Американка прожила рік за законами Біблії

Християнка-євангелістка зі штату Теннессі провела незвичайний експеримент: американка прожила рік, дотримуючись усіх біблійних законів, приписуваних жінкам, пише The Huffington Post.

Американка прожила рік за законами Біблії

34-річна Рейчел Еванс написала книгу Рік біблійної жіночності, в якій розповіла про свої дії, деякі з яких виявилися не тільки безглуздими, але і такими, що аж ніяк не прикрашають жінку.

Так, за словами Еванс, вона називала чоловіка "паном" (Послання до ефесян), відмовлялася від сексу, носила простий одяг власного пошиття (1-е Послання Петра), під час місячних - "нечистоти" - спала на самоті в наметі в саду (Книга Левіт, 15, 19 і далі), вставала вдосвіта, утримувалася від пліток, а в церкві зберігала мовчання.

Втім, деякі приписи здалися жінці занадто смішними. Вже через тиждень вона перестала звертатися до чоловіка "пан", бо обом здавалося, що це безглуздо.

Решти ж заповідей Еванс дотримувалася справно.

Як зазначила американка, особливо складно їй було дотримуватися правила, що наказує цуратися чоловіків протягом менструального періоду і ще тижня після його закінчення. "Протягом 12 днів я не могла торкатися чоловіків, потискати їм руки або обіймати. Я не могла навіть танцювати з ними", - розповідає Еванс. За її словами, одного разу їм з чоловіком в період її "нечистоти" довелося піти на весілля, і навіть там вона не порушила заповідь, залишивши чоловіка без пари під час танцю.

Крім того, чимало проблем створила жінці інша заповідь - "якщо жінка не покриває свою голову, то нехай оголить" (1 Коринтянам, 11). Американка не дозволяла бачити своє волосся нікому окрім чоловіка, покриваючи його хусткою. Вона зазначила, що через рік її волосся виглядало так,, "ніби на ньому помер маленький звір". "Якби Апостол Павло мене побачив, він би засумнівався в доцільності заповіді", - жартує американка.

За словами Еванс, на такий "подвиг" її штовхнуло християнське виховання, яке завжди притлумлювало її почуття, і оточуючі, які намагалися стримати її амбіції приписами з Біблії.

"Я виросла в глибоко релігійній спільноті, і духовні наставники намагалися прищепити нам" біблійну жіночність "- ідеали, яким повинна слідувати жінка. Вони завжди захищалися Біблією у відповідях на те, чому жінкам не можна служити в церквах, будувати кар'єру. Слідуючи їх порадам, я повинна була працювати з дому, ростити дітей і відмовлятися від керівних посад", - розповіла вона.

Втім, як пише Financial Times Deutshland, деякі християнські консерватори обурилися, що Еванс ставить під сумнів істину Писання і насміхається над ним, а одна з найбільших торговельних мереж з продажу християнської літератури Lifeway оголосила книзі бойкот, оскільки Еванс кілька разів використовувала слово "вагіна".

Тим часом Еванс запевняє, що в жодному разі не збиралася знущатися над почуттями віруючих. Сама вона визначає себе як протестантка і вважається однією з впливових консервативних публіцисток: її блог читають до 100 тисяч людей у місяць.

09 листопада 2012р.

Теги: Біблія, закон

Коментарі

Стрибо 2012-11-12 / 22:27:54
Левіти, знищивши національні релігії та ведичну мудрість європейських народів, силою нав"язали їм Біблію. Коли арійці сяк-так прилаштувалися до нового віровчення, ця міжнародна мафія руками таких як Рейчел Еванс намагається знищити підмурки будь-якої віри і посіяти в головах людей повний хаос. Цікаво було би подивитись, що сталося би з вказаною журналісткою, якби вона "наїхала" на святі (для внутрішнього користування) левітам речі.

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини