Стефан Решко: "Потрібно залучити в Чоп інвестиції та відродити підприємництво"

“Чоп сьогодні , як і більшість українських міст, перебуває у стані “розрухи”. Тут занепадає підприємництво, люди втрачають роботу, молодь виїжджає на заробітки. Однак місцевих жителів не покидає надія на краще життя. Вони дуже щирі та відверті люди, яким не байдужа доля країни, вони прагнуть змін і заслуговують на них.

Стефан Решко: "Потрібно залучити в Чоп інвестиції та відродити підприємництво"

Мені особливо імпонує тамтешня молодь, її згуртованість та активність. Вони не скаржаться на владу, на життя, а просто самостійно, на громадських засадах, роблять багато добрих справ — допомагають малозабезпеченим, розчищають парки і сквери, облаштовують дитячі майданчики. Тобто, починають шлях до змін у житті країни з себе. Це гарний приклад для наслідування ”,  —  поділився враженнями від зустрічі з виборцями кандидат у депутати до Верховної Ради по виборчому округу №68 Стефан Решко.

У Чопі він ознайомив жителів міста з основними тезами своєї передвиборчої програми, головний акцент якої  - дієва державна економіка. «Я виходжу з того, що поки ми не зробимо щось з економікою, поки вона не «запрацює», у нас нічого не зміниться. Всі біди українців від нестачі грошей, а відтак, необхідна радикальна реформа економіки», - сказав Стефан Решко. За його словами, реалізувати це можливо,  в першу чергу, спростивши умови ведення бізнесу - максимально зменшивши кількість і розміри податків. «Потрібно зробити так, щоб до нас “прийшли” гроші: якщо прийдуть гроші, запрацює виробництво, а відтак – економіка, з’являться бюджетні надлишки. І тільки тоді ми зможемо змінити ситуацію, – розповів Стефан Решко.  

На його переконання, досягти цього можна з введенням поняття «мультиекономіка», адже економічні умови на Закарпатті і, наприклад, на Донбасі – абсолютно різні: «тут тече мінеральна вода з землі, на Донбасі видобувають вугілля, області різні «галузево». Тому і необхідно користуватись поняттям «мультиекономіка», яка передбачає створення спеціальних економічних зон».

Розповів кандидат у депутати і про конкретні плани для реалізації у Верховній Раді: “ Я розробив та підготував на розгляд Парламенту законопроект про спеціальний статус прикордонних міст, який передбачає дотаційні «вливання» з держбюджету на їх соціально-економічний розвиток”.

Ще один законопроект, підготовлений Стефаном Решко, передбачає посилення відповідальності за корупційні діяння: « сьогодні корупція та хабарництво є найбільшими проблемами нашої країни і становлять загрозу національній безпеці. А тому і методи боротьби з цими явищами мають бути радикальними. Я виступаю за посилення відповідальності за корупцію – аж до пожиттєвого ув’язнення”.

Також Стефан Решко розповів, що одним із пунктів його програми є необхідність «омолодження» влади, а також проведення люстрації. На переконання кандидата в депутати, у парламенті мають працювати молоді, ініціативні й незаангажовані люди, адже з моменту набуття Україною незалежності пройшло вже більше 20 років, за які в країні так нічого й не змінилось. 

Під час спілкування з політиком мешканці міста розповіли, що колись в Чопі роботу знайти було легко, місто мало статус “всесоюзного” значення. Нині ж – ніби «зависло» десь на півшляху між селом і містом: вже і гудків від паровозів не чути, як було колись, але і “когути” ще не кукурікають, і корови не гуляють як по селам. Нарікають: в місті нараховується лише 5 “турніків”, на весь Чоп – лише три дитячі майданчики. І навіть місцева влада ніби й готова щось робити, але, як і всюди, головною проблемою є відсутність необхідних коштів. Розповіли, що сутужно з пошуком роботи: молодь переважно працює на підприємствах Ужгорода, «добирається» на роботу на заводи і фабрики, розташовані поза межами міста. 

Стефан Решко зазначив: «будівництво садочків, доріг, ремонт фасадів – це прерогатива місцевої влади. Це локальні питання. Натомість, депутат Верховної Ради повинен стати «провідником» волі своїх виборців, він повинен лобіювати глобальні питання, щоб життя покращилось в регіоні в цілому. А це можливо через прийняття економічних програм, через збільшення бюджетних видатків. Бо ж у нас виходить так, що про людей депутати згадують лише перед виборами, коли потрібно, аби за них знову проголосували. Тоді виростають, як гриби після дощу, дитячі та спортивні майданчики, роздається гречка, або гроші, ремонтуються дороги... А як тільки час виборів проходить,  про людей знову забувають і глобально в країні нічого не змінюється: роботи як не було так і немає, пенсії та зарплати залишаються мізерними на фоні зростання цін, ніякого обіцяного “покращення” не відбувається. І так ми живемо уже більше 20 років. 

Наприкінці зустрічі політик закликав жителів Чопа уважно читати програми кандидатів і обов’язково 28 жовтня прийти на дільниці і зробити свій “усвідомлений" вибір, адже від цього залежить майбутнє країни, в якій жити кожному з нас”,  -  зазначив Стефан Решко.

Під час зустрічі з електоратом, за сприяння кандидата у депутати, пройшов дебютний, у рідному місті, концерт гурту “Цедра”. Діточок, поки батьки спілкувалися з політиком, розважали веселі клоуни, які влаштували для малечі незабутнє бульбашкове шоу.

Валентина Красновська

23 жовтня 2012р.

Теги: Стефан Решко, виборці, зустріч, Чоп

Коментарі

розчарований 2012-10-25 / 13:51:18
розчарувала "неполітична" організація РАЗОМ...

колода 2012-10-23 / 16:53:07


Коментар видалено. Адмін


Іштван 2012-10-23 / 16:49:52
Вам аби лем бабло давали. А ся не вдавите? Таму ми і бідні, бо дурні і лем на почки полмітиків розраховуєме. А ті , ко думає , так як сесь Микола, нигде нормально жити не буде. Люди не вівці і ті, ко ще совість не продав за гречку здатен боротися і буде це робити. Я за те, аби наші діти не були чиїмись рабами і не були такими , прости господи, як сесь чоловік микола, што лем рота відкриває, щоб з панського столу крихтами наїстися. Прокинтеся люди! што завтра буде, кидь ви за гроші готові рідну землю продати. Я за ідею!!!!! А сесь Решко мені ся любить! Я може і проголосую за нього ож ня у списки включили бо ходив на дільницю ся розбирати, бо запрошення не отримав, а на сусідку, яка вже рук як померла принесли. У нас нигде порядку не є. Молодих і розумних до влади!!!!

Микола 2012-10-23 / 14:41:57
Та хто ж він такий цей Решко ? Щоб йти в депутати, треба було щось для виборчого округу зробити, бабла трохи дати! А так, файно говорити що ко його нянько, і який він файний юрист, того замало. Стёпа, ни позорь вутця!

Микола 2012-10-23 / 13:32:00
Цедрівці - ви супер!!!!

Микола 2012-10-23 / 13:31:03
Я теж у Однокласниках пообіцяв прийти, але не зміг. Була дружина з дітьми. Казала, що дуже розумний хлопець цей Решко, але трохи запізно він включився у перегони.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини