Мешканці Косівської Поляни закликали виборців 72-го округу підтримати Олега Куцина

Єдиний кандидат від об’єднаної опозиції по виборчому округу № 72 Олег Куцин, який балотується від Всеукраїнсього об’єднання «Свобода», днями вдруге зустрівся з громадою села Косівська Поляна на Рахівщині.

Мешканці Косівської Поляни закликали виборців 72-го округу підтримати Олега Куцина

Зустріч з кандидатом у народні депутати ініціювали самі виборці після того, як голова Закарпатської ОО ВО «Свобода» допоміг жителям Косівської Поляни привернути увагу громадськості, ЗМІ,  прокуратури тощо до екологічної проблеми, яку чинна влада бездумно і зухвало,  без наукової і експертної думки,  намагається силоміць нав’язати Гуцульщині – розробку поліметалічних руд.       

Як ми вже повідомляли, мешканці села Косівська Поляна на Рахівщині майже рік опираються проблемі,  а з березня місяця шукають захисту у владних структурах, аби не допустити екологічного лиха в Зелених Карпатах та зарадити своєму майбутньому і дітей. Дослідно-промислову розробку поліметалевих руд (свинцю, цинку, міді тощо) тут розпочали в обхід органів місцевого самоврядування.  

Нині проблему доведено до широкої громадськості, ЗМІ, органів прокуратури, готуються відповідні позови в суд. «Влада дуже була незадоволена, що преса про все написала». – Кажуть депутати сільської ради Василина Вєтухова, Ганна Федоряк та Гафія Сас. Натомість справу вочевидь вирішили «перепрофілювати» чи знову ввести людей в оману, бо 15-17 вересня на межу Рахова та села Косівська Поляна завезли бурову установку, з машиністами – наших земляків із с. Ільниця Іршавського району. Тобто нашими ж руками… Понад двісті мешканців села 20 вересня вирушили на місце беззаконних дій ТОВ «Мармарош» разом із кореспондентом каналу «1+1» Наталкою Зотовою. Тут їм повідомили, що вже готуються видобувати сланцевий газ…

Та найбільший захист – корінні жителі, які нині у Косівській Поляні вже знають як дати собі раду. Під тиском громади, яка масово вийшла в центр села, депутати Косівсько-Полянської ради 20 вересня 2012 р. провели 19 сесію 6 скликання і прийняли одностайне (16 депутатів) рішення на чолі з сільським головою Федором Митрюком направити звернення до місцевої влади Рахівщини про припинення будь-якої діяльності ТОВ «Мармарош» заради збереження екології краю та здоров’я населення.

 «Це наша маленька перемога. – Кажуть депутати. – Але наша боротьба не припиниться, бо мешканці села налаштовані категорично. А депутати повинні відображати думку народу». Підготували депутати сільської ради і депутатський запит до Рахівської районної ради про земельні межі населених пунктів Гуцульщини.

Громада Косівської Поляни подякувала Олегу Куцину за допомогу в оприлюдненні проблеми, і прийняла звернення до виборців одномандатного виборчого округу № 72 з центром в місті Тячів на підтримку єдиного кандидата від об’єднаної опозиції. Наступного дня за один день мешканці села зібрали понад 300 підписів на підтримку Олега Куцина та Всеукраїнське об’єднання «Свобода» і збір підписів продовжується.  «Наше звернення ґрунтується на глибокому переконанні, що це єдина патріотична сила, яка відстоює національні інтереси українців… – Зазначається у зверненні. – Ми не раби, як хочеться деяким зажерливим політикам, ми – народ, який має свій глибокий тисячолітній корінь, свою гідність і правду на своїй Богом даній землі».

Олег Куцин подякував виборцям за підтримку і запевнив у тому, «що другого Мужієва на Закарпатті не буде», і досить самі собі створювати проблеми». Стратегія сталого розвитку Закарпаття жодним чином не передбачає в будь-яку поліметалічну розробку наших гір чи руйнування ландшафтів. «Наші Карпати повинні служити людям красою, і сюди треба не бурові вишки завозити, а будувати дороги, турбази і прокладати туристичні маршрути» – зазначив кандидат у народні депутати.

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

27 вересня 2012р.

Теги: Куцин, Свобода

Коментарі

Довбуш 2012-09-28 / 18:43:24
На загальних зборах опришківських груп Ясіня, Рахова та Великого Бичкова ухвалено майже одностайне рішення - підтримати на цих виборах націоналіста Олега Куцина. Чому майже, бо знайшовся один який казав, що треба за пітьовку голосувати, проте після того як топір побратима залишив його без одного з пальців вирішив підтримати загальну думку чесного товариства!
Слава Україні! Слава гордим гуцулам!

Микола 2012-09-27 / 21:11:14
Тільки разом гуцули не дадуть перетворити Рахівський район на Чорнобильську зону!!!

Горець 2012-09-27 / 21:10:56
Навіть століття не зруйнували самоідентичність Гуцулів Закарпаття.Зберігання традицій,культури,історії.Вони знають,що вони українці!Підтримаймо О.Куцина та ВО.Свобода!І вони підтримають нас!Слава Україні!!!

патріот 2012-09-27 / 20:55:14
Справжні патріоти свого краю жителі с.Косівської Поляни, вболівають за майбутнє свої нащадків, що їм залишать у спадок.Не дайте знищити свої землі на угоду олігархам.

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини