Згідно зі статистикою, 20% людей страждають на депресію у певний період їхнього життя, і більше до цього схильні жінки. Помідори багаті антиоксидантами, хімічними речовинами, які, як вважається, здатні захистити від деяких захворювань.
Крім того, вони є багатими джерелами лікопіну, антиоксиданту, який надає їм темно-червоного кольору, а також пов'язаний зі зниженням ризику раку простати і серцевих нападів.
Дослідники з Японії та Китаю виявили, що лікопін здатний поліпшити психологічне і фізичне здоров'я, знизивши окислювальний процес пошкодження клітин мозку. Під час дослідження вчені проаналізували психічне здоров'я і харчові звички близько 1000 чоловік старшого віку.
Виявилося, що ті, хто їсть помідори 2-6 разів на тиждень, на 46% рідше страждають на депресію, ніж ті, хто їсть їх менше.
Вчені зазначають, що якщо їсти помідори кожного дня, то можна знизити ризик розвитку депресії на 52%.
Раніше ізраїльські вчені заявили, що несмачно приготована їжа негативно впливає на емоційний стан людини і може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.