На Закарпатті до кінця року на закупку медичних матеріалів витратять 53 млн грн

За результатами минулого року показник охоплення населення області сімейними лікарями був третім в Україні. Про це розповів під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер.

 

- Сьогодні більше 92% населення області користується послугами сімейних лікарів. Наша область у цьому плані є серед лідерів у країні. Та все ж ми продовжуємо працювати над тим, аби досягти 100-відсоткового результату. Кожен житель Закарпаття має мати доступ до якісних медичних послуг, - розповів головний медик краю.

Так, цього року 6 ФАПів було реорганізовано в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У гірських районах краю на 800 мешканців має працювати одна амбулаторія, у рівнинних місцевостях – на 1000 осіб.

Також протягом останнього періоду в амбулаторії загальної практики сімейної медицини реорганізовано 10 дільничних лікарень. Вивільнені кошти було використано на виплату заробітної плати та на оплату комунальних послуг енергоносіїв.

Майже 60 гривень на медикаменти та 18 гривень на харчування  - забезпечено витрат на 1 день перебування хворого у обласних лікарнях

Сьогодні забезпечено стовідсоткову потребу у фінансуванні за статтею «Медикаменти та перев’язувальні матеріали» для хворих, які перебувають на стаціонарному лікування в обласних закладах.

За рахунок видатків державного та місцевих бюджетів забезпечено протитуберкульозними препаратами хворих на туберкульоз, інсуліном – хворих на цукровий діабет, хіміопрепаратами та радіофармпрепаратами – онкохворих та необхідними ліками – хворих на цукровий діабет.

Середня вартість ліжко-дня у закладах ІІ рівня становить на медикаменти 16,3 гривень, на харчування хворих – 12,6 гривень. В обласних закладах цей показник доведено до 59,66 та 18 гривень відповідно.

За рахунок коштів обласного бюджету та субвенції з державного бюджету у 2011 році придбано медикаментів, витратних матеріалів, медичного обладнання на суму 59 мільйонів гривень (у 2010 році – 35 мільйонів). У 2012 вже закуплено на необхідні медичні матеріали вже витрачено 22 мільйони гривень, до кінця року передбачено використати ще 53 мільйони. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

- Ситуація із фінансуванням та забезпеченням ліками хворих в обласних закладах є унікальною для України. Ми повністю забезпечуємо усіма необхідними препаратами та матеріалами хворих, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні. Такий рівень нам вдається утримувати протягом останніх двох років, - повідомив Роман Шніцер

04 жовтня 2012р.

Теги: лікарі, медикаменти, Шніцер

Коментарі

Кнут 2012-10-04 / 13:15:27
"Також протягом останнього періоду в амбулаторії загальної практики сімейної медицини реорганізовано 10 дільничних лікарень. Вивільнені кошти було використано на виплату заробітної плати та на оплату комунальних послуг енергоносіїв". Клоуни!10 лікарень закрили, шысть амбулаторій відкрили. Начальник управління замовчує той факт, шо в рамках янекової "оптимізаціі" скорочуються ліжкомісця в лікарнях, скорочуються лікарські посади. Управління займається тільки зміною вивісок: замість "ДІЛЬНИЧНА ЛІКАРСЬКА АМБУЛАТОРІЯ" на "АМБУЛАТОРІЯ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ". Тут Шніцер на третьому місці! Фактично, Шніцер немає можливості суттєво впливати на організацію обласної охорони здоровя - всі важелі впливу в руках органів місцевого самоврядування та голів райдержадміністрацій. Там вирішують кадрові питання, фінансування установ, реформування медичних закладів, відкриття нових... Як не дивно, але Управління охорони здоровя ОДА на обласну медицину не впливає, а Шніцер є механічним статистом.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини