Поновлено розгляд справи про позбавлення реєстрації "Сойму підкарпатських русинів"

11 січня 2013 року в Закарпатському окружному адміністративному суді відбудеться судове засідання щодо позбавлення реєстрації асоціації "Сойм підкарпатських русинів".

Поновлено розгляд справи про позбавлення реєстрації "Сойму підкарпатських русинів"

Як раніше повідомляв прес-центр СБУ, через органи юстиції Службою ініційовано процес зняття з реєстрації у судовому порядку громадських об’єднань, які своєю діяльністю створюють загрози основам національної безпеки України.

Зокрема, за виявленими фактами порушень законодавства про об’єднання громадян до Головного управління юстиції в Закарпатській області СБУ надіслані матеріали для прийняття рішення про примусовий розпуск у встановленому законом порядку асоціації "Сойм підкарпатських русинів".

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 18 жовтня 2012 року в м. Києві Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ залишив без змін вирок, винесений очільнику Сойму Димитрію Сидору.

Раніше, 19 березня, в Ужгороді відбулося завершальне судове засідання у кримінальній справі №499 за ч. 1 ст. 110 КК України "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України", порушеній проти протоієрея УПЦ Московського патріархату о. Димитрія Сидора слідчим відділ УСБУ в Закарпатській області ще 5 грудня 2008 року. Суддя Закарпатського апеляційного суду Іван Стан оголосив вирок – три роки позбавлення волі з відтермінуванням виконання вироку на 2 роки. Саме стільки, скільки вимагав прокурор. Також Димитрія Сидора зобов’язано сплатити штраф у сумі 1840 гривень. Додатково покарання обмежувало засудженого у закордонних поїздках і зобов’язувало повідомляти про зміну місця проживання.

Д.Сидора судили за те, що він як представник Сойму підкарпатських русинів звертався до Росії з проханням визнати незалежність так званої Підкарпатської Русі від України.

10 січня 2013р.

Теги: русин, Сидор, Сойм

Коментарі

Косма для ХРСЙ 2013-01-18 / 18:38:12
НЕ кляни і не проклятий сам будеш. Не видавай московський кадебешний рух за русинський, а йди у свою Московію і там кляни місцевих Падлюко запродажна. Тобі на Закарпатті нико не давав клясти закарпатську чилядь, хоча і чиновницьку. То, шо ви, агенти КДБ, понадівали ряси не дає вам право клясти закарпатців. У церкви молитеся по мацкальки, а удаєте із себе русинів. Ви білі ворони на Закарпатському череві

Аді 2013-01-13 / 19:36:45
Слава Єдиній Неподільній Україні!!

Anders 2013-01-11 / 12:53:53
Я за повернення самоназви "русин" усім людям русько-українського походження. Я не хочу, аби Сидор нас приєднував до Москви. Ми вже їх пережили.

Християнин 2013-01-11 / 12:47:29
Це просто жах!!!

Ужгород 2013-01-11 / 07:08:36
А ця реєстрація ще досі не скасована? Це ж повний капець!

ХРСЙ 2013-01-10 / 22:44:36
УВАГА - ВОРОГИ РУСИНСТВА ПРОКЛЯТІ! (Чи знову підставили СИДОРА?)
Jan. 28th, 2009 at 9:04 AM

Останнім часом словоблудство в Інтернеті на предмет русинства досягло небачених масштабів і розмірів. Поява в Інеті провокаційних матеріалів по русинству, різних грязних статтей, які на перший погляд є прорусинськими, а насправді направлені на дискредитацію русинської ідеї та нації, здійснюється в основному з подачі так-званого „русинського лідера”, а що найбільш цікаве – священника Дмитра Сидора та ним особисто. Батюшка для досягнення своїх меркантильних егоїстичних інтересів не гребує застосовувати будь-які методиінколи взагалі нелюдські. Одним з найбільш близьких до Сидора людей є Петро Гецко (ун же прем’єр-міністр), який здійснює для свого шефа проведення русинської інформаційної кампанії в Інтернеті. Ця божевільна особа настільки забрехалася та облила всіх «своїх» і «чужих» брудом, що вже навіть свої геть незадоволені такими методами.
Але те, що створив на своєму сайті (www.bogakara.narod.ru) права рука о. Сидора - Петро Гецко взагалі не входить в рамки розумного і нічим іншим, як святотатством не називається. У своїй «Божій карі» Петро Гецко проклинає так-званих „ворогів русинства”, називаючи це „русинською люстрацією”. В оригіналі звучить так: „Пuдкарпатська Русь усе была знаменита босорканями, ворожілями, ворожбитами. Кить дакось из них прокляв ВАС, ВАШУ ФАЙТУ, ДІЛО котрым ВЫ ся занимаете - ото ся ставало! И нияка сила не могла тото ворожыня зняти. Хустськый район усе быв концентрачным містом чорної силы. Ни змінилося нич и дораз. Два старі ворожбиты русины готові помогти очистити Пuдкарпатя од нечисти своими методами, там де земні силы неваловшні нич. Каждый гость сайта пудсилят проклятя окупанту и яничару у Пидкарпатю!” Якщо „прем‘єр” Гецко це робить без відома Дмитра Сидора, то здорово підставляє його, адже до списку „проклятих” входить така відома особа, як Мокану В.Д. (адвокат Д. Сидора) та вся його родина (до сьомого коліна). А може дане богохульство робиться не без благословення самого о. Сидора? Здається нещодавно в деяких газетах та в Інеті вже були статті, про те, як Д. Сидор проклинав своїх ворогів, причому проклинав в Соборі і за схожим сценарієм – також до сьомого коліна.
В списку проклятих Гецком-(Сидором) є: Андрійцьо В.Д. (голова адміністративного суду, в якому розглядається справа про зняття з реєстрації Сойму підкарпатських русинів) та всю його родину до сьомого коліна; Шешеня О.М. (розглядає справу про зняття з реєстрації Сойму підкарпатських русинів); Гаврилко С.Є. (розглядає справу про зняття з реєстрації Сойму підкарпатських русинів) та вся його родину до сьомого коліна.
Така „страшна” участь, «постигла» не тільки названих вище людей, але й десятки їх колег та інших доволі поважних та знаних за межами області закарпатців, які незрозуміло чим «заважають» «прем’єр-міністру Республіки Підкарпатська Русь» Петру Гецку та його «раднику» Дмитру Сидору. Також незрозуміло чим заважають цим „антихристам” (інакше їх не назвеш), які називаюь себе русинськими лідерами - Юридический факультет УжНУ - „Усягды, у всьому, усьо – проклято!” та кафедра конституційного права та порівняльного правознавства юридичного факультету УЖНУ - „Усягды, у всьому, усьо - проклято!”, що поганого зробили наші діти, які там навчаються, щоб бути проклятими? Невже це така боротьба за визнання русинського народу?
Дивлячись на таку дурь стає зрозуміло, що така розрекламована русинська організація як „Сойм”, очолювана чоловіком в рясі Сидором та його замом Гецком є справжньою сатанинською сектою. А може Дмитро Сидор сам попав під вплив сатаниста та антихриста Гецка і вже вмісто Біблії читає окультні книги? В святому письмі написано „не суди, да не судимий будеш”, тому лишимо все на їх совісті!
Ось неповний список проклятих мовою оригіналу (повний список дивіься на www.bogakara.narod.ru):
„....Обы йюй рвали серце як рвут чучело папірьовоє каждый динь тисячі люди, Обы йюй топтали серце як топчут чучело папірьовоє каждый динь міліоны, и обы од каждого никаня на папірьовоє чучало її серця десяткув міліонув люди рваня и топтаня усилилося во сто крат!
Роман Сарай "Вопак",адвокат. Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Союз адвокатов Украины за антинародные действия его членов (Сарай Р.) в Подкарпатской Руси.Проклято.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Палінчак Микола Михайлович. Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Сідак Микола Васильович. Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Рогач Олександр Янович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Алмаші Мирослав Михайлович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Гомонай Василь Васильович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Бєлов Дмитро Миколайович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Чечерський Віктор Іванович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Митровка Ярослав Васильович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Фрідманський Роман Михайлович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Гаврилець Олександр Васильович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Стерчо Олександра Іванівна.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Бисага Юрій Михайлович.Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Голова управління майном м.Ужгород Віктор Мартин. Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Мица О. управління майном м.Ужгород Уся юй файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
А. Сербайло БЮТ . Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
Павло Федака Голова Ужгородської міської організації ВО «Батьківщина» . Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!
М.Мартин Закарпатский облсовет. За антирусинство. Уся му файта до семого коліна.Усягды, у всьому, усьо - проклято!”.


Обговорення статті на http://krajanin.livejournal.com/

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини