор.Хотел устроить скандал, да дети не дали, стыдно.
А чего стыдиться, таких «ушедших вперед по жизни», как ты???

неонатолог 2013-02-17 / 17:49:08
Різниця між «віддячуванням» та «вимаганням» величезна. Така ж сама, як між Чабаном і Федьком

Дедовик 2013-02-17 / 17:39:26
Интересно чего дед так суетится небось у самого домик на Червенице или Ницше перчитался

дідо 2013-02-17 / 17:01:25
до «дідови 2013-02-17 / 14:13:44»

Ви бачите «велику різницю» між «віддячуванням» та «вимаганням»? Цікава позиція… Відразу відчувається, що Ви ще не були «клієнтом» міліції чи прокуратури, як Фабіан, Мікловда, чи той же Симулик.
Але, думаю, що у Вас ще все попереду, як і у 42 «лікарів» «роддому», якщо вони думають, як Ви! «ПАНИМАЕТЕ»???

2 Славко 2013-02-17 / 14:52:05
Врядли из здравотдела. федько хвалится, что он не только в горздраве, а и в облздраве всех купил и всем забашлял. Так что здравотдел его б нахваливал.

Славко 2013-02-17 / 14:46:51
Или дед отстал от жизни или его ушки торчат из облздравотдела

фіфа 2013-02-17 / 14:14:06
федько клаасний!у нас шведська сімя. Моі феромони спалюють його тестостерон,надихають на "подвиги".Наш потужний джип надійно ховає мою мітлу.Гоша теж подобається.З ним супокійно.

дідови 2013-02-17 / 14:13:44
є дуже велика різниця у бранні на вимогу, і у віддячуванні з власної волі. При федьку від роділь ВИМАГАЛИ, бо вимагав головлікар. тепер ніхто НЕ ВИМАГАЄ. Різниця така ж як між держзакладом і приватною клінікою ИРТЕМ???

дідо 2013-02-17 / 14:03:24
до неонатолог 2013-02-17 / 12:20:09

Якщо Ви дійсно лікар, Ви мене чудово зрозуміли. У ДЕРЖАВНІЙ установі, такій як «роддом», не може бути місця для «ВІДДЯЧУВАННЯ», як і у любому іншому держ. закладі. Це ЗЛОЧИН. І рівень Вашої зарплати - це не оправдовує!

Ви працюєте за ДЕРЖАВНУ зарплату, у ДЕРЖАВНОМУ приміщення, яке опалює, освітлює, і т.д., теж ДЕРЖАВА, за рахунок податків з ЛЮДЕЙ.

Не подобається - звільняйтеся. Повірте, що на Ваше місце є велика черга.
Хочете заробляти більше – створюйте приватні «роддоми»! Цим шляхом пішли стоматологи, гінекологи, урологи! І проблема, хто за що має платити, в основному, зникла.

І ще. Вас чомусь не дивує, що на моє питання, «хто народжував останні 5 років безкоштовно - озвіться» - ніхто не відгукується!
Як і те, що жоден лікар ЧОМУСЬ не заперечує про ПОГОЛОВНЕ зараження малюків, навіть за хабар, СТАФІЛОКОКОМ!

Оце і є біда!!! А симулики, фетьки, чабани – без різниці - брали, беруть і хочуть брати НА ЧОЛІ КОЛЕКТИВУ в 42 ЧОЛОВІКИ!

знаючий 2013-02-17 / 12:36:41
У Федька шизофренічна манія величі, він страшний кар"єрист, пройде по трупам,під час свого керівництва створив нездорову атмосферу в колективі.Чабан же, замість того, щоб працювати, займається судами-пересудами з Федьком. Шкода, що хто б не був на посаді головного лікаря, все одно не зможе бути незалежним керівником.

умпц 2013-02-17 / 12:34:25
до попереднього коменту хочеться додати, що апофеозом морального уродства федька було те, що воно почало з неабияким ентузіазмом робити те - а саме вибивати гроші у персоналу для Рати (принаймні він так стверджував)після того, як збирав прес-конференції, на яких гнівно засуджував дії Симулика з цього ж приводу!! А потім сам же (будучи кагебістською шісткою)зробив Симулику маски-шоу. зараз тратить колосальні бабки, щоб повернутися у крісло, відбивати угари. Прокуратурі б перевірити походження цих грошей і взагалі всі художества цьої тварини, у якої руки у крові діточок не по лікоть, а по плечі! .

неонатолог 2013-02-17 / 12:20:09
Симулик змушував 42 лікарів скидуватися не на ремонт, а для себе і Рати. Це по-перше. По-друге, Федько, навідміну від Чабана, моральний урод. Свого часу наш колектив уже його виригнув, написавши колективну заяву, в якій розповів, як він силою змушував брати хабарі, і більше його не прийме. Якщо Погорєлов хоче бунт в УМПЦ, який прозвучить на всю Україну, то він його отримає.

Якщо ви, дідо, вважаєте, що лікарі УМПЦ мають працювати за тисячу гривень зарплати і при цьому відповідати по криміналу у випадку випадкової смерті дитини, то ви помиляєтеся. У всьому світі ця робота, яка межує з ВЕЛИЧЕЗНОЮ персональною відповідальністю, є добре оплачуваною. А в нас за це платять копійки і ще й погрожують тюрмою.

Те, що віддячують не тільки лікарів роддому, але й всіх інших, вас не турбує? По-вашому, треба зробити з УМПЦ "узаконену" корупційну піраміду, як це вже, наприклад, зробив Ващук у ЗакДУ і тепер робить в УжНУ? Тоді вас попустить?

дідо 2013-02-17 / 11:20:21
до акушера 2013-02-16 / 23:20:47

Я колись особисто знав В.Симулика, який з посади заступника мера (С.Ратушняка) (!), пішов головним лікарем у «роддом», будучи далеким від акушерства.
«Рівень» «обміну» відчуваєте?
Але чим закінчив цей чиновник, пам’ятаєте? Кого чому це навчило? Перестали «брати»? НІ, НІКОЛИ!
Для мене нема принципової різниці між Чабаном чи Федьком - «брали», «беруть» і будуть «брати» далі!!!
Але з «цих» грошей 42 «лікаря» перитинального центру давно могли скинутись на приватний «роддом», і «бізнесувати» там!
З чого, до речі, і почав у свій час В.Симулик, коли заставив цих 42 «лікарів» «скидуватися» на ремонт, а ті його підставили, не бажаючи міняти СХЕМУ!!!

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини