Гайдош розкритикував облраду і ПР за ненадання угорській мові статусу регіональної на території всього Закарпаття

Народний депутат України від Партії регіонів Іштван Гайдош в розмові з кореспондентом газети "Голос України" піддав критиці Закарпатську облраду та обласну організацію Партії регіонів щодо нерішучості у застосуванні "мовного" закону на території всієї області.

Гайдош розкритикував облраду і ПР за ненадання угорській мові статусу регіональної на території всього Закарпаття

Минулої п’ятниці народний депутат узяв участь і виступив на сесії Закарпатської обласної ради, яка прийняла рішення стосовно застосування «мовного» закону — поряд з державною українською угорська мова набуває статусу регіональної. З цього приводу в розмові з кореспондентом «Голосу України» І. Гайдош так висловив свою позицію: «Обласна рада замість того, щоб у межах своїх повноважень прийняти рішення про початок реалізації закону про засади державної мовної політики на теренах багатонаціонального Закарпаття, тільки схвалила попередньо прийняті радами відповідних адміністративних одиниць рішення з цього питання. На мою думку, в цьому не було жодної потреби, адже згідно з «мовним» законом, самоврядування різних рівнів зможуть прийняти такі рішення саме у межах своїх повноважень. Мені дуже прикро, що керівництво обласної організації Партії регіонів більшого значення надало погрозам тих політичних сил, які виступають проти мовного закону. Сподіваюсь, що це був тільки тактичний крок, і не забудеться той факт, що у перемозі ПР на Закарпатті вагому роль зіграло саме угорськомовне населення. Адже в населених пунктах, де переважно мешкають угорці, провладна партія здобула в середньому 55 відсотків голосів».

 
26 грудня 2012р.

Теги: Гайдош, мовний

Коментарі

Косма Шашови 2013-01-18 / 21:06:17
Шаша не каламуть воду. Кажи, шо ти за мадярів і співай гімн Угорщини

Крикун 2013-01-07 / 10:29:31


Антиукраїнство. Коментар видалено. Адмін


Іштван 2013-01-01 / 11:53:52
Крикунам-радникам: "вчіть державну мову" можу відповісти, не тобі малосвідомий,ахтотентовний мене вчити,якою мовою і де володіти. Усвідомь,якщо власні батьки тобі недодали ,що іншщі народи та нації поважати,як і їхню мову це твій безпосчередній ОБОВ"ЯЗОК ГРОМАДЯНИНА ДЕРЖАВИ Україна ..оскількм я володію мовою своїх батьків,де потрібно, застосовуватиму державну мову,де потрібно -словацьку, німецьку,румунську, польську, якими волідіє певна частина закапрпатців...А такі "поради" свідчать про феодальність свідомості ,правовий нігілізм, неповагу до інших мов,народів, у першу чергу -на грубе порушення вимоги ст.53 Основного Закону держави.

Саша 2012-12-28 / 23:25:34
закарпатець 2012-12-28 / 22:07:19
Угшорцs клянуться, що за Партію Регіонів не голосують. А тут таки маємо з перших уст зізнання. Які вони європейці, коли підтримують азіатські напрямки??????Угорці голоссували за менше зло!!!Що Угорцям за свободу голосувати чи що?ПР бандити але не нацики!

закарпатець 2012-12-28 / 22:07:19
Угшорцs клянуться, що за Партію Регіонів не голосують. А тут таки маємо з перших уст зізнання. Які вони європейці, коли підтримують азіатські напрямки?

Саша 2012-12-28 / 21:19:00
Він Закарпаття спить і видить сировинним придатком для Угорщини, як Чукотка для Росії...?????ОООО Шановна свідома братва знову розказує байку жахливу Угорщіну!!!Каже сировинний придаток!!!!!А такі розумні що вже 21 рік живуть у рабстві і не замічають цого !!Тут з вас зробили .......а ви ще радієте !!!Це з України зробили сировинний придаток а ви цого не бачите!!Ліса вирубують заводи шахти порізали на металолом !Україна займає 1 місце в Європі за кількістю самогубств! 1 місце серед держав Південно-Східної Європи за кількістю жертв торгівлі людьми.!… 1 місце в Європі та 6 місце у світі за рівнем поширення епідемії ВІЛ/СНІД.!… 2 місце у світі за рівнем смертності шахтарів.!… 2 місце за рівнем алкогольної і нікотинової залежності. При цьому вона виконує «сполучну» роль у русі наркотиків з Центральної Азії через Росію в Європу.!… 4 місце у світі за кількістю мігрантів, і ця цифра збільшується з кожним роком.!А ще Україна входить у топ 10 найгірших економік світу .Випереджаючи Мадагаскар .Арменію .І Гвінею!!!Ви шановни патріоти впевнені що саме мова є головною проблемою України!

Косма Чукчови 2012-12-28 / 19:11:59
Іштван просто пише з Угорщини, а не із Закарпаття, він до Підкарпатської України має відношення як гнобитель, шо і для вас Пудінг (всегда живой). Тому і не митикує нашого базару. Він Закарпаття спить і видить сировинним придатком для Угорщини, як Чукотка для Росії...

Чукча 2012-12-28 / 18:47:38
Ыштван. Очень ынтересуюсь Закарпатьем. Мы, хотя жием на разных концах Советского Союза (кстати - наш Генеральный секретарь Л. И. Брежнев уже выздоровел, или ещо болеет? Если вам к нему ближе, а наверное, вам ближе - передавайте ему наилучшие пожелания), однако мы, я знаю из закарпатцами, а они все венгры, как мне сказали недавно - есть одной крови. Я прекрастно понимаю наш общий чукотско-венгерский. тобишь русский язык (не путать его нам с оленьим - олений язык, если ево выставить на мороз, перед тим немного посолив, это если есть соль, если нет - нада посыпать пеплом, тогда можна кушать и так, без жарения) я, хоть яи чукча, не понял, что значат некоторые ваши слава. Может они на бэндеровском языке? :
1."решид"
2. "налеления"
3) "улраинсий"
По крайней мере, ми у нашем чуме, после проведенной конференции, у нас у чуме так решили.Вперед гаварю, что мы, чукчи Бэндеру не любим.Во-вторых, мы, ваши родственники -чукчи, а мы ж ведь родственники, правда, считаем, что курс на Европу никак не лежит через Словикию и Венгрию. Самый ближайший путь - через Чукотский автономный округ. Он ж ведь на Камчатке. До Америки от нас - рукой подать. А от Америки до Европы - менше шага молодого олененка. Но, сначала нада вступить к нам у наш Таможенный союз, о чом потдвердил на нашей дисскусиии, на нашей конференции у чуме, радной дядька вашего Ыштван вождя венгерского племени, наш шаман - Гайдош-азар-бачи. Желаэм всем вашим венграм красивого Северного сияния. С большим уважениемецем, жду от вас ответа, как белый медведь лета.Сервус из сиом!

Косма 2012-12-28 / 17:59:25
Да у Ясінях, Великому Березному, Воловці, Міжгірї, Сваляві, Іршаві, Верхньому Водяному, Родниковій Гуті, Хусті, Рахові, Усть-Чорній, Бедевлі, Перечині, Поляні, Нижньому Болотному, Нижніх Воротах, Тересві, Тячеві, Драгові, Буштині, Кобилецькій Поляні, Білках, Довгому, Кушниці, Куштановиці, Ракошині, Чинадієві, Малій та Крайній Мартинці,Бобовищі, Бабічах, Загатті, Богдані, Тернові, Макарєві, Залужжі і многих других населених пунктах сплять і сідіють від думки, коли нам уже Гойдош дасть мадярський діалект Берегівського розливу, як другу угорську мову і тоді ми заживеме заможно і щасливо, як когути на реформаторських церквах у Мадярщині...

Олег Диба 2012-12-28 / 15:26:37


Високий рівень культури продемонмтровано з обох боків. Ініціатори мовного закону досягли того, чого прагнули - угорці та українці вже хапають один другого за горло. Отак Росія і організовувала Карабах, Придністров"я, Абхазію-Осетію.

Може, панове коментатори, нарешті почнете думати трохи глибже, а не в примітивній, і нав"язаній ззовні біполярнй системі координат - свій-чужий?


ANRI 2012-12-28 / 15:12:52
Йди до сраки ....

Читач 2012-12-28 / 11:20:43
Іштвану та Саші. Вчіть мову країни, в якій Ви проживаєте! А якщо не плануєте бути в Україні - кордон відкритий, паспорта мадярські маєте! Рівень Вашої писанини, не знання мови та порівняння "у кого кого більше" лише свідчить про надзвичайно "високий" рівень культури! З таким особистим рівнем Ви і у рідній Угорщині нікому не потрібні! Але мадяри Закарпаття і так там рахуються "друим сортом"!

Микола 2012-12-27 / 22:47:40
Всі ж прекрасно знають яким чином мадярон Гайдош попав у ВР, і якими силами ПР купляли мадьярські голоси. Мадьяр за 100-200 гривень готовий матір продати! Треба внести зміни в законодавство, лишити українського громадянства всіх закарпатців що отримали мадьярські паспорти, і виселити за межі України.

2373 2012-12-27 / 21:51:17
Мадярів і Гайдоша за сепаратизм і регіанальство на мило.

LTZ 2012-12-27 / 19:03:29
Угорська також у європі не потрібна, ско і в Угорщині нафік треба буде, вчіть китайську.

Саша 2012-12-27 / 18:40:45
Панове мадяри! Хочете стати людьми в Україні - вчіть державну українську мову!?????Я в впевнений що Закарпаттсйка Угорська молодь не планує будувати своє майбутьне в Україні!! Не будите здатні говорити, писати - далі свого свинарника в селі відійти не зможите! ????До вашої уваги пан Український інтелектуал в Угорців набагато більше було винахидніків і нобелевськіх лауреатив ніж у вас!Такщо і не такі ми тупі як вам кажется! Просто більшості Українська мова не потрібна!В Європі тільки вісміют !А вам потрібна Монгольська мова?

ІВАН 2012-12-27 / 17:08:14
пан Іштван вважає себе виявляється великим українським мовознавцем, а може і російським. Бо його фраза, що нижче на "язіке" у стилі "беле модьор, бкле товт". І хто його за "язік" тягне.
Цікаво, а він знає різницю між "язіком" та хвостом. Здається ні. Тож запитання: "містєрє Іштване, у вас гузіцу закріваєт язік алі хвуст?".

Istvan 2012-12-27 / 15:34:16
Читач! Выучить украинский язік ты советуй прежде всем своим вождям: Тимошенкам, Луценкам, Яценюкам, которые говорят на каком-то суржуке, а не по украински. Мы, венгры, в школах изучаем литературный украинский язык. То, что слышим по телеканалам, и на улицах, никакого отношения к "украйинскойи мови" не имеет!

LTZ 2012-12-27 / 13:52:43
Ющенко здав Україну орді, він зрадив українців обіцяв "бандитам тюрми", а потім усе злив в унітаз. Парламентські вибори показали хто він такий дійсно, Висунув технічну партію, розраховуючи на настольгічний лекторат, щоб відтягнути голоси від опозиції за гроші ПР.

СОлотвино 2012-12-27 / 13:01:11
Певно якби угорці та неадекватні українці не голосували за ПР чи то попередні роки за СДПУ(о) вони б тоді нерозкрали державу.?????А Солотвинськый солерудник ы алергологычны лыкарны знищили за час правлиння В Ющенка

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини